Ik viel in een heel diep gat

KLOINK!

Hoorde je dat? Dat was ik. Ik viel in een gat, een heel diep gat. Een ‘mijn-plan- is-ingeleverd-mijn-examen-is-voorbij-en-ik-hoef-niet-meer-te-leren-gat’.

Afgelopen dinsdag was het zover, mijn examen NIMA B1 Marketingcommunicatie. Een examen van vijf uur. Na afloop voelde het alsof ik een ei ter grootte van een skippybal had gelegd. Maar gelegd, dat was het.

Hoe het ging?
Direct na het examen had ik zo mijn twijfels. De vragen waren nogal open (schrijf een communicatieplan, bedenk een contentstrategie, schrijf uw antwoord in een brief naar de directie) en met zo’n antwoord kun je dan alle kanten op. Maar gaandeweg begon ik meer vertrouwen te krijgen. Ik stond achter mijn antwoorden. Op Facebook schreef ik: “Ik heb veel zinnige dingen opgeschreven. Nu alleen nog hopen dat ’t ook de antwoorden op de vragen waren.”

Een onvervalst weekendgevoel
De rest van de week heb ik heerlijk gewerkt. En het weekend ging ik in met een onvervalst weekendgevoel. Niet leren, niet aan het plan voor mijn mondeling werken. Tijd verkwisten, hoe lang was dat geleden? Annabel en ik begonnen aan een nieuwe 1000-stukjes puzzel, we gingen met z’n vieren eten bij een klein restaurantje, ik deed op mijn gemak boodschappen en zat zo’n twee uur bij de kapper met Annabel die plukken in haar haar wilde roze verven (ja, zulke dingen vind ik goed, bizar he?)

En nu is het zondag. Ik dekte de tafel voor het ontbijt, ik drink koffie met de krant en straks ga ik lekker… eh… weet ik nog niet.

Ik & mijn gat
Misschien ga ik wel gewoon even zitten en om me heen kijken. Genieten van het gat waarin ik zit. Want echt, dat is een heel comfortabel gat. Ik denk dat ik daar nog maar even in blijf zitten. In elk geval tot mijn mondeling examen 15 februari.

En daarna kruip ik er gewoon weer in terug.

Tagged , ,

5 Responses to "Ik viel in een heel diep gat"

 • Granny
  29 januari 2017 - 12:36

  Heerlijk hè!!
  Geniet er van!
  Mooie roze haren heeft Bel. Leuk!!

 • Cora
  29 januari 2017 - 14:11

  Goed zo, Esther. Geniet ervan. Knap hoor, weer een studie opgepakt. Ik blijf ertegen aan hikken.

 • Tanja
  29 januari 2017 - 15:50

  Nadat je klaar was met je examen en zoveel tijd over had, had je niet het gevoel dat je wat vergat? Ik had dat heel erg nadat ik ergens heel druk mee was geweest. Echt wennen, die extra tijd maar heerlijk.En die roze lokken zijn nu helemaal hip en ik vind deze trend wel leuk 🙂 Het doet me denken aan de lente, waar ik zo naar verlang

  • Esther Vuijsters
   4 maart 2017 - 20:35

   Nee, ik was niet bang dat ik wat vergat, maar het was gewoon gek. En het vulde zich zo snel…

 • Ellen
  29 januari 2017 - 17:06

  Fijn dat het klaar is voor nu en heerlijk dat jij zo’n moeder bent die dat goed vindt. Niks ze lekker!

Leave a Reply