Zeg, vertel jij eens een mooi verhaal!

Kennen jullie de Story Cubes al? Nee? Nou, dan moet je écht even verder lezen. Zo leuk. En een ideaal cadeautje!

Wat zíjn Story Cubes?

Story Cubes zien eruit als dobbelstenen. Maar dan met plaatjes. Je gooit de stenen en je vertelt een verhaal aan de hand van de afbeeldingen. Rules are, there are no rules. Er is ook geen winnaar en het gaat erom dat jóuw verhaal verteld wordt. En dat je elkaar weet te verbazen.

Roze cubes

Ik kocht een tijdje geleden de roze serie – speciaal voor Pink Saturday natuurlijk – en ik ‘speelde’ Story Cubes met de meiden. Alhoewel, spelen …. zoals ik al aangaf, het is niet echt een spel. Meer een prikkeling van de fantasie. Een manier om samen creatief bezig te zijn en elkaar te trakteren op een mooi verhaal!

“Story Cubes worden ook wel klets- of verhaaldobbelstenen genoemd.”

Enchanted

Onze roze set heet ‘enchanted’, de plaatjes hebben te maken met sprookjes. Maar je hebt bijvoorbeeld ook een ‘actieset’, ‘reizen’ en ‘prehistorie’. Helemaal leuk is natuurlijk om de dobbelstenen uit verschillende sets te mixen. Story cubes worden ook door therapeuten en hulpverleners gebruikt, je kunt ze zelf ook inzetten om beter met je kind te kunnen praten. Of om de fantasie te prikkelen.

Vertel me jouw verhaal

In het begin dacht ik ‘je zal wel snel uitverteld zijn’, maar dat is niet het geval. De meiden kunnen er uren mee spelen. Onder de afbeelding lees je een verhaal van Liz, door mij opgetekend terwijl de meiden uiterst geconcentreerd zaten te 'spelen'.

story-cubes
Het verhaal van Liz

“Er was eens een kat. Het was een magere kat die altijd gepest werd. Op een dag vond hij een toverput en hij wenste dat hij een weerwolf werd zodat hij kon huilen bij het maanlicht. Dan zou niemand hem meer pesten. Toen hij eenmaal een weerwolf was rende iedereen voor hem weg. Hij werd niet meer gepest maar had ook geen vrienden. Hij ging terug naar de wenstput en wenste dat hij weer een kat was. Maar met het zelfvertrouwen van de weerwolf. Hij werd weer een kat. Als iemand hem wilde pesten dacht hij aan die weerwolf die binnen in hem zat. Het pesten hield op en hij maakte vrienden. En hij was heel gelukkig.”

Welke spellen spelen jullie het liefst met de (klein) kinderen/ samen / vrienden? Of ben je niet zo'n spelletjestype? Foto header vond ik hier.

6 Responses to "Zeg, vertel jij eens een mooi verhaal!"

 • Eline
  27 september 2014 - 10:08

  Uno, Yatsee en Monopoly, leuk die Cubes, inderdaad leuk cadeatuje ook!

 • muis
  27 september 2014 - 17:36

  Wij hebben die cubes al een jaartje ongeveer, zijn echt superhandig. Zoonlief had moeite om zijn fantasie op gang te helpen als hij iets voor school moest verzinnen. Dmv de cubes wordt het makkelijker en leuker. Wij hebben een versie met 9 stenen. Door zelf mee te doen kun je er echt bizarre wendingen aan geven waardoor de kinderen ook zien dat je met je fantasie echt alles kunt doen.

 • Granny
  27 september 2014 - 17:59

  Dit lijkt me leuk met kerst!! Met de hele familie….
  Zie het helemaal zitten!!

 • Nicky
  27 september 2014 - 23:28

  Oh wat leuk zeg! Ik ga kijken of ik ze online kan bestellen.

  En wat een ontzettend lief verhaal met een mooi moraal heeft Liz bedacht!

 • KarinH.
  1 oktober 2014 - 11:48

  Mooi verhaal van Liz!

 • Rebels
  5 oktober 2014 - 18:22

  Wie heeft het gedaan? Groot succes hier!

Leave a Reply