Vakantieverslag Ardeche II van III

Klik hier voor deel één van het vakantieverslag.

Het zwembad was iets te heet gewassen maar dat maakte mij niet uit. Even dippen en weer doorgaan. Leve de zwemdiploma's: ik lag volkomen gelukkig te lezen met uitzicht op een bloeiende (roze!) acacia, het geluid van de cycades op de achtergrond.

27

Hollandse gezelligheid

Toch las ik deze vakantie minder dan normaal (drie boeken, vijf, als je De Vijf en het geheim van de Oude Toren en het Grote Tina vakantieboek meetelt), waarschijnlijk omdat we dit jaar met vrienden op vakantie waren. We dronken samen koffie, gingen overdag naar de rivier (alwaar de kinderen opzoek gingen naar het Monster van Loch Ardèche) en ‘s avonds kwamen de kaarten (en de Ricard) op tafel. Hollandse gezelligheid in den vreemde.

28

Da's knap!

Op een dag gleed ik uit in de rivier wat resulteerde in een prachtige blauwe plek ónder mijn voet (Lizzy bewonderend: “Wauw, mamma! Daar heb je er nog nooit een gehad!”). Dat beloofde wat voor de family-canyoning die we óók nog op het programma hadden staan.

Maar eigenlijk viel dát dan wel weer mee. Oké, ik scheet in mijn kikvorspak als ik weer ergens bovenop een rots stond maar ik sprong wél en ik kreeg het Frans benauwd van de ‘glijbaan’ in de waterval van zes meter lang, maar ik glééd wel. De tocht eindigde met een tokkelbaan waarbij we zo’n honderd meter over een ravijn moesten kabelen, slechts hangend aan een luier van parachutestof. Ik gilde zo hard dat ze me drie groepen verderop nog konden horen. Maar ik deed het wél. De fles crémante die vriendin C. en ik na afloop openrukten was de beste van de hele vakantie!

22

25

Zennnn.....

Gelukkig werden we weer helemaal Zen van ons bezoek aan het lavendelmuseum. Het rook er heerlijk en bedwelmd door de zware geur van de paarse velden kochten we natuurlijk weer de meest belachelijke souveniers (lavendellimonadesiroop? What was I thinking?!)

We vonden ons verstand uiteindelijk weer terug in de grotten van Madeleine, diep onder de grond (heerlijk koel), tussen de stalagmieten en –tieten. We kregen weliswaar bijna een hartaanval toen men ineens het licht aangooide en keihard Carmina Burana ten gehore bracht, maar toch, een bijzondere ervaring. Halverwege wees de gids ons op een paar oeroude muurschilderingen. "Hmm", snoefde Annabel. "Dat kan ik beter." "Vast", zei Liz, "maar jij hebt geen grot thuis!"

 Shopaholics23

En tenslotte moest er natuurlijk geshopt worden. Macaronoorbellen voor Liz, een gateauxarband voor Annabel, verveine zeep, honing van acacia en kastanje voor de oma’s. En mamma? Kocht die ook nog iets nieuws?

Maar natuurlijk! Mamma kocht… een roze jurkje! Kijk, dat is ook toevallig! Daar komt ze nét aanlopen! 26

24

 

3 Responses to "Vakantieverslag Ardeche II van III"

 • Pantervrouw
  12 augustus 2013 - 12:16

  😀 😀
  Weer zo’n leuke!!
  Hihi jij hebt geen grot thuis!
  Leuk jurkje, staat je goed.

 • Tanja.h
  12 augustus 2013 - 14:25

  Misschien is in de kelder een grot te maken 🙂 Dat familie canyoning had ik never nooit gedaan, nog niet misschien! Ik kreeg het al benauwd toen ik je beschrijving las 🙁 Het lavendelmuseum, grotten en gezellig kaarten is meer mijn ding 😉 Maar ik vind het heel dapper van je dat jij het wel deed! Leuk jurkje, zoeen is altijd handig erbij te hebben en je noeste lijnen heeft duidelijk resultaat, wat een lijntje!!! 🙂

 • Gabrielle
  12 augustus 2013 - 21:02

  Wat een slanke mama!!

Leave a Reply