Zelden zo’n digitale sinkhole meegemaakt!

Goed. Het is weer nationale 'flikker-je-computer-maar-uit-het-raam'-week, geloof ik. Werkelijk. Zelden zo’n digitale sinkhole meegemaakt als degene die mij de afgelopen dagen achtervolgt.

AppleCare

Het begon allemaal met de nieuwe laptop van Liz. Ik had nog zo gezegd, ‘als jij zo nodig een Apple wil, dan ga je er ook zelf maar voor zorgen', dat werkt hier altijd goed met huisdieren, met computers (kennelijk) wat minder. Of ik alstublieft even dit-en-dat wilde doen, zielig snoetje ‘ah-ik-heb-al-zoveel-huiswerk’, je kent het wel. Voor ik ’t door had, zat ik tóch weer op La Apple te hakken. Man, wat een dramaqueen is dat! Zesendertig handleidingen moest ik doorworstelen voordat ik Word kon installeren.

computerKleines Teufel!

Daarna was mijn eigen computer aan de beurt. Opeens stond mijn beeld dwars, ook zoiets bijzonders. Gelukkig had ik ’t al eens eerder gehad dus uiteindelijk kon ik het met wat kunst-en-vliegwerk weer oplossen. Weer twee uur verder. Ik vraag me op zulke momenten toch altijd serieus af welke Teufel er dan met mijn zenuwen zit te tokkelen.

Met het uitvallen van mijn smartphone tenslotte, was de meltdown compleet. Ineens kreeg ik mijn mail niet meer binnen en kon ik niets meer verzenden. Niets aan de instellingen veranderd, geen rare updates gedaan en toch deed hij het niet meer. Zucht.

Applemoes

Afijn, na een hele avond prutsen was ik nog geen stap verder. Dat wil zeggen, ik had het probleem niet opgelost. Wel verergerd. Ik had per ongeluk alle mailtjes gewist. Alle. Ook degene die ik nog moest beantwoorden of waar ik nog wat mee moest. Ik ben uiteindelijk maar naar bed gegaan want echt, ik was in staat het ding tot Applemoes te slaan.

Nu zit ik dus met een probleem. Ik kan geen mails versturen of ontvangen en ik weet ook niet meer of ik iemand nog een antwoord verschuldigd ben.

Hoor je niets van mij de komende dagen, dan kan dat dus aan mijn digitale problemen liggen.

Het kan ook iets anders zijn.

6 Responses to "Zelden zo’n digitale sinkhole meegemaakt!"

 • Moimoi
  6 november 2015 - 10:55

  Heeel veel sterkte
  En je weet het he: kalmte kan je redden 😉

 • IngeV
  6 november 2015 - 12:07

  Sterkte.
  Ik heb de laatste tijd ook veel problemen zonder dat ik wat geüpdatete heb of instellingen verandert. Ongrijpbaar.

  Bij je zin over de huisdieren moest ik ineens aan je blog van een tijd geleden denken. Alles ging uit logeren, is alles ook weer terug? Heb je de oorzaak van de verkoudheid/allergieën kunnen achterhalen, hamsters of vogels?

 • Granny
  6 november 2015 - 14:52

  Nog niet opgelost!!!
  Balen zeg!!!:-(((

 • Esther Vuijsters
  6 november 2015 - 14:54

  O ja Inge, daar heb je een punt. Heb ik nooit meer over geschreven, zal ik binnenkort doen!

 • Esther Vuijsters
  6 november 2015 - 14:55

  De vogels zijn terug en we doen nu Wie is de Mol met kwartels. Binnenkort update!

 • Tanja
  7 november 2015 - 17:44

  Mijn telefoon zei gister “doe het zelf maar” Hij was geheel in staking gegaan en deed niets meer 🙁 Zou er iets in de lucht zitten? Een soort elektronische griep?

Leave a Reply