Zo herkenbaar

"Ik wil blauwe schriften, die passen bij de rest."

Liz (12) is er maar druk mee. Haar schoolspullen. Alles moet bij elkaar passen. Je kunt geen gele liniaal hebben, als de rest marine-stijl is. Dé tas (Herschel, de trend in Amsterdam) is al in da pocket, blauw canvas met bruin leer, een beetje sailor-style, vind ik. Schoolspullen kopen anno 2015: alleen echte fashionista's weten hoe het moet.

Fifty-Fifty

En ik geef toe. Ik vind het heerlijk. Het is zo leuk om dertig jaar na dato weer over de campus te lopen. Om schriftjes op te pakken, te kijken welk kaftpapier dit jaar in is, de agenda's te bepotelen. En ik ben niet de enige. Ik ken moeders die de rekbare boekenkaften in de ban doen vanwege het genot van het zelf boekenkaften. (Alhoewel anderen toegeven helemaal 'niet goed' te worden van alleen al de aanblik van een rol kaftpapier.)

Donald Duck

Ik weet het nog zo goed van mezelf. Shoppen voor de brugklas (heette toen nog gewoon 'winkelen'). Ik had kaftpapier van Donald Duck. En witte schriften. Ik had een blauwe etui met allemaal nieuwe pennen en de boeken roken zo lekker. Ik had nog zo'n ouderwetse bruine schooltas - heb ik maar een half jaar gehad, toen verruilde ik 'm voor een rugtas van Coca Cola - en een agenda van The Next Generation, die we dan versierde met stickers uit stickerboekjes.

Het was de tijd van de turbotaal, dus alles was vet, irri, cool en doblo. Mét smiley uiteraard.

Liz kocht voor het eerst dit jaar geen dure agenda. Sterker nog, nog géén euro betaalde ik voor het exemplaar dat ze uitzocht. De trend: zelf opleuken met foto's (liefst polaroid), knipsels en quotes van vriendinnen. Een goede ontwikkeling, aangezien een beetje agenda tegenwoordig vijftien euro kost.

Klaar voor

Op een liniaal na is alles nu in huis. En vandaag gaan we kaften. (De boeken die geen rekbare kaft hebben, 's kijken of ik het nog kan) En alles van etiket voorzien. In de kast zetten, inventariseren. En dan is ze er helemaal klaar voor. Voor de volgende stap.

(Nu ik nog)

Morgen: update over haar been/knie

 

Tagged , ,

4 Responses to "Zo herkenbaar"

 • Miran
  17 augustus 2015 - 10:35

  Ow te leuk! Ik mag volgend jaar! Maar ik herken het ook nog zo!

 • Linda
  17 augustus 2015 - 10:49

  Voor / met mijn jongens ga ik naar de Action. Het is (naar hun mening) alleen functioneel spul, boeit niet hoe het eruit ziet 😀
  Wel lekker goedkoop, maar ik mis het rondje shoppen … 😉

  Veel succes vast voor Liz op de middelbare en voor Bel op de basis!

 • Eline
  17 augustus 2015 - 11:05

  Ik stond bij de Bruna, hoor ik moeder achter me: “Moet jij geen schoolspullen kopen?” Antwoord puber: “Hoezo? Ik doe toch niets op school.”

 • Manon
  17 augustus 2015 - 12:53

  Hier hetzelfde als Linda. Heb jongens en die interesseert het geen ene …. wat voor agenda of schriften ze hebben. Ik heb het dit jaar ook zonder hen gekocht. Zwart is goed genoeg. En kaften? Liever niet, want dan moeten ze op het etiket iets schrijven en schrijven is zooo vermoeiend.

Leave a Reply