Zomaar, op de roltrap

De moeder stapte nét voor ons de roltrap op.

Aan haar hand: een klein meisje. Een jaar of anderhalf, schatte ik, veel ouder kon ze niet zijn. En zo te zien kon het kind nog niet zo héél lang lopen. Ze stond wankel op haar zachte roze schoentjes en hield haar moeder stevig vast.

“Als we zo boven zijn”, zei de moeder, “dan maken we een sprongetje.” “Eén twéé hup!” Ze trok het meisje zachtjes mee maar het kind begreep het niet, bleef staan, en ging onderuit bovenaan de roltrap.

"Kom maar schatje!"

Het meisje begon te huilen en snel tilde de moeder haar op terwijl ze ondertussen worstelde met een paar Hema-tassen. Half lachend, half serieus zei ze: “Dat moeten we nog even oefenen hè?” Ze gaf het kind een kus op haar kruintje en streek het roze rokje glad.

Vertederd keek ik het duo na. De moeder glimlachte vermoeid, zag ik vanaf de zijkant. Het kind schudde haar blonde krulletjes en riep: “zelluf lopu!”. Ze werd weer neergezet en huppelde meteen weg. Terug naar de roltrap.

Good luck Charlie

Wat zijn die kleine meisjes toch leuk, mijmerde ik. Met hun kleine, kusbare nekjes en iets te dikke voetjes. Met hun roze snuitjes en twinkelende oogjes. Wat jammer toch eigenlijk dat ik daar ‘uit’ ben. Ik ben te oud en het leeftijdsverschil met mijn meiden zou te groot zijn. Alhoewel, als die moeder in Good Luck Charlie het kan…

40+

Trouwens, te oud is ook relatief. Ik ken er genoeg die 40+ tóch nog voor een kind kiezen. Misschien dat ik toch best…  Die Mirena is er zo uit, dat is het probleem niet. Afijn, je voelt hem al aankomen, in gedachten was ik al bijna weer zwanger. Bíjna. Tot ik me realiseerde dat ik niet alleen was.

“Zo’n kleintje he”, onderbrak Paul mijn roze wolk-gedachten. “Daar moet je nu toch écht niet meer aan denken?!”

Op de hoogte blijven van mijn blogs, columns en acties? Like mijn pagina op Facebook!

Tagged , , ,

5 Responses to "Zomaar, op de roltrap"

 • Miran
  7 juli 2014 - 09:19

  Dat filmpje! Hilarisch! 🙂

  Ik ben gewoon boos op jou! 🙂

  Mijn meisje ging als ze niet wilde eten ook zelf de gang op. Maar die zei gewoon nix. Na een minuut kwam ze dan vrolijk de woonkamer binnen en zei dan, JA! Nu wel eten. Cute!

 • esther
  7 juli 2014 - 09:27

  Is inmiddels ook de running gag hier, Miran! Bij alles: “Ik ben gewoon bóós op jou!” En: “Ik wel even lekker nadenken!” Billy rules!

 • esther
  7 juli 2014 - 09:27

  Liz was ook zo, als ze dan mijn hoofd zag, ging ze al zelf de gang op. ff afkoelen.

 • Nicky
  7 juli 2014 - 13:28

  Wat een ontzettend schattig dit!!! Ik heb ook dagen zo doorgebracht, alles komt ineens weer terug!
  Het fijne gevoel van hoe schattig ze waren maar ook het vermoeide gevoel als ik dan na zo’n dag ’s avonds uitgeput op de bank hing hahaha!

  Hier ook wel eens getwijfeld over een derde en mijn man zei dan precies hetzelfde als Paul. Ik word dit jaar 40 en inderdaad is het leeftijdsverschil dan te groot vind ik. Je moet je gezin dan altijd in twee delen splitsen terwijl ze hier net de leeftijd krijgen van laat uiteten, ’s avonds naar de film en uitslapen.

  Nee hier geen derde, ik leen ze wel af en toe van een ander 😉

 • Moeke
  8 juli 2014 - 09:44

  haha o heerlijk.

Leave a Reply