Takkenwijven op de boerderie!

IMG_4211“We gaan de moestuin nieuw leven inboren!”

Met die schitterende tutti trapte de reclasseringsambtenaar zorgcoördinator van de kinderboerderij De Schaapskooi in Bilthoven de NLdoet-dag af.

Vandaag waren wij kantoorpikkies – van directeur tot jongste bediende - aan zijn genade overgeleverd. En wat in het begin een beetje voelde als een taakstraf (collega: 'Is er al iemand van bureau Halt gesignaleerd?!') bleek al sneleen bijzonder goede ruil te zijn!

Kekke boerderijlaarsjes

We hadden er een schitterende dag voor uitgekozen. Met een tikkeltje leedvermaak vertelde de coördinator over twee weken geleden, toen er ook een groep vrijwilligers was, hoe doorweekt iedereen was en hoe smerig. Nee, dan hadden wij het beter voor elkaar. In het zonnetje, met onze kekke boerderijlaarsjes nog helemaal schoon, stapten wij het weiland in.

Plaggen scheppen

Maar daar bleek dat we toch wel serieus aan het werk moesten. Spitten moesten we. Putjesscheppen, want er kwam een moestuin. “Als ik de schep, gooi jij de plaggen in de kruiwagen!” riep mijn collega van vakredactie. Zo leuk dat NLdoet, op kantoor hebben we nooit zulke gesprekken. Om ons heen dwarrelde een een groep verstandelijk gehandicapten. "Je moet ze een compliment geven!" fluisterde de één, "O ja!" zei de ander! "Goed gedaan, jongens!" Hij stak zijn duim naar ons op.

Takkenwijven!

Na het scheppen mocht ik met gezellige Incompany-collega takken uit de varkensweide verzamelen. “Wij zijn de takkenwijven”, kopte ik zelf de grap maar in, voor een van de anderen het deed. Chef & co plaatsten het hek een paar meter verder de weide in en Marketing Meisje B. probeerde ondertussen varkentjes Nick & Simon in haar tas mee naar huis te smokkelen! Leuk man, waarom hadden we op kantoor eigenlijk geen huisdieren?

Poep geharkt!

Na een dagje klussen, tuinieren, soppen, maar ook heerlijk lunchen in de zon, zaten we met z’n allen op een bankje met een borrel van het mooie weer genieten. “Na gedane arbeid is het goed rusten”, riep iemand en ik kon niet anders dan het daarmee eens zijn. We hadden echt veel gedaan. Geschept, geschoffeld, poep geharkt en schoongemaakt. Ons bedrijf mocht trots op ons zijn!

Mooie boerin!

Ik nam een slokje wijn, terwijl ik speelde met één van mijn vlechtjes (kapsel aangepast aan de dag) en ik schopte wat modder van mijn laars. Op dat moment reed er een klein ventje op een driewielertje voorbij. Hij stopte, staarde me aan en riep toen met glinsterende ogen: “Mooie boerin! Mooie boerin!”

NL Doet!

En dat was precies hoe ik me voelde, met rode appelwangen (van de wijn) en mijn haar in vlechtjes. Een mooie boerin. Op een mooie dag op een mooie boerderij!

Mooi man. Dat NLdoet! Doe mij nog maar zo'n wisseldagje klussen voor kantoor!

One Response to "Takkenwijven op de boerderie!"

 • gjans
  12 maart 2016 - 21:16

  Een paar typefoutjes gespot:
  snel al snel
  Incomany-collega
  zaten we met z’n alleen

Leave a Reply