Toffe-locaties en Tropische Bloggers

Ik weet niet wat het is, maar de laatste tijd lees ik voortdurend woorden verkeerd.

Precies een jaar geleden schreef ik daar ook al eens  over, het lijkt iets te maken te hebben met de warmte. Ooit verwarde ik – in een snackbar – een Tropische Burger met een Tropische Blogger en dat was ten tijde van een hittegolf.

Toffee-locaties?
De afgelopen dagen - toen het nog warm was - werd mijn blik op twitter getrokken door een bericht over Toffee-locaties, dat bleek bij nader inzien te gaan over Topfeestlocaties. Misschien moet ik mijn dieet weer eens vaarwel zeggen en gewoon een bak toffee-ijs halen. Dat is ook goed tegen de hitte.

Woorden verkeer lezen
Ook de kwartels houden me bezig. In de krant las ik over een zogenaamde kwartelwaakhond. Huh? Een kwartelwaakhond? Hoezo dat? Worden die beesten anders gestolen? Of breken ze de hele boel af als ze niet onder voortdurend toezicht staan? Maar het was natuurlijk geen kwartalwaakhond maar een kartélwaakhond. Goeiemorregge.

En wat te denken van het woord 'toeristen' in plaats van 'terroristen' (ik vond het al zo'n raar bericht, over toeristen in Irak) en 'patatclaims' in plaats van patentclaims.

Zweet in je ogen...
Misschien dat het beter wordt nu het weer is omgeslagen. Geen hitte meer om mijn beeld te vertroebelen, geen zweet meer in je ogen. Of zou het toch iets anders zijn? Toen ik zo-even het weerbericht wilde checken, las ik ‘neerslag-ader’ in plaats van ‘neerslagradar.’

Misschien moet ik me toch eens in Freud gaan verdiepen. Of gewoon iets minder achter de computer zitten.

Heb jij dat nou ook wel eens? Dat je woorden verkeerd leest? En zijn dat dan altijd dezelfde? Of is er vaak sprake van een Freudiaanse verspreking?

10 Responses to "Toffe-locaties en Tropische Bloggers"

 • Mariella
  16 juni 2014 - 10:19

  oh gelukkig!
  Er zijn er meer. vervelende is hier dat lief meestal naast me zit en mijn reactie meteen snapt (nou ja niet het verkeerd gelezen woord maar wel dat ik het verkeerd las) waardoor ik dus, nadat ik heb verteld wat ik las en wat het moest zijn, regelmatig enorm wordt uitgelachen :/
  Gelukkig is lachen gezond 😉

 • esther
  16 juni 2014 - 10:20

  🙂 Topper was echt die toeristen in Irak die zich zo ‘misdroegen’ 🙂

 • odette
  16 juni 2014 - 10:46

  Bij veelplegers lees ik iedere keer weer verplegers.

 • dine
  16 juni 2014 - 13:25

  🙂 even minder computeren wil ook wel eens goed doen…..

 • rebels
  16 juni 2014 - 17:13

  Ik lees altijd bommel-ding, in plaats van bom-melding

 • moi
  16 juni 2014 - 23:54

  Volgens mij heeft dat ook met beelddenken te maken, dan lees je vaker iets fout. Ik heb daar ook last van en ben zeker niet dyslectisch.

 • esther
  17 juni 2014 - 10:27

  Geloof dat het daar ook wel bij hoort inderdaad, Bel doet het ook. Ik ben zelf niet echt een beelddenker, maar ik heb soms wel teveel dingen tegelijk in mijn hoofd 🙂

 • KarinH.
  17 juni 2014 - 10:46

  De laatste tijd ook veel last van. Voor mezelf de verklaring dat ik de tijd niet neem om goed te lezen omdat er al zoveel speelt. Inderdaad te druk in mijn hoofd dus.
  En zoals al genoemd bommelding lees ik standaard verkeerd.

 • Gabrielle
  17 juni 2014 - 20:42

  Woorden verkeer lezen…..mis ik daar een d?

 • Tanja
  18 juni 2014 - 03:50

  Ik doe dat heel veel, vooral als ik gehaast lees. Maar nog meer als ik moe ben en minder geconcentreerd. Dan lees ik hele “aparte “stukjes ;-)En denk dan : dit kan niet kloppen Misschien dat de warmte je eerder moe maakt en dat je je dan ook niet goed kan concentreren?

Leave a Reply