Vandaag is Oranje, leve mijn gezin!

Het is ongewoon stil in huis.

Jongste dochter is met de buren mee. Oudste dochter zit in de stad, op een kleedje met een vriendin. Oranje hoedje op, helemaal leuk. Voor het eerst zitten Paul en ik weer sámen aan een oranje tompouce. Zonder kinderen. Ongeveer zoals dertien jaar geleden, toen ik op Koninginnedag een zwangerschapstest deed. En zwanger bleek.

Koningsdag

Koninginnedag werd Koningsdag. De jaren gingen voor bij en onze kinderen groeiden op. Geen zwangerschapstesten meer – nee zeg, je moet er toch niet meer aan denken?! – maar wel twee dames die geschiedenis schreven. Misschien niet direct landelijk maar wel lokaal, in onze harten.

Oranje

Vandaag is Oranje. Vanmiddag is er feest hier in de buurt. Zoals elk jaar gaan we daar weer heen. Het eerste jaar waren we nog alleen met Liz, we woonden hier toen net, het jaar daarna was ik zwanger van Annabel. Er is een filmpje van. Paul was op reis, ik stond met mijn dikke buik bij het springkussen.
Het jaar dáárna waren er twee meisjes op het feest. En Paul was er weer bij.

Springkussen

Elk jaar was er weer een ander springkussen. En de afgelopen twee keer zaten we met de meiden op kleedjes in de stad. Dat was ook leuk. Vroeg, vermoeiend, maar ook erg gezellig. Zo meteen gaan Paul en ik even kijken. Naar onze grote dochters in de stad. Als ze weer thuis zijn gaan we naar het feest hier in de buurt.

“Er is toch wel weer een springkussen?!” riepen ze vanochtend. Jazeker. Mooi. Dan gingen ze zeker mee. Gelukkig. Nog steeds twee meisjes op het springkussen. En mijn man erbij. Allemaal bij elkaar.

Leve

Laat het nog maar even zo blijven.
Leve het gezin.

5 Responses to "Vandaag is Oranje, leve mijn gezin!"

 • dine
  27 april 2015 - 10:52

  Heerlijk, geniet ervan, het gaat allemaal zo snel….maar ook dan is het leuk, anders, maar leuk, en fijn om te zien hoe ze opgroeien en hun eigen leven gaan leiden, met jullie aan de zijlijn, en vaak toch nog samen ! 🙂

 • Denise M
  27 april 2015 - 12:20

  Slik, ja, zo zou het moeten zijn. Maar soms is het anders. Ik wandelde vanmorgen met mijn schatten over de vrijmarkt en daarna door naar hun vader, waar ze dit jaar volgens de uitspraak van de rechter op Koningsdag zijn. Zelf ga ik aan het werk, maar ik hoop dat zij een leuke dag hebben.
  Ik zie mezelf trouwens nog hoog zwanger op een boot in de Amsterdamse grachten zitten. Dat ik dat toen heb aangedurfd, in die drukte, 2 en een halve week voor de bevalling…
  Hoe dan ook, fijne dag!

 • Esther Vuijsters
  27 april 2015 - 13:25

  Tja, het kan verkeren.. dat is wel ff slikken. Jij ook fijne dag.

 • KarinH.
  28 april 2015 - 13:31

  Zo fijn om daar eens bij stil te staan en te overdenken. Kleine meisjes worden groot, maar sommige dingen blijven gelukkig hetzelfde.

 • Inge
  28 april 2015 - 20:56

  Mooi verhaal! XXX

Leave a Reply