Toch maar geen mopperblog

Een ouderwetse mopperblog.

Dat is het eerste wat in me opkomt. Gemopper over opstaan, 'Puber vs tiener, the movie', die ene die altijd d'r tas vergeet, en het gedoe met de ouders & het verkeer- sorry sorry sorry dat ik hier woon mensen, echt, het spijt me verschrikkelijk dat ik een afspraak heb waarvoor ik mijn auto nodig heb - rondom de school, tegenover mijn huis.

Maar dat was vóór de koffie.

En voordat ik het nieuws op nu.nl bekeek. Hans en Grietje, één van de leukste pannenkoekenhuizen in Nederland, is afgebrand. What a loss. En natuurlijk kan het erger. Het dodental in Pakistan als gevolg van de extreme hitte is opgelopen tot ruim vierhonderd. Soldaten in Colombia zijn dood omdat hun helikoper landde in een mijnenveld en in India vonden mensen de dood, nadat ze hadden gedronken van een zelfgestookt drankje.

Het kan erger. En eigenlijk heb ik gewoon helemaal niets te klagen.

Ik hoef niet te bedelen om 'bed, brood en bad' (nu ik het zo opschrijf, ik bedel er wel om, maar dan bij mijn kinderen 'eet nou dóór, hup naar bed, nú onder douche jij!' maar da's toch anders) en ik vrees niet voor mijn leven. De enige mijnenvelden die ik ken, zijn de scherpe woorden van mensen die ik niet zo aardig vind. Daar ontplof ik hooguit figuurlijk van.

Ik heb een fijn leven.

Met fijne, gezonde, kinderen en lieve familie. Een heerlijk huis (jammer van die school tegenover me) en fijn werk. Mijn hart gaat uit naar alle mensen die het niet hebben. Vluchtelingen, maar ook de eigenaren en het personeel van Hans en Grietje, waar we nu nooit (!) meer pannenkoeken zullen eten aan bewegende tafels.

In de brand, uit de brand

Als ik aan het einde van de ochtend weer thuiskom, staan er vier ouders - met (bak)fiets - pontificaal midden op straat. Ze blijven gewoon staan als ik aangeef dat ik graag wil parkeren. Waarom is die school niet in rook op gegaan, in plaats van dat sprookje in Zeewolde?

Wat? Dat is niet eerlijk, om zoiets te zeggen? Nee. Dat klopt. Het leven is niet eerlijk. Als het allemaal eerlijk was die ontzettende hoosbui van zo-even een paar uur eerder gekomen. Op het moment dat dat roadblock voor mijn huis weigerde aan de kant te gaan.

One Response to "Toch maar geen mopperblog"

  • Gabrielle
    24 juni 2015 - 18:09

    😉
    Je hebt helemaal gelijk! Het kan erger, maar mensen die alleen aan zichzelf denken zijn wel heeeeeeeelll irritant!

Leave a Reply