Vakantieverslag Ardeche III van III

Klik hier voor deel één en twee van het vakantie verslag.

De camping RCN La Bastide en Ardèche was echt super. Niet al te druk (behalve dan bij het te heet gewassen zwembad), mooie ruime plekken, veel groen en vertier voor iedereen. Tafeltennis, hangplek, hangplek light (geen alcohol) en ’s avonds optredens van de lokale Grant & Forsyth.

33

Heel Holland Bakt

Een aanrader wat ons betreft, deze plek aan de rivier de Ardèche. Wel even een waarschuwing voor iedereen die nu meteen wil boeken: de camping is érg Nederlands en om zes uur is het Heel Holland Bakt. Moet je wel zin in hebben. (Mij stoort dat overigens niet en de kinderen nog minder, wij gooiden gewoon om acht uur de braai aan en negeerden de frikadel speciaal!)

31

My favorite!

En heb je geen zin om zelf te ‘bakken’, dan is het ook handig om restaurants te reserveren. Ook in de naburige dorpen. Dat hadden wij in het begin niet zo door. We reden drie restaurants af om tenslotte maar patat te gaan halen op de camping. Vriendin C. en ik hadden er  flink de pest in. Gelukkig spoelde de witte wijn onze ergernis weg en bevroor een grote bak mentha-chocolate ijs (my favorite!) de frustratie.

32

L'arc du pont

Verder had ik bijzonder weinig last van frustraties deze vakantie. De omgeving is echt fantastisch. Wandelen naar Ruoms, l’arc (hét gezicht van de Ardèche), fossielen zoeken, een adder ontwijken en dat alles tegen het grillige decor van bergen, platanen en slaperige stadjes. “Dit is de meest vakantieachtige plek waar ik ooit op vakantie was”, zuchtte Liz terwijl ze in haar croissantje hapte.

 

 

Bzzzzzzzz..........

En op een wespennest in de caravanmuur na (elke ochtend moesten we een stuk of zeven wespen de hut uit tenissen), een paar muggenbulten en een kapotte slipper (gelukkig hadden we vlakbij een Slipper U) gebeurde er verder geen ongelukken. 35Sterker nog, geheel Zen (door de lavendelgeur? Of door een teveel aan Ricard?) fietsten we – veel te snel – de vakantie uit. Het was de laatste dagen niet eens echt lekker weer maar ik stoorde me er niet eens aan. We keken uit het raam naar hoe de gevorkte schichten het donker braken en kaartten ’s avonds onder de luifel.

Frankrijk is een mooi land, maar....

Een heerlijke vakantie. En fijn om weer thuis te zijn. Prachtig, die Ardèche. Toch denk ik dat de reis volgend jaar weer naar Italië gaat. Ik mis de taal, het eten, de mensen. Zoals het Paul het zo treffend zei: “De Fransman en de Italiaan spreken beiden geen Engels, maar niet-Engels praten met een Italiaan is toch een stuk aangenamer!”

En  nu jullie! Hebben jullie een leuke vakantie gehad? Nog goede tips? Of horrorverhalen? Ik hoor het graag!

34 36

 

7 Responses to "Vakantieverslag Ardeche III van III"

 • Tanja.h
  13 augustus 2013 - 11:49

  Wat een relaxte vakantie, zon, water en een prachtige natuur! Die wespen en adder vind ik iets minder 😉 Goede tip om te reserveren als je uit eten wilt gaan, ik zou ook niet iedere dag willen bakken 🙂 Fijn dat jullie weer thuis zijn, geniet van de prachtige herinneringen!

 • Muts
  13 augustus 2013 - 21:49

  Mijn vakantie moet nog komen. Heb alle hittegolven gewoon doorgewerkt, en begin nu zo langzamerhand af te tellen! Mijn tijd komt nog :-).
  Jullie vakantie klinkt heerlijk, en ik kom er al helemaal van in de stemming.

 • jopje
  14 augustus 2013 - 09:08

  dat leest als een fijne vakantie :), ben zelf ook nog niet weggeweest, komt nog, tot nu toe vind ik t wel een heerlijke super zomer..ook hier in NL al 3 weken blote voeten…

 • Miranda
  14 augustus 2013 - 09:17

  Wij brachten onze vakantie door in Kroatië, een land dat ook niet onopgemerkt gebleven is door de Nederlanders…..kwam er zelfs nog wat oude bekenden tegen ! Volgend jaar maar naar Engeland ofzo…

 • Elize
  14 augustus 2013 - 10:27

  Heerlijk zo te lezen…. wij zijn in juni een weekje naar Madeira geweest, erg mooi, maar niks voor kinderen. (maar die van ons hoeven al lang niet meer mee…)
  In september ga ik nog een week met een groepje verstandelijk beperkte mensen naar Turkije… zin in! Leuk werk heb ik toch hè?
  Ik mag alle reizen organiseren (dat is m’n werk) en ga dan altijd de laatste reis van het zomerseizoen zelf mee.

 • Margot
  14 augustus 2013 - 16:06

  Fijne vakantieverslagen! Super. De mijne staat op mijn facebookpagina. Kan je ook eens lurken….Groeten!

 • Normandië
  26 mei 2018 - 12:08

  Frankrijk is echt zo’n prachtig vakantieland hé!

Leave a Reply