Uw campagneleider: Paul!

Paul is een toegewijde vader. Iets té toegewijd soms.

Zo heeft hij zich, sinds hij weet dat zijn dochter met haar boek ‘De verloren Verhalen’ dóór’ is naar de finale van Boekenbakkers, opgeworpen als Persoonlijke Coach, Campagneleider en full time Bookmanager. "Komt goed uit", zei hij, want hij had net een cursus 'hoe bereik ik mijn doel in zeven stappen' gevolgd bij Vaag B.V., dus hij wist van wanten.

De Russen!

Hij neemt zijn nieuwe hobby roeping erg serieus. Niet alleen heeft hij inmiddels zijn (en mijn!) hele familie meerdermaal gemaild, ook zijn collega’s (inclusief de Russische!) heeft hij gesommeerd om op zijn dochter te stemmen. En ondertussen spreekt hij steeds vaker vage bekenden aan. Op straat, in de supermarkt en zelfs in de kroeg.

“Wat leuk je te zien!” roept hij dan joviaal - “Héb je even?” - waarna hij zich met de vasthoudendheid van een Jehova’s getuige op zijn slachtoffer werpt en val wal steekt. Pas als de vage bekende, sufgekletst en mét een foldertje op zak, toezegt dat hij of zij op Liz zal gaan stemmen, maakt hij de weg weer vrij. En als hij de vage bekende daarna wéér treft - en deze blijkt nog niet gestemd te hebben - dan wordt de druk opgevoerd. Ik zweer je, als ik tegenwoordig met hem door de buurt loop zie ik steeds vaker iemand verschrikt ergens achter een struik of auto wegduiken. Ken je die serie, Penoza? Dus.

Enorme flappers

En toen we onlangs een digitale toolkit van Boekenbakkers.nl ontvingen met daarin persfoto’s, Lizzy’s boekomslag en een ‘Stem op Lizzy’-poster ging hij helemaal los. Hij mailde alles in één vloeiende beweging door naar de drukker en nog diezelfde avond kwam hij thuis met flyers, foto’s en posters op A4, A3 en zelfs A0-formaat! De kinderen 'mochten' flyeren, of ik een stukje wilde schrijven voor de krant, dan 'deed' hij de posters. Toen Liz de enorme flappers zag schrok ze zichtbaar.

“Die ga ik echt niet op school ophangen hoor!”

Uiteindelijk nam ze een paar A3’tjes mee (om haar vader te sussen) en beloofde ze dat ze er ook eentje op de lantaarnpaal aan de overkant zou hangen. Op voorwaarde dat hij ‘die grote’ voor ons raam zou weghalen.

Tweet? Tweet?

Een beetje beledigd voldeed Paul aan het verzoek, terwijl hij ondertussen een poging deed om míj uit te leggen hoe ik ‘de social media’ moest inzitten om onze campagne te steunen. Toen hij me ook nog tips en advies inzake mijn blog begon te geven vond ik het welletjes. “Laat facebook, blog en twitter nou maar aan mij over, ik wil niet dat er gewonden vallen! “

Ach, hij bedoelt het goed natuurlijk. Ook al slaat hij af en toe een beetje door. En het is lief wat hij voor zijn dochter doet. Alleen kunnen we hem soms, als hij weer met een ‘briljant’ plan komt ("De buurman is van de kerk, díe hebben een groot netwerk!" ), wel achter het behang plakken. “We hebben geen behang!” roept Annabel als ik er een opmerking over maak.

Nee. Dat is waar. Maar met die posters op A0-formaat kom ik ook een heel end.

boekenbakkers4

PS Ik mocht van Paul deze blog alléén plaatsen als ik jullie zou vragen om op Liz te stemmen. Het kan hier.

 

10 Responses to "Uw campagneleider: Paul!"

 • leeuwtje63
  4 oktober 2013 - 10:36

  Heb al op jullie kanjer Lizzy gestemd hoor!

 • Linda van der Klooster
  4 oktober 2013 - 10:36

  Paul is een actief trotse vader.

  En terecht!
  Ik vind het toch zo’n goed idee en leuk programma, om kinderen op deze manier aan het schrijven en lezen te krijgen. Ik zou wel willen dat ik een coach en een auteur had voor mijn aankomende bestseller 😉

  • esthervuijsters
   4 oktober 2013 - 10:39

   Dat dacht ik nou ook Linda 🙂

 • leeuwtje63
  4 oktober 2013 - 10:36

  En wat weer prachtig geschreven! Complimenten!

  • esther
   4 oktober 2013 - 10:38

   Dank leeuwtje (twee keer! :-))

 • Granny
  4 oktober 2013 - 14:04

  Hahaha, jajaja.:-]]
  Granny kreeg ook een poster en een stapel flyers mee!!
  :-]]

 • Tanja H.
  4 oktober 2013 - 18:30

  Hahaha, om je rot te lachen, een vader met een nieuwe hobby/roeping! Maar ik hoop dat hierdoor jullie kennissen kring niet kleiner word 😉 En dat hij zo de druk op Liz niet opvoert ! Want het moet natuurlijk wel leuk blijven 🙂

 • Pantervrouw
  4 oktober 2013 - 18:50

  ;-D

 • Mariella
  5 oktober 2013 - 08:43

  Ik zou na dit verhaal niet meer durven om niet te stemmen!
  Straks komt Paul hier nog even langs om de druk op te voeren 😉

  Heerlijk verhaal weer!
  (en ik zal nog even op de computer van manlief ook stemmen, helpt vast 😉 )

 • Inge
  5 oktober 2013 - 14:30

  En dan loopt Paul nu op de markt vermoed ik? Mooi verhaal weer Es, ik zie het voor me!

Leave a Reply