Zal ik ontslag nemen? – Gastblogger Claire –

Hi, ik ben Claire. Sinds kort schrijf ik hier een gastblog. Meer over mij lees je hier.

Eind vorige week:

Mijn leuke collega heeft de baan gekregen. Shit. Per 1 januari gaat ze weg, ze neemt vanaf half december haar vakantiedagen op, en dan is het laatste beetje gezelligheid hier op de afdeling ook verdwenen. Nog meer shit. Ik heb veel zin om heel hard Met Kerst ben ik Alleen van Hazes te draaien.

Misschien moet ik maar gewoon ontslag nemen. En vanuit huis verder gaan kijken naar nieuw werk. Ik heb echt geen zin om hier met die twee konkelaars (directe collega en chef) te blijven zitten, de sfeer is afschuwelijk. Serieus, wie denkt dat het op de Middelbare school erg is, die kent mijn afdeling niet.

Afgelopen maandag:

Licht aan het einde van de tunnel!

Werd gebeld door een vriend van mijn man. Bij hem op kantoor komt een vacature. Hij weet dat ik een andere baan zoek en hij heeft mij voorgesteld. En nu mag ik op gesprek. Super! Hiep Hiep Hoera voor mijn netwerk!

Grappig genoeg had ik net dit weekend besloten om per direct ontslag te nemen. Dus ook als ik de baan via vriend van man niet krijg, dan nog ga ik weg. Jullie hebben geen idee hoeveel rust die gedachte mij geeft. Ik krijg er meteen weer zoveel energie van, ik ben zelfs weer gaan hardlopen! Heerlijk!

Gisteren:

Ontslag genomen!

Fantastisch gevoel. Vooral omdat chef nijdig was, nu er opeens twee mensen weggaan. “En hoe moet dat nou hier?” beet ze me toe. Ik had sterk de neiging om te zeggen: “Had je moeten bedenken voor je ons wegpestte” maar ik heb – heel verstandig – gewoon mijn schouders opgehaald. Volgende week heb ik het sollicitatiegesprek.

Vandaag:

En ondertussen is er ook nog iets anders leuks gebeurd: mijn buurvrouw is bezig met het opzetten van webwinkel, en zij heeft gevraagd of we daar niet samen iets mee kunnen gaan doen. Ik maak in mijn vrije tijd sieraden en zij ontwerpt tassen, dus dat zou best een goede match zijn.

Ik ga snel verder, ik tik deze blog terwijl ik ondertussen een kind help met de sinterklaassurprise!

Tagged

One Response to "Zal ik ontslag nemen? – Gastblogger Claire –"

  • Linda
    2 december 2015 - 13:11

    Wat zal dat heerlijk veel rust geven zeg! Kun je lekker op je werk zeggen wat je echt denkt! Je hebt nu toch niets meer te verliezen!

Leave a Reply