Yoga? (n)iets voor mij?!

Op mijn werk hebben we iets tofs.

Een soort zen-sportprogramma voor al het personeel. In september beginnen we met mindfulness (en allerhande inspiratiesessies), en het sporten (bootcamp, kickboxen, hardlopen, yoga) kunnen we nu al. We hebben zelfs sportkleding gekregen! (Over een Great Place To Work gesproken!)

When's Boxingday?

Ik schreef me in voor kickboksen. Dat leek me leuk en wie weet kwam het nog van pas. (Alhoewel ik veel minder last heb van agressieve moeders voor mijn deur, sinds ik ongeveer nooit meer thuis ben!) Alleen: kickboksen bleek op donderdag en dat is mijn vrije dag. Dus koos ik iets anders.

Yoga dan!

En zo kwam het dat ik gisteren mijn eerste yogales had. Want een beetje rust in mijn hoofd, dat kon ik gebruiken. Echt grappig om zo vanuit je werk ineens naast je collega’s op een matje te staan. De les was gewoon in één van onze lokalen. Dat is dan weer handig als je bij een opleider werkt.

Gemengde gevoelens

Ik deed ooit eerder aan yoga. En toen besloot ik na een jaartje dat het niets voor mij was. (Ik geloof dat het misging toen ik zwanger was en naar mijn vagina moest gaan ademen.) Ik ging dus met gemengde gevoelens de klas in. En ik zeg het eerlijk: die gemengde gevoelens heb ik nog steeds.

Met al je collega's op het matje, dat is gezellig!

Druk-maak-top-10

Net als zo’n vijftien jaar geleden stond ik weer 1) wiebelend op één been mijn evenwichtsgevoel te vervloeken 2) te hyperventileren van al het bewuste ademen 3) me druk te maken over het uitzicht dat de collega achter mijn op mijn kont had 4) te proberen het ‘geniet van het moment’ écht serieus te nemen 5) to do-lijstjes af te strepen 6) op ijskoude voeten maar met zwetend hoofd 7) mijn hongergevoel te negeren (zes uur! Etenstijd) 8) zo onopvallend mogelijk op de klok te kijken (hoe lang nog?) 9) te proberen de zonnegroet te begrijpen en 10) mezelf voor te houden dat yoga gewoon écht heel leuk was en dat we in elk geval niet naar ons vagina hoefden te ademen hier.

Volgende week weer?

Maar verder was het een fijne les. En ik was ook best relaxed daarna. Heb ook lekker geslapen. (Glas wijn hielp ook!) Dus ja, ik geef het nog een kans. Volgende week ben ik er weer. Met sokken aan, een gevulde maag en helemaal achterin het klasje. Naast een tafel waaraan ik me kan vasthouden en zonder to do-lijstje in mijn hoofd.

Echt, ik leer het wel hoor. Het duurt alleen altijd wat langer bij mij. Wordt vervolgd.

Tagged , ,

2 Responses to "Yoga? (n)iets voor mij?!"

 • femke1
  7 juli 2016 - 10:57

  Zo ervaar ik yoga ook 🙂

  Ben benieuwd of je voornemens helpen!

 • KarinH.
  13 juli 2016 - 12:18

  Zo herkenbaar! Iedereen lijkt er baat bij te hebben, behalve ….

Leave a Reply