Vier plus één boekentips met winactie!

De afgelopen tijd lag ik in bed met Jojo Moyes. En mijn hemel, wat was het fijn met Jojo!

Ik geef toe, het wás een beetje druk in mijn slaapkamer - Vier plus één is toch al snel vijf - en  aangezien ik ‘maar’ een tweepersoons bed heb, ligt overbevolking op de loer. Maar het liep goed af en niemand raakte gewond. Lees verder voor meer boekentips met winactie!

(NB, de Facebook like-box die bij elke klik oppopt, daar wordt hard aan gewerkt, mijn excuses voor het ongemak!)

vier-plus-een-boekentip

In bed met Vier plus één!

Daar kan je op rekenen!

Raakte er bij mij in bed niemand gewond, nou, in het boek was dat wel anders! Nicky, de zoon van alleenstaande moeder Jess, wordt in elkaar geslagen door een stel oproerkraaiers uit de buurt. Jess, schoonmaakster en gediplomeerd optimist, is ondertussen bereid om alles te doen om haar kinderen een betere toekomst te geven. Wanneer haar dochter Tanze een beurs krijgt voor een goede school lijkt dat een nieuw begin. Dochterlief moet alleen nog even een wiskundewedstrijd winnen aan de andere kant van het land. Maar hoe kom je daar? Zonder geld?

Roadtrip

Het boek Vier plus één is echt gewoon té leuk om weg te leggen. En ik lag dan wel in bed, maar eigenlijk zat ik gewoon in de auto. Bij Jess, Nicky, Tanze en hun (schetenlatende) hond. Ed aka meneer Nicholls reed, en wat begon als een kansloos bij elkaar geraapt zooitje tamelijk trieste figuren, groeide langzaam uit tot een hechte en liefdevolle club bijzondere mensen.

"Waar zijn we trouwens in godsnaam?"
"We zitten op het Pad met de Gele Klinkers."
"Is dat niet uit die film met zo'n leeuwengod die iedereen redt?"
"Dat is Narnia. De leeuw in de andere film is laf en nutteloos."

Schetende hond

Vier plus één - geschreven volgens het principe van ‘de reis is belangrijker dan de bestemming’ – houdt het midden tussen de 100-jarige man en Adrian Mole (dat klopt ook wel met de gemiddelde leeftijd van de  main caracters!). Ik moest af en toe echt vreselijk lachen en las geregeld stukjes voor aan Paul die vooral de scheten latende hond heel sympathiek vond.

Kortom, ben je al ellende in de wereld even zat, vind je nu echt té koud en te mistig buiten en wil je even lekker warm worden? Lees dan dit boek. Je krijgt er gegarandeerd een beter humeur van!

En ik? Ik doe ook Vier plus één.

Hieronder vind je namelijk nog drie leuke boekentips. Zeer geschikt als cadeautjes voor de komende feestdagen. En de plus één? Die geef ik weg. Laat zelf een boekentip achter en win een exemplaar van Vier plus één van JoJo Moyes!

boekentip2De Taarten van Marie

Deze heerlijke roman speelt in op dé trend van dit jaar: bakken! Marie Dunwoody krijgt te maken met familieperikelen, irritant perfecte buurvrouwen en de zoektocht naar het ultieme cakerecept. Nu tijdelijk met receptenschriftje!

Parijs

boekentip3In deze roman maak je een wandeling door de geschiedenis van Parijs aan de hand van twee families die elkaar op elk gebied beconcurreren. Het boek Parijs is even meeslepend als de stad zelf. (800 pagina's, dus lang plezier van!)

Langs de afgrond

Langs de afgrond, het ijzingwekkende thrillerdebuut van Carla Norton oogst in Amerika niets dan lof. 'Langs de afgrond levert perfecte niet-weg-te-leggen-spanning.' - Jeffery Deaver Fijne afwisseling met al het zoete van de komende feestdagen.

Meer informatie over al deze boeken vind je hier op de website van uitgeverij De Fontein.

boekentip1Vier plus één boekentips met winactie

En dan de actie? Vertel wel boek jij het laatst gelezen heb en maak kans op een exemplaar van Vier plus één. Beschikbaar gesteld door uitgeverij de Fontein. Actie loopt tot volgende week vrijdag.

De laarzenactie van vorige week is inmiddels geëindigd en de winnaars hebben bericht.

42 Responses to "Vier plus één boekentips met winactie!"

 • Meta
  21 november 2014 - 09:43

  Ben net begonnen aan een erg grappig boek: De wonderbaarlijke reis van de fakir die vastzat in een ikea kast, van Romain Pruertolas. Ook een soort roadmovie, al gaat de fakir niet helemaal vrijwillig op reis. Zeer meeslepend geschreven, echt een aanrader voor mensen die van licht absurdistische boeken houden.

