Zusterlijke twisten

gezinLiz en Bel zijn behoorlijk verschillend.

Niet alleen in uiterlijk maar ook in karakter. Liz is van orde en netheid, Annabel van chaos en rommel. Vraag Liz om het cadeautje dat haar vader twee jaar geleden meebracht uit Rusland en ze brengt het direct. Vraag het Bel en je riskeert een ontplofte kamer, een kind dat te midden van de rommel heerlijk zit te spelen, en een vragende blik als je informeert naar het resultaat van de zoektocht. Huh? Zocht ik iets dan?

Bel en de bal

Het levert - zeker bij gezamenlijk projecten - nogal wat stress op. Want Liz heeft dan wel een mooi schema opgehangen voor wie de Albert Heijntuintjes die dag water moet geven, maar Bel vergeet erop te kijken. Net zoals ze vergeet dat ze de bal had meegenomen naar het schoolplein, tja, die is dus nu kwijt. Balen zeg. En de vogels eten geven? O. Doet mamma dat niet dan?

Irritatie

Er is regelmatig irritatie. En soms is er ruzie. Ook daar gaan de meiden dan weer heel verschillend mee om. Liz wordt boos en wil alles gezegd hebben. Annabel gaat door met wat ze het doen is, zegt: "O ja" en wil weglopen. Maar dat mag niet van Liz want die heeft nog wel wat meer op haar lever. Tot en met verwijt nummer drie ("en jij doet ook nooit ...") gaat het nog goed maar dan is Annabel het zat.

"Lizzy, ik moet me nu omkleden voor turnen", zegt ze rustig. "Ik heb nu écht even geen tijd voor ...  alles wat ik verkeerd doe."

Annabel loopt weg. Liz blijft boos achter. En ik denk: verrek. Zo gaat het tussen Paul en mij nou ook altijd.

4 Responses to "Zusterlijke twisten"

 • dine
  23 april 2015 - 13:19

  🙂 zoals gezegd : jullie hebben ieder jullie kind…en heel grappig zoals de situaties herkenbaar zijn !

 • corrie
  23 april 2015 - 19:38

  Onze jongens zijn intussen volwassen, zit anderhalf jaar tussen.
  Verschillen van elkaar als dag en nacht en zeker in de puberteit was het een uitdaging om het een beetje leefbaar te houden.:-)

 • Granny
  23 april 2015 - 22:56

  Gelukkig zijn ze niet allemaal het zelfde.
  Dat houd het spannend.

 • Tanja
  28 april 2015 - 00:25

  Mijn 3 zussen en ik zijn allemaal heel verschillend.Maar over één ding zijn die anderen het eens, ze noemen me van kleins af aan een krengetje 🙂 Wel met een glimlach hoor 😉

Leave a Reply