Stront aan de knikker

“Shit!”

Een toepasselijke reactie, blijkt achteraf. Want de waterval die ik aantref in de kelder – Plitvice is er niets bij – blijkt te worden veroorzaakt door een verstopt riool!

"We maken water!"

Eerst draai ik de kraan van de wasmachine dicht – wat natuurlijk totaal zinloos is – en dan ruk ik ergens een slang uit (wat de zaak verergert) en tenslotte ren ik naar boven om tegen Paul te zeggen dat hij de douche uit moet doen. Daarna ga ik terug naar de kelder om de gevarenzone preventief te ruimen.

Potverdorie. Dat is nou al de tweede keer in korte tijd dat ik een zwembad in de kelder heb. Ik ga verhuizen. Naar een nieuwbouwwoning!

Nattigheid

Paul komt mopperend naar beneden. Tja, hij voelt de nattigheid al aankomen. Letterlijk én figuurlijk. En ja, als hij in de kelder heeft gekeken komt hij al vrij snel vertellen dat hij hier zelf weinig aan kan doen. De hoofdriolering zit verstopt en daar moet écht iemand bijkomen.

“Kan je de hogedrukreiniger er niet opzetten?”

“Nee gek, dan krijg je poepsoep!”

Hairy hair

In eerste instantie krijg ik de schuld. Want ik gooi haren in de WC. Dat klopt (e) – ik dacht dat dat niet erg was – maar nadat Paul me daarvoor gewaarschuwd had, heb ik écht er geen plukje meer doorgespoeld. Maar ik heb wél een paar dingetjes in de WC laten vallen. Dat wel. De kinderen nemen het voor me op en kaatsen de bal terug.  “Nou pa, jij gaat anders wel het vaakst van iedereen naar de WC, het waren vast jouw drollen!” Pauls humeur gaat zienderogen achteruit.

Voor al uw onstoppingen

Paul belt een ontstopper en krijgt te horen dat het overal dubbel tarief is, omdat het zondag is. Logisch maar frustrerend. Waarom verstopt zo’n WC zichzelf nou niet gewoon onder kantoortijden? Het lijkt wel of hij het expres doet!

Beter een goede buur

In goed overleg met de buren – we moeten tenslotte érgens naar de WC – maken we een ontstoppingsafspraak voor maandag. Om twee uur vanmiddag vindt Operatie Poepsoep plaats. Tot die tijd is het niet douchen, niet wassen en gedoseerd plassen. "Mag ik nog wel op internet?" vroeg ik Paul. Het leverde me een boze blik op.

Oké, het is geen ramp van nationale omvang, maar het is wel een beetje … “Kak”, zoals Lizzy’s zo treffend zei: “Mag ik niet naar de WC? Ah, kak!”

En... ook op Vrouwonline staat weer een leuke nieuwe column over een heel opgewekt onderwerp!

6 Responses to "Stront aan de knikker"

 • Eline
  25 augustus 2014 - 09:33

  Smullen 🙂 De blog he, niet de soep. Ieuw.

 • Cleo
  25 augustus 2014 - 09:42

  Heel toepasselijk blogje.
  De meneer van de rioolontstopping is hier nét weg. Ongeveer dezelfde ellende als jij beschrijft. Ik woon in een huis uit 1851 en vele generaties hebben hier lopen klussen. Erg onlogisch en amateuristisch aangelegd volgens de deskundige mening van de poepdeskundige. Maar goed, we moeten het er mee doen.

  Gelukkig stroomt alles nu weer door en kunnen de vaatwasser en wasmachine weer gebruikt worden. Hier konden we nog wel gebruik maken van de WC en douche omdat onze amateuristische voorgangers hiervoor een onlogische aparte rioolbuis naar buiten hadden gemaakt. Toch niet heel dom dus.

  Succes vandaag, vooral als ze weg zijn en een stinkende zooi achtergelaten hebben en jij aan de bak mag. Vorige keer had de poepmeneer even de vloer gedweild met de handdoeken en het badmatje. Die heb ik gelijk maar in de kliko gegooid, nu maar een ander ingehuurd 🙂 .

 • Esther Vuijsters
  25 augustus 2014 - 11:08

  Dat meen je?! Dus ik moet ook nog strontscheppen vanmiddag 🙁 Nee zeg!

 • Cleo
  25 augustus 2014 - 12:24

  Ze zijn door mijn hele huis gebanjerd met hun vieze schoenen en materiaal en het water dat overal lag was niet al te schoon. Heb dus eerst alle nattigheid opgedept met paar oude dekbedden, hup in de container en daarna alles twee keer gedweild en de deuren open want het rook hier niet al te fris. Hopelijk valt het bij jou mee.

 • Gabrielle
  25 augustus 2014 - 14:11

  Och jee, gebeurt hier ook regelmatig dat Riool niet doorloopt. Geen wc, geen douche, mens wat ben je dan onthand. Gelukkig geen kelder die blank staat. Brrr

 • Tanja
  25 augustus 2014 - 16:09

  He bah, zoiets komt altijd ongelegen 🙁 Ik dacht eens gehoord te hebben als de verstopping in huis zit zijn de kosten voor de bewoner en zit hij buitenshuis is de gemeente aansprakelijk. Maar ik weet niet of dat zo is. Hadden ze veel troep gemaakt?

Leave a Reply