 • Esther Vuijsters
  21 november 2014 - 09:47

  O, klinkt leuk Meta, die ken ik helemaal niet. Mooi, ik had nog wat lege plekken op mijn verlanglijstje 🙂

 • Yanda
  21 november 2014 - 09:56

  Al ben jij (met je grote meiden) niet meer de doelgroep, bij ons komt ‘ie jaarlijks rond deze tijd tevoorschijn: Sinterklaas (van Charlotte Dematons). Zo’n mooi plaatjesboek! We ontdekken nog steeds nieuwe dingen en kunnen heerlijk zelf onze verhalen verzinnen.

  En zelf heb ik laatst eindelijk “de kraamhulp”, van Esther Verhoef gelezen. Toch blij dat ik heb gewacht tot ruim ná mijn kraamperiode. 😉

 • Lucie
  21 november 2014 - 10:48

  De thriller “Kom je spelen?” van Louise Millar, een verhaal dat onder je huid kruipt, de nachtmerrie van iedere ouder… Dit spannende verhaal wordt verteld vanuit het perspectief van de drie hoofdpersonen en alleen daarom al heel boeiend om te lezen. Een verrassend plot maakt het leesplezier compleet, een echte aanrader voor de liefhebbers van vrouwenthrillers!

 • Eline
  21 november 2014 - 13:01

  Dorst van Jacky Bateman (ook tip van hier)

 • Esther Potters
  21 november 2014 - 13:05

  In stukjes van Marc-Marie Huijbregts.

 • Suze vd Ploeg
  21 november 2014 - 14:44

  Ik heb onlangs In Stukjes van Marc-Marie Huybregts gelezen en ben nu bezig in de laatste Shopaholic.

 • Nynke
  21 november 2014 - 20:14

  Je zult het niet geloven, maar Langs de afgrond heb ik net gelezen. Echt een aanrader.

 • Anita
  23 november 2014 - 14:48

  Ik heb pas met een lach en een traan Voor jou van Jojo Moyes gelezen en sta nu te popelen om te beginnen in Vier plus één

 • jacqueline
  23 november 2014 - 14:59

  Lijken me prachige boeken die ik echt heel graag wil lezen!

 • Tessa
  23 november 2014 - 15:13

  Ik weet niet welke boeken je van Jojo Moyes hebt gelezen, maar voor jou is een echte aanrader. Ik vind dit 1 van de mooiste boeken die ik momenteel in mijn boekenkast heb staan.

 • l boshuizen
  23 november 2014 - 16:17

  De nieuwste van Stephen King, Revival

 • Marian
  23 november 2014 - 17:41

  In vertrouwen van Karen Rose. Altijd goed en spannend.

 • monique
  23 november 2014 - 18:30

  Stalker van Lars Kepler. Ben gek op thrillers….
  Een seriemoordenaar filmt zijn slachtoffers en plaatst de filmpjes op YouTube vlak voor hij ze doodt. (niet lezen als je ’s avonds alleen thuis bent!!)

 • Tanneke
  23 november 2014 - 19:15

  Gisteren heb ik B.B. van Karin Kallenberg & Dimitri van Hove uitgelezen. Een erg spannend boek. Een echte aanrader. Nu ben ik eindelijk begonnen in De Kraamhulp van Esther Verhoef. Die had ik al heel lang liggen, maar kwam er iedere keer niet aan toe. Pfoe…. blij dat ik de kraamtijd al heel lang geleden gehad heb….met echte kraamhulpen :))

 • Inge Speemanns
  23 november 2014 - 23:36

  Ik heb als laast deze boek gelezen: Lena Dunham, Not that kind of girl. Die boek is echt geweldig! Lag heel vaak te lachen bij mijzelf hehe.. Zou hem echt aanraden.

 • Willemijn
  23 november 2014 - 23:51

  Ik ben halverwege in het boek De vrienden van “Pinocchio” van Tomas Ross, een aanrader!

 • Marit
  24 november 2014 - 07:30

  De onderkant van sneeuw van Ilse Ruijters heb ik net met veel plezier gelezen.

 • wilmsen anita
  24 november 2014 - 07:40

  met al dat slechte nieuws in de media ben ik wel toe aan een leuk boek

 • melissa
  24 november 2014 - 09:53

  Oh leuk; ik doe graag mee. Mijn laatste gelezen boek is het Ex Complex! Wat lastig in het verhaal te komen, maar vervolgens niet weg te leggen.

 • Daphne van Velsen
  24 november 2014 - 09:55

  Ik raad Perks of Being a Wallflower ECHT heel erg aan! Ik heb hem vorige week uitgelezen, en ik kan nergens meer aan denken. Ik wil er niks over vertellen, want je moet er gewoon zelf achterkomen. Ik ben ook zonder enige voorkennis aan het boek begonnen, en ik vond het heerlijk!

 • Bibi
  24 november 2014 - 10:02

  Gisteren het boek ‘The Fifth Wave’ van Rick Yancey uitgelezen. Een heerlijk spannend boek dat je blijft volgen als je het uit hebt. Gelukkig bestaat het uit meerdere delen en kan ik nog verder lezen. Ook leuk dat het in 2016 uitkomt in de bios.

