Zet dát maar op je blog!

Niet dat hier nou altijd alles koek en ei is.

Nee. Natuurlijk niet. Met een – bijna – tiener en een aanstormende puber in huis, is er regelmatig heibel. En dat ligt niet alleen aan de meiden. (Het ligt namelijk ook wel eens een Paul. En héél soms aan mij. Al zal ik dat natuurlijk nooit toegeven.)

10+

Ik vind het best lastig soms. Ik bedoel, zo’n driftkop van vier is wat, maar die kan je tenminste nog bij kop en kont pakken. Moet je met zo’n twaalfjarige proberen, die blaast je zo omver! En die van negen kan er ook wat van. Vanochtend nog. Níjdig dat ze was. Omdat het haren kammen niet lukte, omdat ze te laat was. Om.. van alles.

Wandelende pin

Achteraf is het natuurlijk wel weer grappig. Hoe ze daar dan bij de deur staan. Eigenlijk willen ze gewoon weglopen en een punt maken. Maar ja, je moeder geen kus geven, dat is ook zo wat. Want laten we eerlijk zijn, de wandelende pin annex vendingmachine, die wil je ook niet echt tegen je hebben.

Dus komt er zo’n zure, verbeten kus, waarna ze snel de benen nemen. En ik maar roepen: “Dag, lieverdje! Tot vanmiddag!” Smile, smile, prodentreclame!

#heelzwaarleven

In het licht van het bovenstaande leek het mij leuk & leerzaam om eens een blog te schrijven over ‘wat je als kind niet van je ouders wil horen’. Omdat het bijvoorbeeld stom, gênant, betweterig of gewoon totaal niet ‘chill’ is. 'Chill' werd hierbij trouwens als eerste geroepen. ("Zó uncool als jij dat zegt!") En: “Ik dacht het effe niet!” werd tweede.

NEE

Afijn. Die blog komt er, dat mag duidelijk zijn. En daar zullen wij als ouders met z'n allen veel aan hebben. Alhoewel ik betwijfel of alle antwoorden bruikbaar zijn. Toen ik enkele minuten na het stellen van de vraag woorden kreeg met liz (omdat ze iets niet mocht), beet ze me toe: “Weet je waar ouders nou eens mee moeten kappen? Met altijd meteen NEE te zeggen, mamma!”

En terwijl ze nijdig de kamer uitbeende: “Zet dát maar op je blog!”

3 Responses to "Zet dát maar op je blog!"

 • Annette - Ann Ages Gracefully
  5 maart 2015 - 13:21

  hahaha, hier een moeder van twee tieners van 19 en 16. Ik hoop het ergste achter de rug te hebben maar soms……pfffff

 • Eline
  5 maart 2015 - 14:45

  En jij doet dat gewoon. 🙂

 • Joolzz
  8 maart 2015 - 10:58

  Hahaha, hoe rustig is het hier nu alles op kamers is! 😉

Leave a Reply