Van Roze tot Ruig (een dagje voorjaarsbeurs in Utrecht)

Parkeerwacht: “U komt voor de voorjaarsbeurs?”

C: “Nee.”

Ik: “Jawel, wij komen voor de voorjaarsbeurs!”

C: “We komen toch voor de tréndbeurs?!”

Ik: “Het is de vóórjaarstrendbeurs, schat.”

Ja, ik wil!

Afijn, buurvrouw C., die mij vandaag zal vergezellen naar dé beurs op gebied van gifts, fashion, beauty (en alles wat daar tussen zit), is duidelijk gestopt met luisteren toen ze het woord ‘trends’ hoorde. Gina * Nina, Jolly’s, De Trendfabriek en Streetlevel (‘keep calm, and buy a handbag’) en zíj zat al in de auto.

“Het voorjaar is buiten, de trends zijn binnen!” grapt de parkeerwacht terwijl hij ons in de richting van de juiste parkeergarage stuurt.

Dit is leuk voor jouw blog

beurs2In de perskamer ontmoeten we Barbara Willems van PR Matters. Zij legt ons kort uit hoe de beurs werkt. Er zijn zeven verdiepingen, onderverdeeld in Jewel & Watches, Fashion accessories, Kitchen & Dining, Home & Living en Toys & Trends. Barbara geeft me een aantal informatiemappen. "Shoebeads is leuk voor jouw blog,” zegt ze. “Superhippe schoensierraden, ook in roze!”

Dreigend faillissement

De tips van de perskamer zijn meer dan welkom want deze beurs is zó groot, je zou er verdwalen! C. en ik beginnen helemaal boven bij de cadeautjes. Als snel zijn we verloren. Al die leuke gadgets, al die kleuren, het is om duizelig van te worden. “Het is maar goed dat je hier als particulier niet kan kopen”, zegt C. “Anders was ik aan het einde van de dag failliet geweest!”

Ik maak aantekeningen voor "Pink Saturday”, en ik maak foto’s van dingen waarover ik wil schrijven. Af en toe knoop ik een praatje aan met een standhouder. Ze praten allemaal vol enthousiasme over wat voor leuks en nieuws er allemaal is. Ik word er helemaal enthousiast van.

"Notitieblaadjes in de vorm van boompjes, die je tussen de letters op je toetsenbord kunt steken! Hoe heb ik ooit zónder gekund?!"

Babysnorretje?

Spenen met een snor (waardoor het net lijkt of baby een heel hip snorretje heeft), natuurstenen ‘ijs’blokjes om dranken te koelen (of te verhitten) en siliconen visjes om het eigeel van het –wit te scheiden, er komt van alles voorbij. We zien zelfs een echte 3D printer aan het werk! Food slaan we over ('daar word ik alleen maar moedeloos van') en na een plaspauze gaan we door met de bureauaccessoires. Ook daar is dit jaar erg veel aandacht aan besteed. De trend? 'Een grapje mag!' Wordt vervolgd...

beurs1Staat je ruig

Als we alle ‘gift’ verdiepingen hebben gehad, mogen we nog even naar fashion. Daar kan je bij sommige stands wel iets kopen en ik val direct voor een Heel Zomers Jasje. De roze jasjes zijn me echter allemaal te groot maar er is nog wel een turquoise in mijn maat. “Kom toch eens uit je comfortzone!” roept C. “Staat je ruig”, oordeelt de Escandelle-meneer. Ruig?! Is dat wel hoe ik er uit wíl zien?

Uiteindelijk koop ik het jasje en loop ik in al mijn ruigheid verder richting de sierraden. We sluiten de dag af bij Behave, alwaar ik goede zaken doe. Niet alleen ben ik hier in de Roze Bloggershemel beland, de armbandjes zijn ook superleuk voor mijn VerrassingsVrijdag! Ik koop goed in, nu nog zorgen dat de meiden ze niet te pakken krijgen. beurs5

Van roze tot ruig

Een paar tassen, een dozijn folders, veel ideeën en tientallen foto’s later zitten we weer in de auto naar huis. Ik heb weer genoeg om over te bloggen, van Roze tot Ruig. “Ik heb nu al zin in de najaarsbeurs”, roept C. enthousiast. “Mag ik dan weer mee?”

Dit ga je op giftgebied (nog meer) in de winkels zien

-          Hardroze (ha! heel goed) en andere felle kleuren

-          Geometrische vormen & strakke lijnen

-          Vogels (vooral uilen en kolibries)

-          Siliconen (van bureauaccessoires tot opvouwbare vaas)

-          Kussens (maar ook servetten en douchematten) met teksten

beurs4beurs3

 

4 Responses to "Van Roze tot Ruig (een dagje voorjaarsbeurs in Utrecht)"

 • Christina
  10 maart 2014 - 13:37

  Leuke kleur jas!

  • esther
   10 maart 2014 - 13:41

   Thanx 🙂 Wel buiten mijn comfortzone hoor hahaha.

 • odette
  10 maart 2014 - 16:28

  Leuk zo een knal blauw jasje.

 • Marianna
  10 maart 2014 - 16:31

  Leuk verslag van grappig duo 🙂

Leave a Reply