The beast is back!

Nee. Dat gaat niet over Paul. Die is nog even in Frankrijk voor zijn werk.

En het gaat ook niet over mijn sport- en lijnspirit, want die is ergens in de vakantie tussen wal en schip geraakt. Nee, the beast in dit geval is een schattig klein kwarteltje dat op avontuur ging. Maar ook zijn weg naar huis weer vond.

O jee, daar gaan er twee!

Het begon ermee dat ik met mijn kop in het vogelhok zat toen de beestjes ergens van schrokken. Ze vlogen alle kanten op en twee ervan vlogen het hok uit. eentje had ik snel te pakken, zijn witte veertjes detoneerden. Maar de bruine kwartel was de andere kant opgevlogen en die had een schutkleur.

Samen met Annabel zochten we in onze tuin, het poortje en bij de buren. Geen veertje vonden we. Die nacht werd ik wakker van de regen en dacht: och arme!

Voor het keukenraam

De volgende ochtend bracht ik Annabel naar school. Toen ik terugkwam zag ik de buurman met een vlindernetje door de poort lopen. “Hij zat voor mijn raam!” zei hij, “Ik wilde hem vangen maar hij vloog weg, richting jullie tuin!”

En zo'n kwartel hoort je natuurlijk ook niet roepen ...

Weer zochten we en weer vonden we niets. Kwartels zijn niet groot en ze kunnen zich heel stil houden. Ik dronk koffie in de tuin, maar er bewoog niets. Uitendelijk ging ik naar binnen om een blogje te tikken. Af en toe keek ik door de tuindeuren de tuin in.

En ineens zat hij daar. Gewoon, voor het hok. Hij zat heel stil en hij keek naar het deurtje. Alsof hij zocht naar het kwartelluikje waardoor hij naar binnen kon.

Eitje!

De rest was een eitje. Ik pakte het vlindernetje, cornerde de kwartel en hoppa: via het netje in het hokje. Buurman en buurvrouw waren getuige van het wonder want die hoorde mij alweer rommelen rondom het hok.

Het sprookje van de zeven kwarteltjes

Dus nu zijn alle zeven kwarteltjes weer bij elkaar. Gisteravond hebben ze een feestje gevierd. Ze gingen met z’n allen rond een kampvuurtje zitten en zongen liedjes. En het kwarteltje dat op avontuur was geweest, vertelde een spannend verhaal.

Over een kwarteltje dat op stap ging naar de tuin van de buurman.

Tagged , ,

One Response to "The beast is back!"

  • Granny
    12 mei 2017 - 22:02

    Die kwartels van jullie..
    Past precies bij jullie!!

Leave a Reply