Update over de knie van Liz, mijn examen en de hitte

Wat een rare dag vandaag.

Snikheet en alleen al daarom memorabel. In De Bilt liep het kwik op tot 36 graden. Ik kan het weten want ik reed er langs, onderweg naar mijn laatste PE Plus examen. Mijn gedachten waren alleen op dat moment niet bij de temperatuur. En ook niet bij mijn examen. Ik dacht aan Liz. Die had zo een afspraak in het ziekenhuis.

Snelle MRI

En terwijl ik me door de examentraining heenworstelde – vermogen en beleggen, jippie wat leuk - kreeg ik een appje van vanuit het ziekenhuis. De orthopeed had Paul en liz doorgestuurd naar een ander ziekenhuis voor een snelle MRI. Die zou plaatsvinden direct na de kennismakingsochtend op Liz nieuwe middelbare school. Paul was chauffeur vandaag.

Het volgende kwartier van de training miste ik volledig. Zou zo’n snelle actie slecht nieuws zijn? Of was het juist goed? Ging ze vanmiddag terug naar de orthopeed? Kreeg ze direct de uitslag? Moest ze alsnog geopereerd worden?

Twijfelen

Na de examentraining volgde het examen. Zoals altijd had ik geen idee hoe ik het gemaakt had. Een aantal vragen wist ik meteen, over een aantal had ik flink getwijfeld. Ik sloot af en haalde mijn telefoon weer uit het kluisje.

Uitslagen

Als ik een beetje doorreed kon ik zo aansluiten bij de ziekenhuisbrigade, begreep ik van Paul. De MRI was gemaakt en Liz moest nu weer terug naar de orthopeed. Voor de uitslag.

Onderweg naar het ziekenhuis kreeg ik míjn uitslag alvast binnen: een negen! Wat een mooie afsluiter van mijn financiële PE examens, daar was ik weer even klaar mee. Maar nu dan weer de focus op het ziekenhuis. Volgens Paul stond de vakantie op losse schroeven. En mijn hemel, wat was het toch warm!

Benauwd

In het ziekenhuis was het ook warm. En van het verhaal van de arts kreeg ik het nog benauwder. Liz knie was verdraaid en daardoor was de meniscus (die al gescheurd was) dubbelgeklapt. Die zat nu verkeerd in haar knie. Soort stuitligging, als ik het verhaal goed begreep. Ieeuw Ieeuw, ieeuw! En dat náást die al eerder afgescheurde kruisband!

Operatie

En dus wachten we nu op de oproep voor een operatie. Gelukkig kan deze voor onze vakantie plaatsvinden (en hopelijk na de musical en Liz’ laatste schooldag) zodat we toch nog wegkunnen. Het zal een aangepaste vakantie worden – geen lange wandelingen in Kroatië - maar goed, het is niet anders. Twee uitslagen dus vandaag. De een goed, de ander wat minder.

Maar ja, we zullen het ermee moeten doen.

Tagged , ,

12 Responses to "Update over de knie van Liz, mijn examen en de hitte"

 • MLotte
  1 juli 2015 - 17:50

  Balen voor Liz!
  Maar inderdaad met wat aanpassingen er toch een fijne zomer en vakantie van maken. Dan maar wat rustiger aan doen met z’n allen. Is er nu ook wel t weer al voor…..

 • Mariella
  1 juli 2015 - 19:16

  Och wat naar voor Liz.
  Veel sterkte voor haar en jullie!

  En jij gefeliciteerd met je geweldige cijfer!

 • Jolanda
  1 juli 2015 - 20:06

  Jee Esther, jullie krijgen het wel voor je kiezen. Arme liz natuurlijk, wat ontzettend balen, nu net in de zomer. Maar voor jou is het ook een flinke knauw in een moederhart lijkt me! Bewonderenswaardig dat je er nog zo’n positief stukje van maakt! Beterschap!

 • Tpol
  1 juli 2015 - 20:09

  Sterkte en beterschap! Hopelijk kan ze in de zomer wel zwemmen in Kroatië!

 • suus uit frankrijk
  1 juli 2015 - 21:09

  ehget wat vervelend,maar gelukkig kunnen ze er iets aandoen. Ikzelf ook ellende met mijn knie,kan niets aangedaan worden.Mijn man heeft ook een grote operatie aan zijn knie gehad en heeft er na revzlidatie,geen enkele last meet mee,en hij trimt en voetbalt alsware hij een jonge hinde!
  sterkte ermee

 • Esther Vuijsters
  1 juli 2015 - 21:16

  We zullen het zien, hoe het afloopt. Zwemmen mag niet, in het water wel, dat is toch ook al heel wat!

  • R
   1 juli 2015 - 21:45

   Hey, wat een pech zeg! Ik kreeg een vkb reconstructie in Afoort. Als ik heel eerlijk ben zou ik er niet aan moeten denken om na de ok op vakantie te ‘moeten’ gaan. Nu ben ik moeder en dat maakt mijn rol anders maar toch; de reis, het gestuntel in het begin bij alle dagelijkse dingen, ongelijke stoepjes/ treden etc. Ik heb geen idee wat ze bij jullie dochter gaan doen en ik wil geen lastige lurker zijn maar …. Laat je goed voorlichten. Als zij ook zo’n ingreep krijgt dan is de revalidatie met de fysio zeker in het begin heel frequent. Groetjes

   • Esther Vuijsters
    2 juli 2015 - 09:27

    Hi Renske, de reconstructie krijgt ze waarschijnlijk pas over een tijdje, als ze niet meer groeit. Wat ze nu doen is een kleine ingreep waarbij de meniscus goedleggen, een stukje weghalen (rondom de scheur), en schoonmaken. Ook niet fijn, maar veel minder heftig dan VKB reconstructie hoor. En je bent geen lastige lurker hoor, bij de fysio zijn we al kind aan huis 🙂

 • odette
  2 juli 2015 - 07:25

  Veel sterkte voor Liz, wat een pech zo net voor de vakantie. Hopelijk heeft ze niet te veel pijn en kan ze na de operatie toch lekker genieten van de vakantie.

 • Granny
  2 juli 2015 - 21:51

  Je bent heel flink Liz!! XXXX

 • Nicky
  3 juli 2015 - 04:05

  Bij het lezen van het verhaal alleen al voel ik me wit wegtrekken (maar ik ben ook een beelddenker net als Annabel), moet je nagaan wat een pijn ze dan wel niet zal hebben 🙁

  Veel sterkte en ik hoop dat jullie toch een heerlijke aangepaste vakantie hebben straks!

  Oh ja en super dat je geslaagd bent, met een 9 nog wel, gefeliciteerd!!!

 • Linda van der Klooster
  3 juli 2015 - 17:37

  Arme meid.
  Hopelijk kan ze wel gewoon de laatste groep 8 dingen en de musical meemaken?
  Veel sterkte voor Lizzy en toch ook gefeliciteerd voor haar moeder!

Leave a Reply