Wimperella I

En daar lig ik dan. Met afgeplakte oogleden op de behandelbank. De gedachte aan de laatste seriemoordenaar uit Criminal Minds (een wreed sujet dat iets met ogen had), druk ik snel weg. Als de styliste een grapje maakt – en ik moet lachen - doen mijn ogen niet mee. De tape onder mijn ogen houdt alles strak. “Zo voelt botox dus”, grinnik ik.

Geen botox

Maar ik lig hier niet voor botox. Niet voor een tatoeage, een piercing of liposuctie. Nee, deze behandeling is een stuk minder heftig. Maar het is wel iets wat ik al heel lang wil en dat maakt het reuze spannend!

“Dit is een volledig extensionset”, zegt de styliste. Ze houdt een doosje met kleine zwarte haartjes voor mijn neus. “Deze gebruik ik alleen de eerste keer. Over een week of drie kan je een ‘opvulbehandeling’ laten doen, dan ben je minder lang bezig. Nu duurt het ruim een uur.”

Het kriebelt

lash2

Inmiddels lig ik met mijn ogen dicht. Eén voor één hecht de styliste - "had je niet even kunnen zeggen dat je foto's wilde maken, dan had ik iets anders aangetrokken!" - de kunsthaartjes aan mijn  eigen wimpers. Het kriebelt, maar het is niet vervelend. Ik heb natuurlijk al eens een wimperpermanent laten zetten, dus ik ben het gepriegel wel gewend. De styliste legt ondertussen uit dat het belangrijk is, dat de haartjes goed worden gehecht. “Niet op je ooglid of aan de haarpuntjes, dat blijft niet goed zitten.” Zoek je een styliste, vraag dan goed naar de werkmethode!

lash1

Wimperextentions

Na een uur priegelen is het klaar. De styliste heeft haar eigen merk ‘Lash Extend’ gebruikt. Ze heeft het zelf ontwikkeld en in haar salon geeft ze ook trainingen aan andere stylistes. Als ik mijn ogen weer mag opendoen, bekijk ik haar eens goed: wat een stoere, mooie en vooral jonge ondernemer is dit!

En dan houdt ze me een spiegel voor. “Wauw!” roep ik en de styliste schiet in de lach. “Dat hoor ik vaker!” zegt ze. “Mensen raken hier verslaafd aan.”

"Mensen raken hier verslaafd aan!"

Wapperwimpers

Even later zit ik tegenover mijn broer. “He,” zegt hij, “ik zie iets aan je.” Zijn blik glijdt onderzoekend over mijn gezicht. “Je bent opgemaakt!”  Maar dat ben ik nou juist níet! Dat is het mooie van deze wapperwimpers:  het is zó natuurlijk, je hebt geen make-up meer nodig. Dat scheelt toch weer zeker tien minuten ’s ochtends én ’s avonds. Tel uit je winst!

Blink!

De rest van de dag kijk ik elke vijf minuten in de spiegel. Ik knipper verleidelijk en geniet van mijn wakkere blik. Je voelt er echt niets van, je ziet het des te beter.  En alhoewel het de meeste mensen niet opvalt dat mijn wimpers 'spontaan' zijn gegroeid, zijn er meerdere die zeggen dat ik er zo goed uitzie. Er is er zelfs één die vraagt of ik een nieuwe mascara heb.

Vriendin C. ziet het natuurlijk wél meteen. Ze is nog niet eens écht dicht in de buurt als ze al gilt: “Wauw!!! Wimperella!”

Wordt vervolgd!

Voor

lash3

Na

lashna

#Selfie, met een lijntje oogpotlood onder mijn ogen

lash4Ook wimperextentions?

Ik liet ze hier (klik) zetten. Zoek je een salon bij jou in de buurt, kijk dan eens hier (klik).

Een volledige set wimperextentions kost tussen € 55,- en € 79,- (sommige sites rekenen prijs per wimperhaartje).

Een opvulbehandeling kost tussen € 25,- en  € 35,- (tot vier weken, daarna betaal je een nieuwe set).

Extra kosten: als je mascara wil gebruiken heb je hiervoor specifieke producten nodig, zowel wat betreft de make-up als voor de reiniging.

