Spinning op internet

Het huis was brandschoon.

Alle meubels waren gepoetst, de vloer was gedaan en nergens lag ook maar een vlokje stof. Opgeruimd staat netjes. Supernetjes. En omdat de kinderen bij oma waren, zag de kamer er een paar uur later nog stééds uit als om door een ringetje te halen.

Misschien dat het daarom zo opviel.

Gluiperige achtpoot model Harry Potter

Ik nam net een slokje thee toen ik vanuit mijn ooghoek iets zag bewegen. Paul zag het ook. Een spin. Een joekel, zo groot als een pingpongbal. Met poten zo groot als luciferhoutjes. Vanuit de gang rende hij de woonkamer in, op zo’n gluiperige, achtpoterige manier.

“Kijk hem!” was het eerste dat ik zei. Daarna bevroor ik op de bank.

(Je zou denken dat ik na onze jungletocht in Suriname, waarbij we ons hutje deelden met een vogelspin, wel wat gewend was, maar niets is minder waar, ik griezel nog steeds van alles dat acht poten heef! Paul ook trouwens.)

Elektrische vliegenmepper

De spin rende dwars door de kamer. Over mijn mooie, schone vloer, richting de open haard. Paul en ik grepen beiden een elektrische vliegenmepper. “Jij aan die kant, ik aan die kant!” riep ik ietwat hysterisch. Ik had mazzel, de spin rende naar Paul toe. Ter compensatie was ik degene die hem* oppakte met WC papier. (Oké, toen was hij* al dood, maar toch.)

En nu durf ik de kelder niet meer in. Want daar kwam die engerd* vandaan natuurlijk.

* spin, niet Paul

Spinning op internet

Uit therapeutisch oogpunt heb ik er net een rondje ‘spinning’ op internet opzitten (exposure!), maar daar ben ik ook niet echt van opgeknapt. Een grote spin uit Zuid-Europa die zich in Nederland lijkt te gaan vestigen (valse wolfspin, alleen die naam al!). En een nieuwe soort die stevig kan bijten: ”de Florentijnse muurspin, een fors beest met groene, glanzende kaken.” Bah Bah Bah.

Ik ga emigreren vóór het herfst wordt. Naar Australië ofzo. O eh nee. Doe toch maar niet (klik).

3 Responses to "Spinning op internet"

 • Anne
  19 augustus 2015 - 16:34

  Zo een had ik hier ook. Alleen kroop hij snel achter de koelkast voordat ik hem onder een bakje kon zetten. (Zodat vriend hem zijn uitzettingsbevel kon overhandigen. Als ik de spin dood ben ik ergens bang dat het ooit tegen me gebruikte gaat worden…) Dus nu heb ik hem Henk gedoopt. In de gedachte dat als hij persoon wordt hij daarmee ook minder eng zou zijn. Maar Henk heeft de hint begrepen en is nooit meer gezien. Of hij zit me ergens met al zijn oogjes vanuit een hoekje te begluren….dat zou ook zomaar kunnen!

 • Esther Vuijsters
  19 augustus 2015 - 16:54

  Ieeuwwww, nou, volgens mij zijn de spinnen ondanks hun acht ogen tamelijk bijziend, dus dat Henk zit te gluren zal wel meevallen.
  Je hebt wel een punt, spin een naam geven helpt denk ik wel. Ga ik volgende keer ook doen.

 • Granny
  19 augustus 2015 - 16:58

  De herfst komt er aan…
  Spinnen als voorbode.
  ’s Morgens als ik buitenkom plakken de draden over mijn gezicht.
  Brrrrrrr…….

Leave a Reply