Tijdspanning

Ik heb het niet slim aangepakt.

De afgelopen maanden heb ik mezelf teveel willen beschermen.
Te vaak heb ik geroepen: “Doen we na de bruiloften!”. Gevolgd door: “Vóór mijn vakantie!” Aldus ontstond een tijdsvacuüm. Een Bermuda Triange, waarin zo’n beetje elke denkbare afspraak verdween.

Was de periode ná de bruiloften en vóór mijn vakantie nou werkelijk van heelalachtige proporties gewéést, dan was het nog wel goed gekomen. Helaas ben ik ergens rond april de realiteit uit het oog verloren en was de periode slechts in mijn hoofd oneindig.

Het gevolg laat zich raden. Zuchtend buig ik me telkens weer over mijn agenda. Waarom plan ik vijf kwartier in een uur? Ik ben te druk. En als ik te druk ben, ga ik vervelend dromen. Ga ik vervelend dromen, dan slaap ik slecht. Slaap ik slecht, dan wordt Paul chagrijnig. Kortom, er knabbelt iets aan ons humeur.

“Doe het dan wat rustiger aan,” zegt Paul steeds. Tja. Makkelijker gezegd dan gedaan. Een lichtjaar is maar zo in een flits voorbij. En voor je ’t weet zie je sterretjes van vermoeidheid. Ergens moet die ‘shift to low gear’ hendel zitten.

Ik zoek hem al een tijdje. Al sinds de bruiloften. Voor mijn gevoel heb ik overal gezocht. Tussen alle afspraken, de ellenlange 'To do'-lists. Maar hij heeft zich goed verstopt.

Iemand misschien een tip? Want ik wil hem zo graag vinden.

Als 't even kan vóór mijn vakantie.

Tagged , , ,

9 Responses to "Tijdspanning"

 • Siske
  6 juni 2006 - 13:33

  Had al ’t idee dat je erg druk was, als ik zo je weblog las 😉 , van de afgelopen tijd.

  Meestal zit die hendel tussen de afspraak met jezelf en het ‘rot op’ lijstjes.

 • Anoniem
  6 juni 2006 - 13:41

  Gsm uit, telefoon stekker er uit, kindjes bij opa en oma en jullie effe lekker een weekendje samen …je zult zien alleen dat al maakt dat jer er weer tegen kan ! en de agenda ? Er zijn vast dingen die niet zo belangrijk en/of interesant zijn, dus annuleren maar met die hap !!
  Veel succes ermee !! 😉

 • Karinn
  6 juni 2006 - 13:48

  Die hendel zit in symbolische stekkers (uit het stopcontact halen en niet bereikbaar zijn), in je agenda: meer dagen volschrijven met vrijheid (deze dag geen afspraken, deze dag ook geen afspraken, deze dag met een boek op de bank) en in herhaling: ‘Oh, nee, ik kan niet. Zit tot over mijn oren in het werk.’ ‘Jammer, maar dan ben ik er niet.’ ‘Hè, wat vervelend nou. Ik had je graag geholpen, maar druk, druk, druk.’ En bestaande afspraken halveren. Die hendel pas weer omhoog zetten als je je afvraagt wat je nu weer eens zal gaan doen.

 • Kirke
  6 juni 2006 - 13:56

  Karinn 🙂 ; dat heeft ze natuurlijk al weken voor die bruiloften zitten roepen.

 • Kirke
  6 juni 2006 - 14:41

  En daarom zit je natuurlijk ook in de Lappenmand. Ocharmschaap!@

 • Eefje
  6 juni 2006 - 15:44

  Bepaalde afspraken verzetten en dan wel goed inplannen. En de minst belangrijke afspraken afzeggen. Je zal zien: jij belt met buikpijn iedereen op en achteraf zijn alle (of bijna alle 😉 ) gesprekken meegevallen en ben jij opgelucht. Iedereen heeft hier toch wel eens last van? Succes!

 • Goose(deEE)
  7 juni 2006 - 09:22

  He Esther, rustig aan doen hoor!
  Sluit me aan bij de vorige schrijfsters.

 • Karen1
  7 juni 2006 - 11:11

  Prioriteiten stellen. Heel simpel. Van alles wat zogenaamd moet gebeuren, is meestal maar de helft echt belangrijk. Verder vind ik het persoonlijk altijd een beetje onzin, dat druk zijn. Goed, ik heb 2 kids, ik heb een baan, ik schrijf stukjes en ik heb een sociaal leven. Nou en, dat wil ik toch zelf?! En als het te vol loopt, dan spreek je elkaar ff via mail, foon en sms ipv live. Echte vrienden hoeven elkaar niet zo vaak te zien, dat zit van nature gewoon goed.

 • Provita
  7 juni 2006 - 12:49

  Avondje met een fles rosé leuke stukjes schrijven! Word jij volgens mij heel gelukkig van.

Leave a Reply