Is de behandeling vervelend/pijnlijk: ik vond van niet. Volgens de styliste vallen er regelmatig mensen bij in slaap.

Is het niet too much? Dat kan je zelf bepalen. De styliste geeft hierin advies. Kies en set die bij je past, en iedereen zegt dat je ‘mooi opgemaakt’ bent.

Leuk: je kan er gratis een paar gekleurde haartjes tussen laten zetten, of een kleine wimperversiering. O goody!

Verschil met wimperpermanent

Een wimperpermanent is – net als extentions – niet schadelijk voor je wimpers. Het voordeel van een wimperpermanent is dat het gewoon ‘uitgroeit’. Het blijft zo’n drie tot vijf weken zitten en de krul wordt geleidelijk minder. Maar: de wimpers worden er niet langer en ook niet voller van.

11 Responses to "Wimperella I"

 • odette
  27 november 2013 - 09:30

  Wauw mooi….

 • Brie s
  27 november 2013 - 10:44

  Mooi zeg!!

 • Mergje
  27 november 2013 - 14:03

  MOOOOOI!!
  begrijp ik het goed dat je in principe elke 4 weken teruggaat om je wimpers op te laten vullen? kun je er ook mee zwemmen met zo’n raar zwembrilletje?

  • esther
   27 november 2013 - 14:06

   Merg, ik denk dat je eigenlijk wel iets eerder terugmoet dan elke vier weken, ik heb nu over drie weken een opvulafspraak (ik denk, leuk even voor de Kerst) en je betaalt meer als de tijd ‘ertussen’ langer wordt. Ja hoor, zwembrilletje kan, sauna en zwemmen ook. Je moet alleen voorzichtig ‘schuiven’ want je kan ze lostrekken natuurlijk.

   Ik ga hier sws nog een blog over doen, over hoe het bevalt en hoe het er na een, twee, drie weken uitziet. Doe je haar de groeten van mij 🙂

 • webjuf
  27 november 2013 - 14:32

  Knapperd! (@webjuf)

  • esther
   27 november 2013 - 14:39

   Nou, ik vond het van de styliste knapper 🙂 Ik lag alleen maar 🙂

 • Muis
  27 november 2013 - 15:32

  je ziet er mooi uit!
  Ik zag eerst alleen de eerste foto en toen dacht ik: is dit het nou ;-), maar heel mooi.

  Heb je nou over 2/3 weken nog veul langere wimpers? Omdat ze groeien hè.

 • Lisette Parnian
  27 november 2013 - 16:15

  Heel erg vrouwelijk!

 • Tanja
  28 november 2013 - 02:44

  Wil ik ook, wil ik ook! Bij mij zijn de wimpels nog maar half zo vol als “vroeger” en dat vind ik heel jammer. Ik had altijd mooie, volle, lange wimpels en die wil ik heel graag terug! Ik denk dat ik over een poosje een weekeindje weg Amersfoort boek, ik ben naar je stad toch al nieuwsgierig geworden door die site waar je over Amersfoort schrijft:-) En ik wil graag naar dat mooie dierenpark maar dat is net te ver weg om maar in 1 dagje heen te gaan. Ik volg daar wel de cams van de olifanten van, vanaf het begin en zag Kyan geboren worden en groeien! Nu heb ik nog een goede reden Amersfoort te bezoeken, door bij je schoonheidsspecialiste aan te gaan! Bedankt voor de tip, ik weet zeker dat ik er op vooruit zal gaan 🙂

 • Moeke
  28 november 2013 - 10:06

  O mooi, ik heb het ook een keer laten doen, heb namelijk bijna geen wimpers van mezelf. En vond het ook zo mooi… alleen rolde de eerste er al af na 2 weken en kon ik weer terug. Ik betaalde inderdaad per extension. Het kostte me al met al veel tijd en qua prijs vond ik het uiteindelijk ook te gortig. Dus ben gestopt, maar als ik dit nu zie gaat het toch weer kriebelen
  🙂

 • Inge
  29 november 2013 - 18:24

  Oh, dat ziet er wel cool uit Es!

Leave a Reply