Het was leuk jullie gekend te hebben!

Hé lekker.

Net even op Wetenschap in Beeld mijn wekelijkse portie rampscenario's binnengehaald. Dat begon met de laatste foto's van de gisteren verbrande ruimesonde Cassini en het eindigde met tsunami's, ijstijden en Deep Impact.

Jongens, we vergaan weer!
Misschien kwam het doordat afgelopen weekend de aarde weer zou vergaan (niets van gemerkt, het was heerlijk zonnig en rustig in Schoorl!) of omdat ik de laatste tijd weer teveel Eco-thrillers heb gelezen (The Ice Limit is een aanrader!) maar ik had het gewoon weer even nodig. Even lezen over hoe verschrikkelijk mis het kan gaan als NASA een rondvliegend rotsblok over het hoofd ziet, of als er opeens een virus uitbreekt dat driekwart van de mensheid uitroeit.

The Mist
Het kan ook komen door de serie The Mist. Ook zo'n heerlijk post-apocalyptisch verhaal waarin er een dikke mist komt opzetten waarin zich allerlei leuks bevindt. Ik keek gisteravond het laatste deel en met het gevaar nu te spoileren: ik ga zo hardlopen en ik hoop dat ik nog terugkom. (Bij jullie ook zo mistig?)

ELE?
Afijn het is inmiddels bijna half negen (en ik google altijd uitsluitend op rampen tussen acht een half negen), dus ik ga er zo een eind aan breien en de sites over Maya Kalenders en Zwarte Gaten afsluiten. Net nog even gekeken wanneer de volgende ELE (Extinct Life Event) nu wordt verwacht, maar dat is pas op 16 maart 2880. Dus dan kan ik nog wel een stukje gaan hardlopen.

Mocht er toch iets gebeuren en ik val per ongeluk in een zwart gat (of mocht de mist me te pakken krijgen): het was leuk jullie gekend te hebben.

NB De foto is vijf jaar geleden gemaakt in Schoorl en bewerkt door mijn broer

Tagged , , ,

Leave a Reply