Mooie poes plast in Duitse kelder

Veel mensen vinden statistieken saai.

Ik niet! Ik vind statistieken geweldig! Vooral website statistieken! Niet alleen leren die mij dat ik bijvoorbeeld relatief veel lezers in Duitsland heb, ik kan ook zien via welke zoektermen mensen op mijn site binnenkomen. Vooral dat laatste is echt een bron van vermaeck.

Quote van schoonmoeder

Verreweg de populairste zoekterm die naar www.esthervuijsters.nl leidt is: ‘mooie poes’. (Door een enkeling gespeld als ‘mooie poez’, daar zal ik verder niet moeilijk om doen, het idee is duidelijk.) De reden dat mensen ‘mij’ hierop vinden, heeft niets te maken met mijn huisdieren (en ook niet met 'dat andere') nee, het komt door het stukje dat ik ooit schreef over ‘onhandige uitspraken’. Hierin citeerde ik mijn schoonmoeder die - over een oude kennis – eens had gezegd: “ik herinner me dat die vrouw een hele mooie poes had”. Sindsdien staat mijn blog op één in de orde der mooie poezen.

Schoonmoeder is nu dus officieel dé publiekstrekker van mijn site. Een dubieuze eer.

Direct onder ‘mooie poes’, (en na de gebruikelijke zoektermen als ‘weblog esther’ en ‘esthersblog’ komen de zoektermen ‘(roze) bril’, ‘leuke blogs’, en ‘tips van oma’. Als je mij een beetje kent, dan zijn die zoektermen allemaal wel te verklaren.

Rookworst?!

Waar ik voorts níet direct een verklaring voor heb, en waar ik zelfs een beetje van schrok, is dat mensen mijn site blijken te vinden via de zoekterm ‘urine ruikt naar rookworst’. Nou weet ik niet wat voor bijzonder algoritme hieraan ten grondslag ligt, maar zowel over rookworst als over urine heb ík nog nooit geblogd. Echt niet! (Tot nu dan.)

Gegoochel

Natuurlijk heb ik gezocht op bovenstaande. En ik vond niets terug. Raar hè? Google kan dus écht goochelen als het op zoektermen aankomt. (Google is sowieso een bijzondere fenomeen, lees dit hilarische stukje op Miss Perfect maar eens.) En dat gegoochel zal er óók wel de reden van zijn dat mensen op mijn blogs uitkomen via de adwords ‘slap nekvel’, ‘ehhh niet grappig’ en  ‘verstopplekken 2e wereldoorlog’.

Alhoewel, die dat laatste is misschien tóch wel logisch. Volgens Paul kom je daarmee al vrij snel bij ‘zijn’ kelder uit. Tja. En dat verklaart dan misschien meteen die de Duitsers op mijn blog. Toch?

PS ik ben nú al benieuwd op welke zoekwoorden ik na deze blog ga stuiten

8 Responses to "Mooie poes plast in Duitse kelder"

 • Tanja.h
  3 juli 2013 - 11:04

  Weer 2 hele leuke blogs ! En je blogt over zoveel verschillende onderwerpen, geen wonder dat je jou met veel zoekwoorden kan vinden 😉 Ik ben ook vaak verbaast dat google me begrijpt. Ondanks vage zoekopdrachten en schrijffouten. Maar het heeft me nog nooit teleurgesteld 🙂 En een heel leuk filmpje van dat krultang ongeluk, eerst vond ik het sneu maar ze hersteld heel snel van de schrik 🙂

 • esther
  3 juli 2013 - 11:07

  Dank je voor je compliment, ik doe mijn best er wat leuks van te maken 🙂 Morgen weer op Vrouwonline 🙂

 • Gabrielle
  3 juli 2013 - 13:19

  ik vraag me dan af wie al die mensen zijn die zoeken op ‘mooie poes’???

 • esther
  3 juli 2013 - 14:12

  Niet de mensen die een huisdier willen, dunk me 🙂

 • Kim Annemarie
  4 juli 2013 - 22:57

  Esther, ik heb al zo weinig tijd en nu heb je ook nog TWEE blogs!! Maar ik blijf je volgen hoor. Jij en Denise zijn mijn grote inspiratie! Kom je ook nog een keer buurten op mijn blog?

  • esther
   5 juli 2013 - 09:17

   Meteen :-))

 • Kim Annemarie
  6 juli 2013 - 16:35

  Haha, leuk!!!

 • DeniseM
  8 juli 2013 - 23:21

  Hahaha, inderdaad leuk.
  Net weer eens hier gekomen (ik was al veel te lang niet meer geweest) en het is niet meer bij te houden! Wat een productie. Ik lag alweer schandalig achter. En nog, want ik heb niet alles teruggelezen, maar knap hoor, zoveel als je post. Stof om over te bloggen heb ik ook zat, tijd echter lang niet genoeg. Maar goed, dat komt hopelijk wel weer.

Leave a Reply