Op naar een Wii-te Kerst – Advertorial –

Of ik voor Vrouwonline.nl de nieuwe Wii U party wilde testen.

Maar natuurlijk! Ik ben dol op testen. Vooral als ik er daarna over mag bloggen! En wat het spelsysteem betreft: ‘gamen’ betekent volgens mij, dat ik mijn kinderen het werk kan laten doen. O boy, dit is de beste opdracht éver!

Maar dán ontdek ik hoe leuk ik de Wii U zélf vind….

Mii en Wii

Sinds de komst van de Wii U (lees hier hoe de Wii U en ik elkaar hebben ontmoet) is onze populariteit flink gestegen. Regelmatig zit ons huis vol. Vriendjes van de meiden, vrienden van Paul en zelfs mijn vriendinnen komen helpen  ‘testen’.

Zingen of verzuipen

Wii33

 

 

 

 

 

 

 

En hoewel de meeste gasten de Wii U erg leuk vinden, betwijfel ik of onze directe buren wel zo blij zijn, vooral met de Karaoke U. Zo was ik gisteren met een vriendin  aan het oefenen  – we zongen net de Titanic hit My heart will go on  - toen de buurvrouw appte. “Is die boot nou nog niet gezonken?” We hebben het volume snel wat lager gezet en de buurvrouw uitgenodigd om de volgende keer mee te doen. Evengoed wist de betreffende vriendin niet hoe snel ze Oudejaarsavond bij ons moest boeken om zingend het nieuwe jaar in de gaan.

“Is die boot nou nog niet gezonken?!”

Wii u party

Ondertussen gaan de Wii en ik elkaar steeds beter begrijpen (ik hoef nu ook geen U meer te zeggen). Dat is belangrijk, want het ziet er naar uit dat we de feestdagen met elkaar gaan doorbrengen. Normaal deden we met de familie altijd bingo met Kerst, dit jaar wordt het waarschijnlijk Wii u party. Ken je Kameraden of Raad die Tronie, bijvoorbeeld. Vooral die laatste lijkt me leuk, daarbij maak je ook foto’s van elkaar!

Inmiddels heb ik ook door hoe je minigames speelt op de GamePad console, dus zonder TV scherm. Mijn favoriet: Mii krassen. Tijdens dit spel ‘kras’ je over het touchscreen met als doel de verborgen Mii’tjes te vinden, je hebt beperkte tijd en je tegenstander ligt op de loer. Erg leuk!

“Erg leuk! De minigame Mii krassen!”

wii2Toen ik vervolgens riep dat ik nu alleen nog moest uitzoeken hoe je op de Gamepad tegen elkáár moest spelen, keken de kinderen me met een  vermoeide blik aan. Bleek dat zij dat allang wisten! “Wat denk je dat wij doen als jij naar Het Journaal kijkt?!”

Gezonde keuzes

Ik ben trouwens verbaasd dat mijn kinderen de Wii zo leuk vinden. Niet dat je mij hoor klagen - op deze manier kan ik tenminste rustig mijn blog updaten - maar ik had het gewoon niet verwacht. Ik was al bang dat ik de gamers van een paar huizen verderop moest lenen, die zijn dol op megabytes, multiplayer en Mario. Maar de meiden vinden de nieuwe spelcomputer helemaal super. Het fruitdieet vinden ze de leukste minigame. “Dat is een spelletje waarbij je het gewicht van het fruit moet schatten.” Ha! Wat een gezonde keuzes maken mijn kinderen toch!

“We vinden de Wii zo leuk omdat we er met z’n allen op kunnen spelen!”

Wii-kend

Inmiddels hebben we ook allemaal onze eigen Mii aangemaakt met de Mii-maker. Ik ben MammaMii en MammaMii is goed in bowlen! Afgelopen weekend kwamen er vrienden eten en toen zijn we – tussen de hapjes door – aan Wii Sports Club begonnen. Nou ben ik helemaal niet zo sportief, maar een potje bowlen waarbij ik min of meer kan blijven zitten (en nog belangrijker: waarbij ik mijn eigen schoenen mag aanhouden!), dáár is dus echt niets mis mee!

"Mamma! Ik gooide een sprike!" (Annabel, 8 jaar)

wii21

Bonje met de Buren?

Ik ben er helemaal klaar voor. Feestkleding here I come! Met Kerst gaan we wii-en (op pumps).

“We kunnen ook kerstliedjes op de Karaoke U gaan zingen!”

“Ben je gek? Het is Vrede op Aarde, geen Oorlog met de Buren!”

Wordt vervolgd....

Benieuwd naar de bevindingen van de andere testers? In dit artikel lees je het allemaal!

4 Responses to "Op naar een Wii-te Kerst – Advertorial –"

 • Marianna
  10 december 2013 - 10:02

  Sja, ik kan toch weer niets anders zeggen: ook dit verhaal is weer erg leuk! Het is dat wij al een Wii hebben…. 🙂

 • Marianna
  10 december 2013 - 10:03

  Wat is haar trouwens lang 🙂

 • Tanja
  11 december 2013 - 01:51

  Hahaha, je bent er maar druk mee, met dat testen 😉 Weer hilarisch beschreven met een paar heerlijke uitspraken zoals: Is die boot nou noch niet gezonken of een kerstliedjes karaoke: Ben je gek? Het is Vrede op Aarde, geen Oorlog met de Buren 🙂 En bowlingschoenen vind ik ook brrrrrrrrrrrrrrrr Tja, wat dacht je eigenlijk dat de kinderen deden als je Het Journaal zit te kijken? Ik kijk uit naar het vervolg !

  • esther
   11 december 2013 - 09:06

   Leuk om te horen Tanja! Ik ga me de komende week op het sporten werpen 🙂

Leave a Reply