 • Yolanda Landman
  24 november 2014 - 10:45

  Wat ik nog steeds 1 van mijn favorieten vind is: Een duister lot, van David Baldacci. Een geweldig spannend, goed geschreven en geraffineerd boek, als je er eenmaal aan begint kun je niet meer stoppen!

 • Anneliese
  24 november 2014 - 10:53

  Ik ben het nieuwste boek van Shopaholic aan het lezen, erg leuke boeken om te lezen.

 • Karin
  24 november 2014 - 13:41

  Het laatste boek dat ik heb gelezen is het aangrijpende Vloedgolf van Sonali Deraniyagala

 • Lisanne
  24 november 2014 - 14:10

  Toevallig heb ik net ‘Voor jou’ van dezelfde schrijfster uit. Prachtig!

 • rebels
  24 november 2014 - 15:44

  Ik lees nu De laatste winter van Femke Roobol. Afschuwelijk mooi.

 • Annemarijn
  24 november 2014 - 18:01

  Toen ik in Parijs was las ik ‘Voor jou’, ook van Jojo Moyes. Ik kon hem amper wegleggen en nam het overal mee naartoe, zodat ik overal kon lezen. Het boek gaf mij net zo’n gevoel als Parijs zelf, al hebben het boek en de stad niks met elkaar te maken. Ik heb ‘Voor jou’ opgesloten in mijn hart, en op de laatste bladzijden stond er een fragment uit ‘Vier plus een’. Zelfs deze pakte me in één keer en ik ben ongelooflijk benieuwd naar het gehele boek!

 • Petra
  24 november 2014 - 18:03

  ‘Er hangt iets in de lucht’ van Sasha Wagstaff. Zoooo’n lekker boek, je leest het in 1 keer uit!!!

 • Aniek
  24 november 2014 - 18:08

  Ik ben begonnen in het boek ‘Geraakt’ van Margje Woodrow

 • Jeannette de Jongh
  25 november 2014 - 11:48

  Ik heb als laatste boek De Cruise van Suzanne Vermeer gelezen, het gaat over een vrouw wiens man een dubbelleven heeft geleid en haar op veel manieren heeft bdrogen, gelukkig loopt het goed af

 • Gerda
  25 november 2014 - 22:53

  Een beetje liefde van Amanda Prowse. En als je die nog niet gelezen heb raad ik je die aan om te lezen! Heel erg mooi boek die je ook in een keer uit wil lezen! En mijn boekentip is dat ik als ik het boek gelezen heb altijd aan mijn dochter doorgeef. Zo hebben 2 mensen plezier van het lezen van een boek. Groetjes Gerda.

 • Désirée
  26 november 2014 - 10:13

  heb net ‘de verwondering’ van Hugo Claus proberen te lezen, ben tot blz. 100 gekomen!
  Tijd voor een luchtiger boek 😉

  • Esther Vuijsters
   26 november 2014 - 11:19

   Hahahaha Desiree 🙂

 • Tamara
  26 november 2014 - 19:15

  Zes maanden zonder! van Charlotte de monchy.. Een aanrader

 • Sarah Smeijsters
  26 november 2014 - 23:32

  Ik heb het laatste het boek ‘Voor jou’ gelezen. Een mooi geschreven boek, maar wel heel droevig. Tussendoor kon ik een snik onderdrukken, maar het laatste uur heb ik heel hard gehuild, zo ontroerend was het!

 • jacqueline
  27 november 2014 - 06:28

  Whooohh lijkt me echt zo leuk!

 • Isabel
  27 november 2014 - 15:54

  Het huis op Tara Road van Maeve Binchy

 • manon
  27 november 2014 - 18:27

  Blauw water van Simone van der Vlugt daar ben ik nu in aan het lezen. Sinds ik met de trein ben gaan reizen, lees ik weer heerlijk boeken op de heenweg en terugweg.
  Het andere boek van JoJo Moyes heb ik al weer enige tijd terug gelezen en was een mooi boek, dus deze staat ook wel op de planning. Zou een leuk kadootje zijn..

 • Constance
  27 november 2014 - 18:55

  Gestrand met een miljonair van JESSICA CLARE.
  Echt een heel leuk boek,komt nog een deel 2,en 3, maar deel 1, was erg vermakelijk.

 • Aleesha Verhoeff
  27 november 2014 - 20:51

  Mijn laatst gelezen boek is: Onteerd – Mukhtar Mai
  Onbegrijpelijk wat deze vrouw heeft meegemaakt en hoe ze gevochten heeft.

 • patricia
  27 november 2014 - 23:02

  Van familie moet je het hebben en kan je het krijgen ook is een heerlijk boek geschreven door Nanda roep en net verschenen. ik heb een binnen no time uitgelezen

Leave a Reply