Zaterdagmiddag net als vroeger

Zaterdagmiddag, kwart voor vijf.

Annabel was naar de bioscoop. De moeder van een vriendinnetje had de meiden weggebracht, Annabel bleef er slapen. Liz zat in Amsterdam. Ook met een vriendin en de ouders van die vriendin. Ze gingen naar Eye. Ook zij bleef slapen.

Paul was op de tennisclub. Hij had bardienst. Ik hoopte niet dat híj bleef slapen.

Drukke dag

Ik had een drukke dag achter de rug. ’s Morgens vroeg boodschappen, een rondleiding op de nieuwe school van Liz, cadeautjes kopen voor jarige vrienden. En nu zat ik helemaal alleen thuis, achter de laptop. In alle rust werkte ik aan een fotoalbum. Het was bijna af, dat fotoalbum.

Saai op de club

Paul appte dat het een beetje saai was op de tennisclub. De wedstrijden werden gespeeld, er waren weinig mensen in het clubhuis. Ik appte terug dat het thuis ook een beetje saai was. Dat mijn fotoboek bijna af was. Dat ik daarna even ging strijken.

I hate strijken

Strijken. Alleen aan het woord had ik al een hekel. Normaal doet mijn moeder het – en alleen al daarom hou ik onbeschrijflijk veel van haar – maar ja, die was op vakantie. Ik kon ook iets anders gaan doen. Beginnen met het uitzoeken van de troep achter de schotten. Het avondeten opzetten.

Ideetje ...

Ik keek nog eens naar mijn telefoon. ‘Ga toch lekker wat voor jezelf doen’, appte Paul. En plots wist ik wat ik ging doen. Ik klapte de laptop dicht, greep jas en tas en haalde mijn fiets uit de schuur.

Ik ging bij mijn vriendje aan de bar hangen. Net als vroeger.

Tagged , , , ,

3 Responses to "Zaterdagmiddag net als vroeger"

 • Granny
  13 september 2015 - 11:40

  Goed idee… Woensdag ben ik er weer!!

 • Esther Vuijsters
  13 september 2015 - 13:21

  🙂 Maar dan is die strijk wel weg hoor hihi

 • Eline
  13 september 2015 - 16:46

  🙂 Lief & optimistisch

Leave a Reply