Waar gaat dat nou nooit eens normaal hier?!

Gisteren werden onze nieuwe bedden bezorgd.

Daar had ik al een paar nachten slecht van geslapen, want zoiets is best een uitdaging als er één moet werken en de ander in Rusland zit. Maar goed, anders werd de bezorging ergens in december, dus erg veel te kiezen hadden we niet. Zeker niet omdat we inmiddels het oude bed van Annabel al verpast hadden, en het kind dus al een tijdje op de grond sliep.

Gelukkig kon ik een deal sluiten met de hulp. Zij zou komen poetsen binnen de tijdsspanne van de bezorging. Probleem opgelost, hulp is zeer ter zake kundig, dus ik zou terugkomen in schoon huis mét nieuwe bedden. Ik kon met een gerust hart naar mijn werk gaan. Zou je zeggen.

Maar natuurlijk was ik... bezorgd. En natuurlijk ging er wat fout. Niet met de tijden, de mannen waren op tijd, de hulp regelde het zo dat bed één op kamer Liz en bed twéé op kamer Annabel kwam, maar moest mij vervolgens bellen met een trieste mededeling.

Een van beide bedden had maar drie poten. “Ja”, zei hulp, “de mannen baalden er ook van.” En terecht! Hoe verzin je het. Een bed inpakken met maar drie poten. Zoiets gebeurt bij Ikea, toch niet bij de beter beddenzaak?!

"Bad Karma? Nice blogs!."

Wel dus. Ik heb nu twee bedden met in totaal zeven poten. En één boos kind. Ik moest meteen weer denken aan die keer dat ik een kattenkrabpaal ontving, in plaats van de bestelde vogelkooi, en aan de lekkende kraan van pas geleden. Zuchtend stuur ik een brul-app naar mijn man in Moscow. “Waarom gaat het hier toch altijd zo mis?”.

Al snel krijg ik antwoord: “Zie het positief. Ze voorzien je gewoon graag van blogstof!”

Foto geleend hier.

3 Responses to "Waar gaat dat nou nooit eens normaal hier?!"

 • IngeV
  17 november 2015 - 15:34

  Hmmm, net een logeerbed bij IKEA gekocht. Alles zelf uit de schappen pakken o.a. ook de poten in een plastic zak. Kon dus meteen zien dat er 4 in zaten 🙂 .

  Het lijkt wel of er met meubels altijd wat aan de hand is. Mijn bed van 160 breed werd bezorgd met een hoofdeinde van 180, dat ging ook niet echt. Alles weer mee. Na 6 weken, ja hoor het nieuwe hoofdeinde is gearriveerd, dus wij komen eraan. Het hoofdeinde werd uit de vrachtwagen geladen. Ik zag direct dat het hetzelfde hoofdeinde was want de rode tape waar ik het karton weer mee vastgeplakt had zat er nog aan. Heb gezegd dat ze die niet binnen hoefden te brengen maar ze beweerden bij hoog en bij laag dat het nieuw was. Niet dus. Weer 6 weken wachten. Toen kwam het bed voor de derde keer en verdomd, er was een goed hoofdeinde bij. Wat de mannen alleen niet zeiden was dat ze een nachtkastje uit de vrachtwagen hadden laten vallen. Dus toen de hele handel stond en ik de laatjes wilde opentrekken bleek het hele kastje ontzet. Ze hadden het er maar gewoon neergezet. Gelukkig waren ze er nog. Na 6 weken een nieuw nachtkastje bezorgd. Al met al een half jaar bezig geweest voor het bed compleet was. Kost je drie vrije dagen en een hoop ergernis aan de telefoon.

  Hopelijk gaat het met jouw poot wat sneller. Was zeker het bed van Liz, ze dachten vast die loopt ook op 1 been dus een bed met 3 poten kan wel.

 • Marian
  17 november 2015 - 16:15

  Snel naar de supermarkt voor een bierkratje?

 • Granny
  17 november 2015 - 23:49

  Paul heeft wel een punt…
  De bedden zijn mooi en een houtenpoot zie je niets van.
  Geniet van de bedden meiden!!

Leave a Reply