Vijf jaar geleden en nog steeds een scherpe blik!

Vandaag is een bijzondere dag!

Precies vijf jaar geleden liet ik mijn ogen laseren. Ik herinner me het nog als de dag van gisteren. Hoe ik daar zat met Paul, hoe ik in de operatiekamer te wachten op de 'barbecuelucht' die me was beloofd op het moment dat de laser begon met branden en hoe ik na afloop ineens scherp kon zien. Vijf jaar geleden alweer. Op de kop af.

En ik heb er nog geen dag spijt van gehad.

Standaard laseringreep

Ik had - voor zo'n standaard laseringreep - best een lang herstel. Ik had wat last van oedeem in mijn oog, waardoor ik een flinke cylindische afwijking had de eerste twee weken. Zat ik daar ik daar op kantoor met mijn scherm op 300% en dan zag ik nog niets. Thuis dook ik direct mijn bed in, de eerste dagen, uren lag ik in het donker met mijn ogen dicht naar Harry Potter te luisteren op de iPod van mijn broer. Een bijzondere tijd, achteraf.

Gevoelige ogen

Ik heb nog steeds een beetje gevoelige ogen. Ik moet er niet te hard in wrijven, ik ben gevoelig voor zonlicht, draag vaak een zonnebril (maar hé, die zijn cool!). Maar ik hoeft nooit meer te klooien met lenzen (die niet lekker zitten) en een gewone bril heb ik nooit meer gedragen. Misschien moet ik op termijn een leesbril, maar dat is toch anders. Dat hoort er een beetje bij en dat is niet voor altijd.

Een bijzondere dag dus vandaag. Een dag waarop ik even stilsta bij dingen die goed gaan in het leven, dingen waar je blij van wordt. Vijf jaar een scherpe blik. Een topbeslissing destijds, ik ben blij met mijn ogen!

Hier, hier, hier en hier lees je verslagjes uit die periode. (Foto geleend hier.)

Tagged , ,

2 Responses to "Vijf jaar geleden en nog steeds een scherpe blik!"

  • Muts
    16 mei 2016 - 14:02

    Ja, ik geniet er ook nog steeds van, al is het voor mij inmiddels al 12 jaar geleden. Heerlijk om altijd goed zicht te hebben!

  • Linda
    16 mei 2016 - 15:21

    Grappig, het feit dat ik vast binnen een jaar of 5 een leesbril moet, weerhoudt mij er juist van…

Leave a Reply