Waar is Esther?

In de kelder.

Jullie zaten er niet zo ver naast. Er was (is) inderdaad 'iets' met de laptop. Vrijdagochtend werkte alles nog, ’s avonds was het hommeles. Er leek van alles in huis te pulseren en de computer zat muurvast. Zelfs de meest fatale commando’s hielpen niet meer. Wat een stroomuitvallertje al niet teweeg kan brengen.

En niet alleen de computer gaf problemen. Alle elektronische klokken knipperden. En aangezien Paul die apparaten altijd voor zijn rekening neemt, bléven ze ook knipperen. Mijn digitale wekker was onlangs kapot gevallen en de wandklok had, waarschijnlijk in gevolge een bizar soort klokkensolidariteit, de geest gegeven. Ineens was het héél stil in Huize Vuysters. Stil en tijdloos.

Sinds vanmorgen is Paul weer thuis. De klokken zijn weer gemaakt, gereset en/of anderzijds gerepareerd. Ook de kinderen huppelen inmiddels weer rond. Het is niet meer stil en niet meer tijdloos. Althans, bóven de grond. Niet waar ik me bevind. Niet in de kelder. Daar is het nog steeds stil en tijdloos.

Want de laptop is nog steeds in staking. Inmiddels is het Paul gelukt een internetverbinding op onze oude computer in de kelder te activeren. En dus ben ik weer terug waar ik óóit mijn dagboek begon. Na twee dagen bovengrondse radiostilte opereer ik ondergronds. Vanuit de bunkerachtige bescherming van mijn – verstofte én tijdloze - kelder.

Ik voel me net een illegale zendpiraat. Best wel stoer.

4 Responses to "Waar is Esther?"

 • Kaatje 40
  28 oktober 2006 - 21:16

  Hahaha je bent en blijft een leuk wijf!(ook al ken ik je niet persoonlijk) 😀

 • Brie s
  28 oktober 2006 - 21:22

  Zo even de site refreshen…. Ha Esther is er weer! Leuk!!!

 • Karen 1
  28 oktober 2006 - 23:18

  Ai, jou laptop ook al? Het is een complot, op zeker!

 • John Piek (niet ingelogd)
  29 oktober 2006 - 10:13

  Bij Office Centre hebben ze deze week een leuke aanbieding voor nieuwe laptops. (Zo leuk dat ik spijt heb dat ik vorige week tijdens ook een leuke aanbieding, er al eentje bij hen heb gekocht).

  En illegale zendpiraten, daar weet ik natuurlijk alles van 😀 Van hier uit worden ze trouwens opgespoord. Ook in Amersfoort, dus het is oppassen 😉 😆

Leave a Reply