Vandaag krijgt ze vleugels!

IMG_6279“Morgen krijg ik vleugels”, zei ze gisteren. En toen ik haar vragend aankeek: “Want dan word ik een elfje!”

Een grote meid, dat is. Elf alweer en elk jaar wordt ze mooier. En mondiger. Gelukkig blijft Annabel wel heel erg zichzelf: direct, grappig en nogal ‘op de letter’. Zoals gisteravond, toen ze met haar grote zus ‘ballonnen in de lucht houden’ deed. “Joh Liz, doe eens rustig met die ballonnen”, zei ze tegen haar Zus. “Het zijn geen wilde honden!” Wilde honden! Hoe verzin je het?

Schitterend afgewerkt!

En wat te denken van die keer, een paar dagen geleden, dat haar parkiet Coco op de grond gepoept had en Annabel waarderend zei: “Zo, zo, dat is een mooie drol zeg. Het is een perfect kommetje, schitterend afgewerkt en wát een mooie kleurstelling.” (Waarop Liz op de achtergrond opmerkte: “Je hebt het over poep he? Niet over een schilderij van Da Vinci!”)

"Met barbecuesmaak? Dat smaakt dan toch naar... ijzer?"

Wat onthoud jij dat toch goed?
Hiep Hiep Hoera!

Hiep Hiep Hoera!

Ja, met onze Annabel blijf je lachen. “Dat doe ik niet, dan kom ik in de problemen!” zei ze tegen haar vader toen die haar vroeg een grapje met haar zus uit te halen. En het leuke is, ze onthoudt grappige situaties ook nog eens heel goed. “Want toen zei ik dat en Liz dat en toen moesten we zo lachen!" En als we dan bewonderend zeggen: “Jeetje An, wat onthoud jij dat soort dingen toch altijd goed!” zegt ze enigszins verbaasd: “Ja he, dat heb ik met rekenen nou nooit.”

Ik was heel serieus!

Het aller grappigste is natuurlijk, dat ze het niet als grap bedoelt. Dat brengt haar ook wel eens in de problemen trouwens. Zoals laatst in de klas: “Toen moest ik wat zeggen, waarop iedereen ging lachen, en toen werd Juf boos. Maar ik was heel serieus. Ik kan er toch niets aan doen dat ik zelfs per ongeluk gewoon grappig ben?”

Niets aan veranderen

Nee, daar kan je niets aan doen. En weet je, lief Elfje, ik zóu er ook niets aan doen. Blijf jij maar lekker jezelf. Annabel, onze mooie meid en regelmatig (per ongeluk) grappig.

5 Responses to "Vandaag krijgt ze vleugels!"

 • odette
  20 juni 2016 - 08:04

  Gefeliciteerd met je elfje.

 • moimoi
  20 juni 2016 - 08:23

  Van harte met je elfje, wel natuurlijk even als de wiedeweerga haar leeftijd veranderen, voor je een boos elfje hebt 😉

 • MLotte
  20 juni 2016 - 11:17

  Gefeliciteerd met de kleine doch ook al grote meid!

 • Linda van der Klooster
  20 juni 2016 - 11:50

  Gefeliciteerd met Annabel!
  Ik vind haar opmerkingen ook altijd grappig en soms ook ontroerend mooi.

 • Granny
  20 juni 2016 - 21:10

  Was weer een feestje gisteren..
  En ze had echt vleugels…

  Vandaag echt jarig.

  Onze Apple Dumplin

Leave a Reply