Waar is Annabel?

“Mogen we Harry Potter afkijken?”

Het was half tien. Paul was al naar bed; hij was moe van het klussen. “Toe, het is toch vakantie", teemde Annabel. Ik zuchtte. Ik zat eigenlijk eigenlijk óók wel lekker in die film. Good ol' Harry. Buiten was het al donker, binnen was licht. Me & de meiden. Zo knus.

“Vooruit. Weet je wat, we nemen er een chipje bij.”

Een uurtje kwam de aftiteling in beeld. “En nu écht naar bed!” zei ik dreigend. Ik stuurde de meisjes naar boven om hun tanden te gaan poetsen. “Hup hup. En zachtjes doen”, zei ik, “pappa slaapt!”

Even opruimen

Ik bracht de lege glazen naar de keuken en ruimde de chipsbakjes op. Computer uit, deur op slot. Ik slofte de trap op. Ik had ze nog niet gehoord maar ze zouden nu toch onderhand wel klaar zijn?! Ik trof Liz in de badkamer. Ze poetste haar tanden terwijl ze ondertussen probeerde de nagellak van haar tenen te boenen.

“Zo uwe hoogheid, schiet het een beetje op?”

“Iw dawt dawt hew wew tewegelijw kow, maaw hew gaawt nie zow goew.”

Geïrriteerd pakte ik het watje uit Liz' handen. “Vind je het gek dat het altijd zo lang duurt met jullie. Hoe bedenk je het?! Nou, opschieten. Jij poetst je tanden, ik haal die nagellak er wel af.”

Pyjama?

Toen alles klaar was bedacht Liz dat ze haar ipod nog aan de oplader moest leggen. Daarna moest ze haar haar nog kammen en tenslotte kon ze haar pyjama niet vinden. Ik was onderhand al een kwartier boven en nu was ze nóg niet klaar.

“Zeg”, vroeg ik, toen we eindelijk haar de slaapkamer bereikt hadden, “waar is je zusje eigenlijk?” Het matras naast Lizzy’s bed was leeg (de meiden logeren in de vakanties altijd bij elkaar). “Is ze in haar eigen kamer?” Ik deed een stap naar achteren en wierp een blik om de hoek. Geen Annabel.

“Waar was ze toen jij je tanden poetste?”

“Ze was al klaar. Ik dacht dat ze beneden was.”

Waar was Annabel?

Ik schudde mijn hoofd. Ik was beneden. Zij niet. Ze was de trap niet afgekomen. Niets gehoord. En nu was ik al een kwartier boven. Dit was een rare kwestie. Waar was dat kind nou gebleven? Ik checkte nogmaals haar eigen kamer, de badkamer en zelfs de zolder. Geen Annabel.

“Weet jij écht niet waar ze is?”

Grote donkere ogen. “Nee.”

“Ik vraag me af…” Voorzichtig duwde ik de deur naar onze slaapkamer open. En ja hoor. Daar lag ze. Opgekruld tegen haar pappa aan, met haar armpje om zijn schouders geslagen. In een diep, diepe slaap.

Verrassing: eerder dan verwacht staat er weer een verse nieuwsblog op Vrouwonline (klik)!

6 Responses to "Waar is Annabel?"

 • Pantervrouw
  14 augustus 2013 - 10:32

  oooooh wat lief!!!

 • Muis
  14 augustus 2013 - 11:28

  erg lief…en jij hebt bij Lizzy gelogeerd?

  • esther
   14 augustus 2013 - 11:34

   Haha nee hoor! Ik heb haar in Lizzy haar kamer gelegd!!

 • Margot
  14 augustus 2013 - 16:11

  Je bent in topvorm, vrouw! Wat een mooie woorden en zinnen de laatste tijd!
  Stukje vrouwonline: ‘er zijn nog altijd mensen die geen krimp geven”.
  Annabel ‘teemde”
  De regen “roffelt”
  Een bloeiende magnolia die dikke tranen lekt
  ‘Diffuse” licht van haar kamer
  Na bedwelmende lavendelvelden “vonden we ons verstand weer terug” in de grotten.

  Ferme schouderklop voor jou. En een bloemetje. En een glaasje wit. ’t nog zomer namelijk.

  • esther
   14 augustus 2013 - 16:13

   Bloos bloos! 🙂

 • jopje
  16 augustus 2013 - 09:26

  Leuk.

  PS ik lees je blogs liever hier dan op vrouwonline, ik vind het steeds vervelender worden om die pagina te openen omdat het altijd over seks gaat of daarnaar gelinkt is, bovendien staat er niets van waarde meer..en reageren doe ik daar zoiezo niet omdat je moet registreren en ik heb geen FB account ook 🙂

Leave a Reply