Vertel me drie dingen van Julie Buxbaum – review

 

driedingenIk: Weet je waar ik hartje van? Nutella. En pyjamabroeken. En een coolio boek. Niet per se in die volgorde, maar samen.

Iemand/Niemand: Coolio? 2012 heeft ge-appt en wil zijn woord terug. Trouwens, eet je die Nutella met een lepel uit de pot?
Ik: Vroeger wel. Nu deel ik een keuken met de Anderen, dus kan het niet meer. Ik wilde er een sticker op plakken, maar mijn vader zei dat dat onbeschoft zou zijn.
Iemand/Niemand: de Anderen?
Ik: Stiefmoeder en stiefbroer. Heb jij Anderen?
Iemand/Niemand: Nee. Mijn ouderlijke structuur is nog intact. Nou, in elk geval wettelijk. Ze kijken elkaar tegenwoordig amper nog aan.
Ik: Waarom?
Iemand/Niemand: Het is ingewikkeld.

Ingewikkeld?

Ingewikkeld. Ja. Het boek ‘Vertel me drie dingen’ van Julie Buxbaum is wél een beetje ingewikkeld. Want behalve een gewoon verhaal, staat het boek vol ge-app en ge-mail. 'Ik' is hoofdpersoon Jessica Holmes, maar wie is toch die 'Iemand/Niemand'?

Maar ... 'Vertel me drie dingen' is vooral echt een héél héél erg leuk boek! Lees jij graag, ben je tussen 13 en 15 * en hou je van Highschoolmovies, dan moet je 'Vertel me drie dingen' gewoon even lezen. Ik vertel je er vast wat over:

Het verhaal van Jessica Holmes

Jessica Holmes is zojuist verhuisd. Haar moeder, met wie ze alles samen deed, overleed ongeveer twee jaar geleden. Zowel Jessica als haar vader hebben het er erg moeilijk mee. Maar als haar vader verliefd wordt op een of andere glossy-figuur, genaamd Rachel, verhuizen ze samen naar LA. Jessica verlaat niet alleen Chicago, maar daarbij ook haar school, haar huis, en al haar vrienden (waaronder haar beste vriendin Scarlett).

Ze woonde in een villawijk

Rachel woont in een grote, witte, villa samen met haar zoon Theo, die net als Jessica geen behoefte heeft aan een nieuwe familie. En als Jessica dan ook nog naar een van de duurste privé scholen in LA wordt gestuurd door Rachel, weet ze zich geen raad meer. En haar vader? Die is helemaal weg van Rachel en hun nieuwe huis. Op school wordt Jessica al snel gepest, omdat ze geen merkkleding heeft. Jessica doet niet eens moeite meer om vrienden te maken.

Een virtuele gids?

Maar dan, tot haar grote verbazing, krijgt ze een mailtje van een anoniem adres. 'Iemand/Niemand' biedt haar aan haar virtuele gids te zijn. Ze mag hem alles vragen over haar nieuwe school. Jessica begrijpt er niets van. Waarom wil deze persoon haar helpen? Of is dit gewoon een of andere flauwe grap. Hoe meer ze berichtjes uitwisselen, hoe leuker Jessica hem (alleen jongens appen over vliegvelden en bacon toch?) begint te vinden. Maar verliefd worden op iemand die zijn naam niet wil noemen, is dat wel zo’n goed idee?

Elke dag vertellen Jessica en haar anonieme vriend elkaar 'drie dingen' over zichzelf. Zo kom je heel wat te weten!

'Vertel me drie dingen' is echt een superleuk boek. Het is op een hele bijzondere manier geschreven, je kunt echt niet meer stoppen met lezen. Het leukste vind ik dat ook de lezer er pas aan het einde achterkomt wie de jongen is die Jessica steeds berichtjes stuurt. Zo ga je zelf allemaal theorieën verzinnen wie het zou kunnen zijn. Het boek is echt heel grappig geschreven, en elk personage heeft helemaal zijn eigen karakter. Dit boek verveelt geen seconde!

Drie dingen over het boek

Wil jij weten wie deze mysterieuze jongen is? En hoe Jessica alle hectiek in LA meemaakt? Lees dan heel snel ‘Vertel me drie dingen’, want dit boek is geweldig, grappig en erg origineel.

Om maar drie dingen te noemen. 🙂


ISBN 9789026139628 Uitvoering Paperback / softback Formaat 216 mm x 141 mm x 31 mm Omvang 352 Verschenen 31-05-2016 Genre Fictie 13 - 15 jaar Uitgeverij: De FonteinPS *

Mijn moeder (42) heeft hem ook gelezen en die vond hem ook erg leuk. Dat vond ik dan wel weer grappig. Dus: vraag hem aan je moeder, dan kan zij hem ook lezen (en hoef jij hem niet zelf te betalen!)

Tagged ,

One Response to "Vertel me drie dingen van Julie Buxbaum – review"

  • Tanja
    10 augustus 2016 - 04:09

    Je review maakt me wel heel nieuwsgierig naar dit boek! Maar mijn dochters vallen al lang niet meer in de genoemde leeftijd klasse, meer het dubbele + 🙂 Ach, je moeder vond hem ook heel leuk dus kan ik het ook wel lezen…..toch?
    Ik hou wel van grappige en originele boeken. Zoals die van je moeder en van jezelf 😀 Ik ga het gewoon, als oudere jongere, lezen! 😛

Leave a Reply