Vaderweek? Goede timing!

In de week van 17 tot en met 23 november staat voorlezen door vaders centraal: het is Vaderweek! De campagne Vaders Voor Lezen, roept deze week vaders op verschillende manieren op om meer voor te lezen.

Onzekere mannen

Want wat blijkt, vaders lezen (te) weinig voor. Omdat ze ‘geen tijd hebben’, of omdat ‘moeders dat nou eenmaal beter kunnen’. Maar de wérkelijke reden is vele maler simpeler; mannen zijn onzeker over hun leesprestaties.

Ieee, eng!

Vaders vinden voorlezen eng. Ze zijn bang dat ze niet uit hun woorden komen, dat het kind ze afwijst, of dat ze zelf het verhaaltje niet goed begrijpen. (Dat laatste lijkt raar, maar ik hoorde Paul een keer wat vertellen over een nijlpaard, terwijl hij op een neushoorn wees!)

Om het tij te keren, is er dit jaar tijdens Vaderweek extra aandacht voor de Voorlezende Vader. Zo heeft de boekhandel tijdens Vaderweek een bijzonder effectief cadeautje voor vaders die een boek kopen: Het Schoenboekje – een prachtig voorleesverhaal van Jacques Vriens waarmee niet alleen vaders maar óók hun kinderen worden verblijd.

Doe er wat aan joh!

En om ze van die vermeende onzekerheid af te helpen, kunnen de vaders vanaf 17 november een leerzame en leuke Voorleescursus krijgen via bibliotheek.nl. In de online cursus krijgen vaders tips om van voorlezen en geweldige ervaring te maken. De cursus helpt bij het kiezen van de juiste boeken en legt bijvoorbeeld uit hoe vaak en hoe lang je het beste kunt voorlezen.

Vaderweek?

“Vaderweek”, zegt Liz, als het item tijdens De Wereld Draait Door voorbij komt. “En dan zit je vader de hele week in Rusland.”
Annabel kijkt op van haar Tina. “Hij doet het erom”, zegt ze.

Header, afbeelding is van Het Dikke Denkboek, voor meer informatie, klik hier.

3 Responses to "Vaderweek? Goede timing!"

 • Granny
  19 november 2015 - 11:21

  Leuke aktie….

 • Granny
  19 november 2015 - 11:21

  Leuke aktie….

 • Tanja
  20 november 2015 - 13:50

  Och, een nijlpaard of een neushoorn, wie let er nu op details 🙂 😉 😛

Leave a Reply