Hij wil vrijdag om half tien met je afspreken …

“Wie is Timo??”

Mijn dochter slaat haar armen over elkaar en kijkt me aan met judgy blik. Naast haar ligt mijn telefoon. Ze knikt ernaar. “Hij wil vrijdag om half tien met je afspreken.” Het woord ‘afspreken’ wordt beklemtoond.

Opties

Ik ga mijn opties na. Ik kan haar negeren. Maar dan gaat ze doorvragen. Ik kan zeggen dat het haar zaken niet zijn. Wat waar is: ik ben die wijsneus geen verantwoording verschuldigd. Ik kan ook gewoon eerlijk antwoord geven.

“Timo is de fysiotherapeut.”

Een Tikkie? De viespeuk!

De judgy blik verdwijnt niet. Hij krijgt hooguit een extra laag: ‘ja-ja’ lijkt ze te denken.
“Joh, als je me niet gelooft, lees de app-geschiedenis dan”, bied ik royaal aan.

Ik verwacht niet dat ze dat doet. Ze doet het wel. “Hm”, zegt ze. “Hij stuurde je een Tikkie.” Kennelijk is zo'n Tikkie ook verdacht, want ze blijft me aankijken. “Zijn pinapparaat is kapot. Prima toch?” Weer die ‘ja-ja’ blik.

Second Love

Inmiddels is mijn geduld een beetje op. “Liz, denk je nou echt dat als ik met een andere man zou afspreken, ik daar geld voor zou betalen? Denk na. Dan meld ik me wel aan bij Second Love.”

“Wat is Second Love?”
“Google maar.”

Liz verbaast me voor de tweede keer door mijn telefoon te pakken. Ze zoekt op ‘Second Love’ en roept: "Getver mama!" Snel legt ze mijn telefoon weg. ‘Het ding heeft geen soa hoor’, wil ik zeggen. Maar ik hou me in.

X is mijn baas

“Ik hoor je de laatste tijd ook steeds over die X.”
“Ja”,  zeg ik, “die X is mijn baas.”
“Maar daar heb je ook wel eens mee geappt.”
“Vast. Wil je die appgeschiedenis ook lezen?”

Duiveltje

Het feit dat ze nu wéér mijn telefoon wil pakken, maakt een duiveltje in me wakker. Ik ben een beetje klaar met die Spaanse Inquisitie. “Maar stel nou”, begin ik, “stél dat ik een minnaar had, dan denk je toch niet dat die onder de ‘M’ van ‘Minnaar’ in mijn contacten staat? Wel nee. En hij staat ook niet onder zijn eigen naam. Ik ben niet gek. Ik zou hem ‘Suzanne’ noemen, of misschien wel ‘dokter’ of zo. Of een andere toepasselijke naam.”

Gesponsorde ads

Liz kijkt nu echt ongelukkig. “Mamma! Nu moet ik je héle appgeschiedenis lezen!” Lachend ga ik naast haar zitten. “Welnee joh”, knuffel ik. “Je moet niet zo paranoia doen. Ik hou van jullie én van papa en er is geen enkele reden om mijn telefoon te gaan zoeken.”

Geen enkele reden. Geen rare chats en rare foto's op mijn telefoon. Maar even onder ons: ik maak me wel een beetje zorgen om die gesponsorde ads van Second Love die me (na de zoekopdracht van Liz) ongetwijfeld tot in de lengte van dagen gaan achtervolgen.

Wat zal Paul wel niet denken als hij die ziet?

One Response to "Hij wil vrijdag om half tien met je afspreken …"

  • Cien
    15 november 2018 - 15:30

    :-))

Leave a Reply