Talenwonder

Mijn dochter van elf krijgt tegenwoordig Engelse les op school. Van haar buurman.

Huiswerk is ‘shit’, op je kop krijgen is ‘fak’ en de rest is vooral veel OMG! Dat laatste heeft ze niet van haar buurman maar van haar BFF die erom bekend staat dat ze heel goed is in Engels.

Hunde!

Naast Engels leert ze ook Duits. Tenminste, ik neem aan dat ze woorden als ‘scheisse’ en ‘hunde’ niet zelf heeft bedacht. En er zitten een paar kinderen in haar klas die in Duitsland gewoond hebben, dus dat zou een en ander kunnen verklaren.

Ze heeft het ook vaak over ene Jesus! Maar die zit niet bij haar in de klas geloof ik.

Mijn dochter – ze moet wel een talenknobbel hebben want ze spreekt het allemaal perfect uit – neemt haar nieuwe vakken heel serieus. Ze oefent veel. Ook thuis. Want ook hier is alles chill, box, shotgun, shit en fak. En OMG! (Let op het uitroepteken!) Of Scheisse.

schelden2Omschakelen

Als ik er eens wat van zeg, bijvoorbeeld: “Kan je ook even normaal praten?” Dan krijg ik als antwoord dat dat niet ‘zomaar’ gaat omdat ze school de hele dag zo praten en ‘dat het onmogelijk is’ om dan zomaar ineens om drie uur weer om te schakelen.

Tweetalig

Kennelijk is de school opeens tweetalig geworden. Daar had ik geen idee van. Ik dacht dat we nog volop in de discussie rondom het continurooster zaten. Maar ja, ik dacht ook dat het tijdens de intocht van Sinterklaas rustig zou blijven…

Cursus

Misschien had mijn dochter wel gelijk, toen ze een paar dagen geleden zei ‘dat wij (ouders, red.) alles door een roze bril zagen en dat zij als enige zag hoe het allemaal werkelijk was’. Misschien moet ik mijn roze bril inderdaad eens even afzetten en mijn dochter even uitleggen hoe de wereld in elkaar zit.

Wat ze nu doet slaat natuurlijk fokking nergens op. We hebben tenslotte in het Nederlands ook genoeg creatieve scheldwoorden. Right?!

Foto's zijn van hier. En wil je meer lezen? Op Vrouwonline schreef ik over de verschillende soorten selfies! Lees mee!

5 Responses to "Talenwonder"

 • dine
  17 november 2014 - 12:00

  🙂 klinkt als een heerlijke puber…. en ik geloof dat dat nu geen tiener meer heet 😉 ?

 • Granny
  17 november 2014 - 15:07

  :-))

 • Eline
  17 november 2014 - 15:09

  Tweetalig onderwijs, tjeee, heb altijd gedacht dat dat iets anders was.

 • Tanja
  18 november 2014 - 12:43

  Ik wil je niet teleurstellen maar voorbereiden, het word nog veel erger!! 😉 De woorden die je noemde kon ik volgen maar dat werd later wel anders. Dat was een compleet nieuwe taal voor me en uitleggen deden ze ( om begrijpelijke redenen) niet En ach, iedere generatie moet zelf de wereld ontdekken, ouders weten er niets van! Ik herken dat zeker van mezelf, komt later allemaal weer goed 🙂

 • miran
  23 november 2014 - 09:36

  Shit man! Wat een taal!

Leave a Reply