Update: Lizzy in Frankrijk!

Hoe het met mijn kind gaat, daar in het Franse.

Terechte vraag, want ik zit te janken op m’n blog (voor haar vertrek), doe melodramatisch over navelstrengen doorknippen en laat vervolgens niets meer van me horen. Niet zo chique. Nou ja, ik zal je één ding zeggen: zo moeder zo dochter.

Ik hoor namelijk óók niets. Van haar.

Rokende vader op de bank
Nou ja, niets… Bijzonder weinig in elk geval. En dat vond ik vooral de eerste twee dagen lastig. Want inmiddels had ik van andere ouders begrepen dat één leerling stante pede naar een ander gezin was overgebracht omdat er ‘iets’ in de familie was en dat een andere leerling de moeder des huizes nog niet had gezien, het Franse meisje alles thuis deed en vaders lekker de hele dag op de bank zat te roken.

Tja, dan wil ik toch wel even weten waar mijn kind terecht is gekomen.

Superlatieven
Nu weet ik dat eigenlijk nog steeds niet, maar de apps die ik ondertussen heb ontvangen, bevatten dusdanig veel superlatieven (Leukste! Gaafste! Beste! Coolste!) dat ik mag aannemen dat zij het in elk geval naar haar zin heeft (rokende vader of niet). En ja, daar ging het me om.

4 foto’s, 5 appjes
Zes dagen is ze nu weg en ik heb welgeteld 4 foto’s en 5 appjes gehad (appjes als ‘ja’, ‘nee’, ‘leuk’ en ‘heb jij ook pleisters ingepakt’ niet meegerekend). In combinatie met een blog op de Home van de schoolwebsite, wat informatie van ouders die met hun kinderen geskypet hebben en stiekem lurken op Liz’ Instagram heb ik me inmiddels een beeld gevormd: die heeft het super naar haar zin en die gaat zó balen dat het straks voorbij is.

Ik ben trots
Of ik haar niet mis? Valt eigenlijk best mee. Lekker rustig en veel aandacht voor de andere spruit. Ik ben eigenlijk vooral heel trots. Trots op mijn kind dat lekker gaat, daar in den vreemde. En trots op ons als ouders, dat we zo’n zelfstandig kind hebben opgevoed.

Afijn. Nu weten jullie dus nog niets. Maar da’s dan dus net zoveel als dat ik weet!

Tagged , ,

3 Responses to "Update: Lizzy in Frankrijk!"

 • Inge
  30 maart 2017 - 12:21

  Wat een gave ervaring voor Lizzy! De eerste stap als zelfstandige wereldburger… Good for her. En neem maar van mij aan, geen nieuws is goed nieuws 😉 Tot snel! XXX

 • Granny
  30 maart 2017 - 17:17

  Geweldig!!! Wat zal ze veel te vertelln hebben als ze thuis is!!

 • dine
  31 maart 2017 - 12:23

  Jullie kunnen trots zijn op jullie dochter en op jullie als ouders, en ja bereid je maar voor: die zal heel veel te vertellen hebben als ze thuiskomt ! 🙂

Leave a Reply