Wat zijn die kinderen toch wijs met hun lentekriebels!

Kennelijk heb ik weer iets gemist want het is alweer tijd voor … Lentekriebels!

Zo zat ik gisteren achter de computer, toen ik vanuit mijn ooghoek ineens iets bijzonders zag. En nou begrijp ik dat het té lullig is om nu een blog te plaatsen over parende kwartels, maar het verhaal heeft een lollig eind, dus lees vooral nog even door.

Parenclub & lentekriebels

Afijn. Ik zag dus twee kwartels bovenop elkaar. Heel onhandig, met hun dikke lijfjes. Schattig, en een beetje parenclub tegelijk, want de rest zat er gezellig naar te kijken. Nou weten de meiden – sinds ze op school les krijgen in ‘Lentekriebels’ – tegenwoordig alles van seks, dus ik denk, ik stel ze even op de hoogte. Ze willen namelijk heel graag kwartelkuikens.

Dat ging zo, met Liz (bij oma) via de app:

kwartels2

 Wijze kinderen

“Wat zijn die kinderen toch wijs,” zei ik die avond tegen Paul. “Met hun Lentekriebels. Zo ver waren wij toch echt niet hè, op die leeftijd! Ze verblikken of verblozen niet als ze erover praten, ze kennen alle termen al, echt niet normaal.”

Precies op het moment dat Paul knikte kreeg ik weer een appje. Van Annabel dit keer.

“Mam, zijn er al baby-kwartels????”

Hm. Toch een stukje gemist in het verhaal, die kleine. Juf? Meesters? Is het misschien mogelijk om met de Lentekriebelslessen dit jaar wat minder nadruk leggen op de daad (en alle variaties daarop) en wat meer op hoe het daarná gaat, zwangerschap, draagtijd dat soort dingen?!

Foto heb ik geleend hier.

3 Responses to "Wat zijn die kinderen toch wijs met hun lentekriebels!"

 • Wendy
  27 februari 2015 - 22:06

  hahaha, toevallig net zo’n soort gesprekje met dochter vanavond (seksen doe je toch wel met je onderbroek aan he? vroeg ze)

 • Ellen
  27 februari 2015 - 22:46

  iets uitleggen over broeden, eitjes, nestjes is ook best handig in het geval van vogels 😀

 • Joolzz
  1 maart 2015 - 13:57

  *grinnik*
  Nog iets meer uitleg dus!

Leave a Reply