Weerbericht

Lizzy sliep vannacht voor het eerst zonder luier.

Dat leek ons het begin van een flinke klimaatsverandering. We waren op alles voorbereid, maar de nacht bleef helder en droog. Het verwachte lagedrukgebied bleef uit. Toen Lizzy bij ons in bed kroop, en met de dekens aan de haal ging, koelde het lokaal iets af. Maar de temperatuur bleef aangenaam.

De ochtend begon zonnig met hier wat mistflarden. Gelukkig trok de mist na een kopje koffie snel op. De hemel was wolkeloos, al veroorzaakte een omgevallen glas melk enige nattigheid.

Eenmaal op kantoor ontstonden wat kleine wolkjes. Warme en nog licht labiele lucht werd echter gunstig beïnvloed door een hogedrukcel over de diverse financiële boekingen. Een vervelend telefoongesprek dreigde een storing te veroorzaken maar door een gunstige windstroom tijdens de lunch dreef deze nagenoeg over. De pluviometers hielden zich rustig.

In de loop van de middag ontstonden echter wat onrustige stapelwolken. Als gevolg van enkele vervelende schadekwesties maakte de locale temperatuur een flinke duikeling. Tussendoor zorgden collega's voor opklaringen waarbij de zon zich duidelijk probeerde te revancheren.

Zo rond het avondeten nam de bewolking echter toe. Met name tegen zessen, toen er gekookt en gegeten moest, leek een kleine depressie te ontstaan. De wind nam toe, voornamelijk vanaf de bovenverdieping, maar wist niet echt richting te kiezen. Een bad bracht verkoeling bij de kinderen maar de stijging van de lokale badkamertemperatuur maakte moeder wat onrustig.

Toen het bedmoment was aangebroken sloeg het weer plotseling om. Donkere wolken kondigden een stevige onweersbui aan. Hier en daar begon het te rommelen en al snel volgden overal lichtflitsen. De donderbui bleek kort maar hevig en was even snel over als hij was begonnen.

De rest van de avond verliep rustig en zonder noemenswaardige storingen. Voor de nacht is er wederom kans op een plaatselijke bui, veelal gecombineerd met een frisse wind. Ook kan het lokaal weer iets afkoelen.

Tot zover het weerbericht.

12 Responses to "Weerbericht"

 • Anoniem
  11 mei 2006 - 10:58

  Wat een leuk stukje weer Esther 😀 Ik vind het knap dat je het zo op papier krijgt!!

 • Teddie
  11 mei 2006 - 10:58

  Dat was ik dus 😳

 • Kirke
  11 mei 2006 - 11:05

  Bij ons ontstaan de depressies ook altijd zo rond het avondeten, gek is dat toch! 😆

  En ja, mistflarden in de ochtend kome me ook bekend voor!

 • Loek
  11 mei 2006 - 12:05

  Wat is die Lizzy snel met droogslapen! En dan ook nog zo slim. En dan ziet ze er ook nog fantastisch uit. Die meid moet de nieuwe weervrouw worden! Misschien kan moeder in het begin dan nog helpen met de teksten, maar als dat erfelijk is, krijgt ze dat ook snel genoeg onder de knie.

 • Anoniem
  11 mei 2006 - 14:08

  Loek, dat valt toch wel mee? Liz is ruim 3 jr, voor een meisje vlgs mij wel normaal. Jongens zijn langzamer.

 • Karen
  11 mei 2006 - 14:09

  Oeps, te lui om in te loggen, maar gelijk mijn naam vergeten dus.

 • Euro
  11 mei 2006 - 14:15

  Loek, maar goed dat Lizzy in ieder geval nog niet kan lezen! Dan had ze nu meteen een torenhoog ego! 😆

 • Anoniem
  11 mei 2006 - 20:35

  ik geniet hier weer van 😆 ,

 • Goose
  12 mei 2006 - 09:30

  Leuk stukje! 😀

 • gaiza1
  12 mei 2006 - 12:39

  Is het nu locale of lokale? (alinea’s 4 en 5)
  Verder grappig stukje 8)

 • anna69
  12 mei 2006 - 16:21

  let the sun shine… let the sun shine in the suuuhuunn shine in…..

 • esther_vuysters
  12 mei 2006 - 19:25

  Ik heb verschillende dingen van verschillende weersites gehaald, vandaar waarschijnlijk locale en lokale. Lokale is volgens mij het juiste.

Leave a Reply