Vragen staat vrij

Ik lig op de bank en lees een tijdschrift.

De ergste vraag die een vrouw haar man kan stellen is volgens het blad: “Waar denk je aan?” Ik loer over de rand van het tijdschrift naar Paul. Hij ligt ook op de bank. Hij kijkt naar Harry Potter. Tja. Waar dénkt zo'n man eigenlijk aan?

“Waar denk je aan?” vraag ik.

Een beetje verschrikt kijkt hij op. “Nergens aan”, zegt hij. “Aan Harry Potter. Dat ik eigenlijk geen bal van die film snap.”

Ik leg Paul uit dat ik net heb gelezen, dat er zoiets bestaat als De Ergste Vraag Die Een Vrouw Haar Man Kan Stellen. “Ik vraag dat nooit he? Waar of jij aan denkt.” Paul schudt zijn hoofd. Nee. Jij vraagt dat nooit.

(Ik ben er eigenlijk wel een beetje trots op, dat ik 'dat' nooit vraag. Hij heeft het maar makkelijk met mij, die Paul!)

“Maar jij vraagt wel heel vaak de Op Een Na Ergste Vraag Die Een Vrouw Haar Man Kan Stellen.”

“En die is?”

“Jij vraagt altijd: 'Wat staat me leuker?'”

O ja! Dus we mogen niet vragen waar de mannen aan denken en ook niet wat ons leuker staat. Maar ja, als we niet vragen wat ons leuker staat, dan denken we de hele tijd dat hij denkt dat we er stom uitzien. En dan willen vervoglens horen dat hij dat niet vindt, dus moeten we vragen waar of hij aan denkt. En dát mogen we nou juist niet vragen, dus om te voorkómen dat je die vraag gaat stellen, vraag je dus wat leuker staat. En als dat dan ook niet mag, nou, dan is er sprake van een soort Gordiaanse knoop!

Ingewikkeld hoor, vrouw-zijn.

En van welke vraag slaat jouw man op hol? Of mag jij hem alles vragen? En krijg je dan ook een (eerlijk) antwoord? Of juist een oneerlijk?

13 Responses to "Vragen staat vrij"

 • Brenda
  18 december 2013 - 09:24

  Mijn man weet niet zo veel van kleding. Als hij vindt dat ik er mooi uitzie zie ik het aan zijn ogen. Die gaan dan helemaal glanzen 🙂
  Als ik kledingadvies wil, vraag ik aan ons zoontje van 5. Vraag me niet hoe, maar die kleine heeft er echt kijk op. Plus dat je nooit bang hoeft te zijn dat je niet een 100% eerlijke mening krijgt 😀 😀 😀

 • moi
  18 december 2013 - 10:05

  Ik mag hem alles vragen, maar of het antwoord altijd eerlijk is? Geen idee…hoewel ik vermoed van wel. In ieder geval qua kleding keuze is hij tegenwoordig altijd eerlijk, als iets me goed staat zegt ie het, maar ook als hij vind dat iets me niet flatteert. Vraag hem de ergste vraag ook eigenlijk nooit, weet toch wel dat als ie iets te melden heeft hij het me toch wel verteld. Vind het ook een vreemde vraag om te stellen, want meestal als je in gedachten zit, gaan die alle kanten op en als je dan zo’n vraag naar je hoofd krijgt, ben je meteen uit die gedachtengang en kan je daar vaak geen zinnig antwoord op geven.

 • Kdb
  18 december 2013 - 10:27

  “Daar hebben we de rotonde weer, neem toch eens een afslag”

  Mijn vriend kan moeilijk keuzes maken, waardoor het soms tijden duurt voordat hij een beslissing maakt. Ongeveer 1 soms 2x per jaar hebben we een: “tja wat moet ik doen” gesprek. Vaak over werk of studie. Over het algemeen is hij dan een paar weken stilletjes, meer aan het mopperen enz.

  Niet erg leuk van mij als ik het nu zo lees, maar ik kan er soms zo kriegel van worden. En dan betrap ik mezelf er op dat ik zeg: daar hebben we de rotonde weer, neem toch eens een afslag. (Oftewel: maak toch alsjeblieft een keuze).
  Ik ben meer het type snel beslissen, dus dat is wel eens lastig.

 • corrie
  18 december 2013 - 10:35

  Na 31 jaar weet ik wel zo’n beetje waar hij wel en niet aan denkt (dat denk ik dan weer eej).
  Mode zegt hem niet zoveel maar heel soms krijg ik wel een complimentje 😉
  Wel ziet hij altijd of iets nieuw is, zelfs een andere kleur panties valt hem dan weer wel op.

 • Hella de Boer
  18 december 2013 - 10:56

  Ik vraag altijd alles, volgens mij heeft ie daar geen moeite mee. (Ik zal het navragen:)). Er is wel een ding waar hij een hekel aan heeft en dat is als ik sorry zeg. “Sorry dat ik……laat ben/zo veel vraag/moe ben/veel werk/weinig tijd heb… “. Waar ik dan vervolgens geen sorry over kan zeggen. En zo gaan we vrolijk verder!

 • Marcel
  18 december 2013 - 11:06

  Onbelangrijke vragen vind ik ergerlijk…. vragen die er niet toe doen…
  Maar dit zijn vragen om mij er gezellig bij te betrekken, is mij desgevraagd uitgelegd.
  jaaaa ja.

 • Jelte
  18 december 2013 - 11:16

  |Hahaha Marcel, herkenbaar 🙂

 • Gabrielle
  18 december 2013 - 12:29

  Wat leuk, een mannenantwoord! 😉
  Ik vraag wel altijd ‘waar denk je aan’ en krijg meestal ook wel antwoord. Is toch ook interesse?
  En kledingadvies vraag ik soms, maar ben het niet altijd eens met het antwoord 😉

 • dine
  18 december 2013 - 13:45

  DE vraag stel is niet, ik heb ook mijn eigen gedachtes, en een “jardin secret” is belangrijk denk ik….andere vragen wel, en alles is bespreekbaar, mag ook wel na bijna 34 jaar samenwonen…Kleding kan ie volgens mij niet bijhouden, ik heb een vrij grote collectie 🙂 , op zijn frans , en dat komt me eigelijk wel goed uit ook….

 • jop
  18 december 2013 - 16:24

  Haha “wat ga je doen” is ook een hele erge vraag

 • Ju
  19 december 2013 - 10:47

  Ehm… Schuldig! Ik vraag best vaak: waar denk je aan?
  Ik krijg eigenlijk altijd een nietszeggend antwoord dus waarom ik het vraag is me ook een raadsel.
  De vraag die ik niet moet stellen is: Hoe zit mijn haar?
  Het antwoord is nl no

 • Ju
  19 december 2013 - 10:48

  Oeps…
  … Het antwoord is nl nooit wat ik wil.
  Dus ook maar niet meer vragen…

 • Petra
  19 december 2013 - 13:26

  Oh help… ik maak me enorm vaak schuldig aan de ‘waar denk je aan’-vraag…. Vaak nog zonder bevredigend antwoord ook. Moet ik maar niet meer doen dus.

Leave a Reply