Ach en Wee

Enige tijd geleden vertelde ik mijn  (zeer) Jonge Collega het verhaal van mijn bevalling.

Futiliteiten
Ik geloof niet dat Jonge collega daar specifiek om vroeg, maar door zulke futiliteiten laten wij moeders ons natuurlijk niet tegenhouden. Wij vertellen graag en vaak over onze bevalling. Het liefst zo bloederig mogelijk.

Heraldiek
Er is een bepaalde heraldiek mee gemoeid, die verhalen van Ach en Wee. Hoe groter de ruptuur, hoe dieper de impact. Iets met het lijden van Christus gecombineerd met de erfzonde. Of ga ik nu te ver?

Overshare!
Afijn. Jonge Collega ging steeds moeilijker kijken. En toen ik was aangekomen bij het moment waarop de verloskundige zei: "Eens kijken welke onderdelen hier bij elkaar horen", vlak voor ze ging hechten, stond het woord 'overshare' met grote letters op het voorhoofd van Jonge Collega geschreven. De apotheose - de opmerking tegen Lizzy: 'Je zusje heeft een beetje lomp de deur opengedaan' - heb ik toen maar laten zitten. (Best jammer van de goeie grap!)

Ik was het even vergeten. Die ongeschreven regel: je praat alleen over bevallingen met bevallene, niet met broekies zonder kleerscheuren.

Epileren
"Nou ja", zei ik sussend, "je moet maar zo denken: kan het straks alleen maar meevallen. Toch? Ik zag ook heel erg op tegen de eerste keer dat ik mijn bikinilijn liet harsen, maar dat viel uiteindelijk best mee. Behalve dan die keer dat ik het doen toen ik hoogzwanger was."

Jonge Collega - ze zag nog steeds pips - keek me plots fel aan. "En nú hou je op", zei ze.

Oeps. O ja. Sorry.

2 Responses to "Ach en Wee"

  • Linda
    3 februari 2016 - 20:51

    Whahahahaha, oma vertelt……..

  • Tanja
    5 februari 2016 - 01:04

    Hahaha, too much infomation, zegt mijn oudste altijd als ik over zoiets begin :-)Vooral het inknip gedeelte wil ze niet horen, maar toch moeten ze er op hun verjaardag aan geloven 😛 ik had 2 standaard knippen ( tweeling en stuitbevalling) maar die scheelde me veel ellende.

Leave a Reply