Supersnacks uit de Philips Airfryer XL – Advertorial –

Of ik de Airfryer Avance XL van Philips wil  testen?!

Vet! O nee, juist níet vet. Gezonder! Want er wordt met lucht gefrituurd. Met lúcht?! Dat klinkt veel gezonder, scheelt calorietjes en dáár ben ik gevoelig voor. Maar is het ook…. lékker? En worden de snacks wel knapperig & krokant? We zullen het zien….

1,2 kilo eten

Op de dag van de bezorging loopt de hele buurt uit. Misschien ben ik iets te enthousiast geweest met het uitnodigen van 'medetesters'. Gelukkig kan de Philips Airfryer Avance XL wel 1,2 kilo eten aan en is hij 50% sneller dan zijn voorgangers, dus vooruit. Kom maar binnen!

“Wat eten we vanavond?”

“Eh. Zal ik de Airfryer eerst even uit de doos halen?”

Duidelijker kan niet!

Als ik de Airfryer eenmaal heb uitgepakt, ben ik aangenaam verrast. Hij ziet er prachtig uit en ik heb het apparaat binnen een halve minuut doorgrond. De gebruiksaanwijzing is superduidelijk. De Airfyer 'frituurt' echt met... lucht, lees ik! Ik kan niet wachten tot we gaan eten!

airfryer2

Kip, patat en appelmoes

Met het (recepten)boekje (klik) erbij maken we een boodschappenlijstje. Annabel wil een kaassoufflé, Liz wil raspatat. Paul kiest kippenpootjes, mamma gezonde pompoen. De buurvrouw appt dat ze graag een paar bitterballen wil. Wel ja!

“Kan er eigenlijk ook appel in?” vraagt Liz zich af.

Ja. Dat kan. Je kunt in de Airfryer de heerlijkste toetjes maken!

Hele zak!

Annabel mag de Airfryer aanzetten, met de simpele touchscreen bediening is het een fluitje van een cent. Liz mag de patat  erin doen. “Wat kan er veel in!” zegt ze. En inderdaad, we bakken moeiteloos een hele zak patat!

airfryer3De kenners geven hun oordeel

“Gaat het wel goed mamma,” vraagt Liz na een tijdje. “Ik rúik niets!” En inderdaad, je ruikt niets. Maar dat is nou juist zo heerlijk! Ondertussen is de raspatat klaar. Goudbruin en knapperig belanden de frieten op het bord. Eerste reactie van de kenners: “Superlekker!” Ook de kaassoufflés vallen in de smaak. We vinden ze zelfs lekkerder dan uit de normale frituuur, omdat ze nu niet zo vet zijn. (Tot 80% minder vet zelfs - zegt Philips*)

Nadelen? Tja. Als mijn man nu stiekem bitterballen gaat staan bakken in de kelder kan ik hem niet meer rúiken!

Airfryer-technologie
Nom Nom. Geroosterde pompoen!

Nom Nom. Geroosterde pompoen!

De pompoen is heerlijk, de kippetjes lekker sappig en het is allemaal behoorlijk snel klaar. Dat laatste valt me echt mee, ik dacht dat het garen met hele lucht in combinatie met grill (zogenaamde Rapid Air-technologie) veel langer in beslag zou nemen. Maar de patatten zijn met acht minuten klaar.

Later die avond gooien we - samen met de buurvrouw - nog een paar bitterballen in de Airfryer. (“Hij staat er nu toch!”) Het apparaat is binnen 3 minuten opgewarmd en voor het schoonmaken hoeven we het ook niet te laten. Doekje erdoor en klaar. De twee losse onderdelen kunnen zelfs in de vaatwasser. Jij nog zo'n krokante bitterbal, schat?

Conclusie?

Het verbaast me niets dat de Philips Airfryer als beste getest is door het consumententeam van de consumentenbond. Dit apparaat maakt snacken een stuk gezonder. En we kunnen eindelijk weer eens 's avonds zonder schuldgevoel een frietje bij de doperwten eten. Echt ik ben fan!

Eigen gemaakte frieten erin...

Eigen gemaakte frieten erin...

Píng en ... klaar!

Píng en ... klaar!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

* Wil jij ook graag gezonder frituren? Dat kan met de Philips Airfryer. Daarmee frituur je namelijk…. met lucht! Frietjes uit de Airfryer bevatten daardoor tot 80% minder vet dan fruitjes uit een normale friteuse én smaken bovendien overheerlijk! Zonder nare luchtjes. De Airfryer is heel makkelijk in gebruik; vervangen van vet is niet nodig en gaat zo in de vaatwasser. Klik hier om alles over de Airfryer te lezen!

Advertisement

13 Responses to "Supersnacks uit de Philips Airfryer XL – Advertorial –"

 • Annette
  19 mei 2014 - 09:29

  Bedankt voor jullie uitgebreide test! Ik heb hier al eens naar zitten kijken en dan denk ik toch: het klinkt wel mooi, maar ís het ook echt zo?
  Op de een of andere manier vind ik jouw blog veel betrouwbaarder dan die marketing-praatjes van de maker. 😉

 • stipjes72
  19 mei 2014 - 09:38

  Ik was ook erg benieuwd… Dank je voor de test.
  Een groot (eigenlijk enorm) nadeel noem je niet: de prijs. Pfoe, 280 euro vind ik echt wel heel veel geld 🙁
  Dan maar weer in de oven 😉

 • esther
  19 mei 2014 - 09:40

  Annette, als ik niet zo enthousiast was geweest zou de blog neutraler zijn geweest. 🙂

 • Eline
  19 mei 2014 - 09:41

  Ik heb hem en ik ben ook superenthousiast. Inderdaad niet goedkoop maar hij gaat behoorlijk lang mee (ik heb geloof ik geen XL, een iets ouder model) en ik leen hem ook nog wel eens uit. Misschien kopen met buurtbudget hahahaha 🙂

 • stipjes72
  19 mei 2014 - 09:46

  Hahaha, Eline, goed idee 🙂

 • Marcel
  19 mei 2014 - 09:52

  Dit is zeker zo’n zelfde apparaat als die van Tefal, de Actifry…
  Dan moet je die eigenlijk ook even testen 😉

 • esther
  19 mei 2014 - 12:37

  Sja Marcel… in dat opzicht moet ik dan afgaan op het testteam van consumentenbond! 🙂

 • Marijke
  19 mei 2014 - 16:17

  Nee, de Actifry werkt met een schep olie. Deze niet toch Esther? Eet smakelijk enne….mag je dat apparaat nou houden na zo’n test?

 • esther
  19 mei 2014 - 21:13

  Dat weet ik niet Marijke, meestal moeten de producten weer terug.

 • esther
  19 mei 2014 - 21:14

  O en inderdaad, zonder olie. Behalve als je zelf iets vers klaarmaakt, bijvoorbeeld pompoen of zelf gemaakte friet. Dan doe je er een theelepeltje olie en eventueel wat kruiden bij.

 • Granny
  19 mei 2014 - 21:20

  We komen gauw weer Es….echt SUPER!!!

 • Fan
  16 september 2015 - 00:02

  Super, apparaat, 3 x per dag aan. Broodjes, vlees, kip, geroosterde groenten, snacks etc..Veel lekkerder dan frituur. Zou er wel 2 willen hebben, ivm volledig hoofdgerecht in airfryer. Geen pannen,geen vet super enthousias. Kan m niet meer missen. Morgen kapot morgen nieuwe

 • Liedeke
  14 december 2017 - 16:38

  Echt een geweldig apparaat, zou niet meer zonder kunnen…

Leave a Reply