Zoon on the loose (Gastblogger Claire)

Hi. Ik ben Claire. Sinds kort schrijf ik hier een gastblog. Meer over mij lees je hier.

Zo, ik was er even een weekje tussenuit. Dat komt, onze uitwonende zoon (18) had er een puinhoop van gemaakt, dus man en ik moesten op stel en sprong naar Amsterdam om daar orde op zaken te stellen.

Het begon ermee dat ik niets meer van zoon hoorde – hij belde niet terug, reageerde niet op voicemail en appjes, best raar voor zo'n telefoonverslaafde adolescent - en net toen ik op het punt stond om de politie te bellen (serieus hoor!), belde hij mij in alle staten op. Wat bleek: meneer heeft een vriendinnetje, heeft haar geld geleend en nu heeft hij zelf geen geld meer. Twee maanden achter met huur, nog even en hij stond op straat.

"En toen was mijn beltegoed ook nog eens op mam!"

Afijn, we hebben ons maar van ons beste kant laten zien; we zijn eerst maar eens kennis gaan maken met 'het meisje van onze zoon'. Zaten we dan hoor, met die twee platzakkers in een restaurant. Ze hadden al in geen dagen meer normaal gegeten, werkelijk! Het meisje had schulden, onze ‘nobele’ ridder van een zoon betaalde haar schuld en toen hadden beide kinders geen geld meer. Uit geldgebrek zouden ze gaan samenwonen, hadden ze bedacht.

Daar hebben we dus even een stokje voor gestoken. Zoon heeft een goede (1-persoons!) kamer – met veel moeite geregeld - en samenwonen als je 18 bent, nee, vind ik géén goed idee. Is vast ook niet bevorderlijk voor je studie, gezien de resultaten van de afgelopen periode. Want daar kwamen we ook nog eens achter; echt gestudeerd werd er ook niet meer. Zelden zo pissig op hem geweest!

Wat een gedoe zeg. Man en ik zijn blijven slapen, in een hotel, en de volgende dag hebben we eens een goed gesprek gehad met zoon. Zijn huur is weer betaald, de koelkast is gevuld en ik heb een abonnement voor zijn telefoon afgesloten. Vanaf nu betaal ik zijn vaste lasten. Hij krijgt alleen nog een toelage als hij zijn kamer onderhoudt en daadwerkelijk studeert. Blijkt dat hij er straks toch weer met zijn pet naar gooit, dan moet hij alles terugbetalen. Ooit.

Door al het gedoe was ik mijn eigen werksores even helemaal vergeten en ik moet zeggen, die paar vrije dagen deden me wel goed. Toen ik weer naar het werk terugging, was het alweer wat rustiger - er werd zowaar weer koffie voor de hele groep gehaald - en afgelopen maandag kreeg ik brief met een uitnodiging voor een sollicitatiegesprek. Het de functie bij het bedrijf waar een vriendin van me werkt. Collega heeft er ook gesolliciteerd, ik ben eigenlijk wel benieuwd of zij al wat gehoord heeft. Misschien kan ik bij mijn vriendin naar vissen?

Nou ja. Eerst maar eens door de eerste ronde heenkomen. Morgen ga ik erheen! Wish me luck!

2 Responses to "Zoon on the loose (Gastblogger Claire)"

 • Mariella
  4 november 2015 - 14:19

  Good Luck!

 • Tanja
  7 november 2015 - 17:51

  Kinderen!!Je krijgt er ( soms) een punthoofd van 🙁
  Veel succes met je sollicitatie! Positief denken, dat helpt!

Leave a Reply