Whatsapp-irritaties Top 10

Het is alweer even geleden dat ik een blog over mijn Facebook-ergernissen schreef. Maar ik weet nog goed hoe lekker dat was. Daarom vandaag een vervolg: een blog over Whatsapp-irritaties.

Let wel, deze top tien is samengesteld in overleg met mijn collega’s. Het zijn dus niet alleen mijn ergernissen. Sterker nog, ik schijn zelf ook mijn collega’s te ergeren met mijn Whatsapp-gedrag. Zo neig ik naar breedsprakigheid in mijn appjes en verwacht ik (te) lange antwoorden (collega N.: “Waarom denk je dat ik jou altijd bel als je begint te appen?”). Allemaal niet waar natuurlijk want ik doe nooit iets dat mensen ergert. Behalve dan eigenwijs zijn.

Whatsapp ergernissen Top 10

(1) Mensen die een hond (of ander huisdier) als profielfoto hebben.
Echt. Waarom zou je dat doen? Ik app toch met jou, niet met je hond? Enige reden om dit te doen is als het betreffende dier knapper/leuker is dan jij. (Bij sommige mensen snap ik dat.)

Uit dezelfde categorie, zij het iets minder erg: * Een quote als profielfoto * Alléén de kinderen als profielfoto * Géén profielfoto * Een voorwerp als profielfoto (auto!) -> daarop is wel één uitzondering, als je dan een voorwerp kiest, kies dan iets bizars. Een vibrator, een hoop stront, dan zég je tenminste iets.

(2) Mensen die in hun status ‘XX is typing a message’ hebben staan. Dat je denkt: ‘ Hééé, XX stuurt me een bericht!’ En dat je dan maar wacht en wacht en er komt niets. Kansloos.

(3) Mensen die voor het minste of geringste een whapsappgroepje aanmaken. Leuk! Not. Ik hoef niet in appgroepjes voor (kinder)verjaardagen waarin iedereen gaat zeggen: ‘Leuk! Ik kom!’ Waarom moet zoiets eigenlijk in een appgroepje? Wat is er mis met iedereen een appje sturen/bellen/persoonlijk uitnodigen?

Nog erger (3,5): Mensen die een subgroepje in een appgroepje gaan vormen. Standaardvoorbeeld: drie moeders uit de klassen-app gaan met elkaar op stap en kunnen elkaar niet vinden bij de bioscoop: ‘Waar ben je dan?’ ‘Ik ben bij de kassa!’ ‘O ja, hihi, ik zie je!’ ‘Heb jij X al gezien?’ ‘X? Ben je al onderweg? Wij staan bij de kassa!’ ‘Ben onderweg! Maurits had zijn broek volgepoept, zul je net zien voor ik wegga!’ (Zucht)

(4) Mensen die de blauwe vinkjes uitzetten. Die vind ik dan toch vaak een beetje schijnheilig.

(5) Mensen die niet snappen dat het tijd is om uit een appgroep te vertrekken. Als je ergens niet meer werkt, ga dan met opgeheven hoofd uit de afdelingsapp. Is je relatie uit? Houd de eer aan jezelf en stap uit ‘zijn’ (of ‘haar’) vriendengroep. Niet blijven hangen tot het genant wordt.

(6) Mensen die hele verhalen typen in een app (oké, doe ik), gesprekken bij voorkeur via chats voeren (doe ik niet), ruzies uitvechten via de app (misschien...) en dan zelfs kwaad worden als je zegt: ‘Zeg, zullen we even bellen?’ (doe ik zeker niet!)

(7) Mensen die langzamer typen dan jij. Is aan het typen. Pauze. Is aan het typen. Pauze. Is aan het typen. Pauze. Is aan het typen. Pauze. Kom op ma, schiet op! (En wat komt er dan uiteindelijk? 'Ok')

(8) Mensen in appgroepjes die de regel ‘Wie zwijgt stemt toe’ niet snappen en massaal ‘ja oké’ ‘geen bezwaar’ appen als iemand even voor de vorm iets heeft gemeld.

(9) Mensen die jouw bericht negeren terwijl je weet/ziet dat ze online geweest zijn.

(10) Mensen (nou ja mensen, het zijn in mijn geval altijd kinderen) die voiceberichten sturen (meestal formaat podcast) en die het dan gek vinden dat jij die niet op je werk wil afluisteren. En die dan, als je voor de zoveelste keer zegt dat ze dat niet moeten doen (want je gaat tóch luisteren), je heel glazig aankijken, zo van: ‘maak je niet zo druk joh!’ en gewoon een half uur later wéér doen.

Heb jij nog een specifieke Whatsapp-irritatie? Deel ‘m dan met ons, we ergeren ons graag me je mee!

One Response to "Whatsapp-irritaties Top 10"

  • Moi
    20 juni 2018 - 11:24

    Hihi. Moet zeggen dat ik me soms aan 1. bezondig omdat ik dan ff geen foto heb waar ik mezelf leuk genoeg op vind staan. Dus dan de katjes maar, die zijn altijd fotogeniek.
    7. Is ook herkenbaar, heb ook zo’n mams…maar ja, ze is 79 en vind het al knap dat ze meegaat met de tijd.
    Heb er ook nog een: werkgerelateerde app waar collega’s ook in weekends nog berichten op zetten zoals vakantie foto’s of waar ze mee bezig zijn in het weekend….zodat je op maandag tientallen appjes op de werkmobiel binnenkrijgt die niet werkgerelateerd zijn….pffft, daar is Facebook of instagram voor🙄

Leave a Reply