The Bean Boozled Challange Blog

Dingen veranderen.

Opeens heb ik een puber én een tiener in huis. Opeens heb ik er een huisdier bij – Annabel kreeg een schattige dwerghamster voor haar verjaardag – en opeens spelen ze hier spelletjes waarvan je echt letterlijk over je nek gaat.

Gevaar!

Serieus. Waar wij vroeger Pim-Pam-Pet met ranja al heel exotisch vonden, bamzaaiden met gortjes (oké, ik geef toe, dat heb ik nooit gedaan maar het klinkt zo lekker ouderwets), of kaartten om 'een centje' is het tegenwoordig helemaal hot om vieze snoepjes te ‘winnen’ en deze dan ook nog op te eten. Met gevaar voor eigen leven.

Bean-Boozled-NEW1(5)Bean Boozled Challange

The Bean Boozled Challange, hebben jullie er wel eens van gehoord? Het is een spel met Jelly Beans, waarbij je steeds een punt verdient wanneer je de voorgeschreven Jelly Bean opeet. Klinkt simpel. Alleen: die Jelly Bean, daar is wat mee. Je hebt namelijk de lekkere óf de smerige. En dat verschil kan je dus niet zien. Alleen proeven. Voor de Harry Potter-fans onder ons: inderdaad, bean boozle is afgeleid van het spel 'smekkies in alle smaken'.

Stinkspray? Snotjes? Ieeuw!

Chocolade of hondenvoer. Popcorn of rotte eieren. Perzik of kots. De meiden aten ze allemaal en af en toe hóórde je de kokhalsgeluiden gewoon door het plafond heen. Leuk man, zo’n verjaardagscadeautje.

Buurjongetje snapte het spel niet helemaal. “Ieuw, deze smaakt naar fruit!”

Ze begonnen trouwens met het spel beneden. Iedereen wilde wel meedoen. Totdat ze een foute boon aten. Mijn vader wist niet hoe snel hij naar de WC moest rennen. Mijn broer kreeg de rotte-eierenbean en ging bijna over zijn nek en nichtje merkte op dat de kostbeany wel meeviel. Maar toen de hele kamer naar hondenvoer begon te ruiken en de niet-spelende visite dreigde op te stappen, heb ik het spul maar naar boven gestuurd.

Ik deed mee

Of ik er een geprobeerd heb? Jazeker. Ik was stoer en deed mee. Jammer voor iedereen kreeg ik gewoon perzik en bleef de kotsbeany my bespaard.

Ik zal eens aan de meiden vragen of ze een leuk filmpje van maken. Kunnen we lachen!

verjaardag

6 Responses to "The Bean Boozled Challange Blog"

 • Jolanda
  22 juni 2015 - 12:39

  Oh wat grappig! Mijn jongste dochter Lotte vertelde hierover, dat ze dit deed bij een vriendinnetje en ik snapte er al niks van, waar haalde je die vieze snoepjes dan, geen winkel verkoopt toch wcpapier- en kotssnoepjes, maar nu zie ik het….

  Wel weer creatief verzonnen, dat wel.

 • Eline
  22 juni 2015 - 13:26

  Hahahaahaha, leuk voor een verjaardag dus 🙂

 • Granny
  22 juni 2015 - 16:20

  Was super gezellig!!! EN lachen….

 • Esther Vuijsters
  22 juni 2015 - 16:23

  Is je filmpje nog wat geworden, Granny?

 • MLotte
  22 juni 2015 - 23:18

  Ja Granny! Een gave ouwerwetse film door jou gemaakt. Die vond ik altijd zo leuk, als Esther ze online zetten. En deze lijkt me zeker lachen 🙂

 • Tanja
  24 juni 2015 - 03:29

  Uhhhh, ik vind het hamstertje een leuker cadeau dan kotssnoepjes 😛 Vrijwillig vieze dingen eten zal je mij niet zien doen dus dat spel komt er hier niet in 😀

Leave a Reply