Sneeuw!

IMG_7467.JPGToegeven, het ís een dag te laat, maar toch.

Er ligt sneeuw. Met hoofdletter S want er ligt al best een laag! En het is welliswaar drabber, nat en zompig, maar het is wit en je kan er ballen van maken. Sneeuw met ballen! Dat willen we. Dus.

Witte nacht

Ik zag het al ergens vannacht toen ik ging plassen en daarna kon ik eigenlijk al niet zo goed meer slapen. Ik heb zelfs overwogen om de kinderen wakker te maken om ze te vertellen dat het gesneeuwd had. Tja, wij Vuijstertjes raken altijd een beetje opgewonden van een mooie witte wereld. En Liz had al ingezet op een 'witte verjaar' aankomende 5 januari, dus de vlokken waren zeer gewenst!

Buuf C. in Spanje

Afijn. Toen ik opstond was het gelukkig nog steeds wit en snel maakte ik een foto. Voor buuf C. in Spanje en voor mijn moeder en broer want ik begreep dat er niet overal sneeuw lag. Ik kreeg al snel bericht terug. Nichtje had zich boos gemaakt: “Zij hebben  sneeuw en wij niet, het is NIET eerlijk!” En zo is het natuurlijk. Broer overweegt nu naar Lapland te gaan. (Hij kon er vroeger al niet zo goed tegen als ik iets had en hij niet!)

IMG_7472.JPGSNEEUW

Ondertussen waren mijn kinderen ook wakker. Dat wist ik want ik hoor ineens heel hard SNEEUW! En een paar roffelende voeten. Een slaande deur en binnen vijf seconden stond het spul aangekleed in gang beneden. Werkelijk, bij een atoomramp gaan ze minder effectief te werk!

Top 2000

En nu zijn ze alweer een tijdje buiten. De eerste sneeuwbal tegen het raam is een feit. De kwartels worden verzorgd ('zielig! extra hooi!') en ondertussen zitten Paul en ik binnen met op de achtergrond de top 2000.

Man, wat een manier om het jaar uit te relaxen!

2 Responses to "Sneeuw!"

  • Tanja
    27 december 2014 - 23:47

    Heerlijk he? Die witte wereld achter glas 🙂 Maar de sneeuwwolken hadden niet goed in hun agenda gekeken, 1 dag te laat! Ik had zelf gezongen voor een witte kerst! Ach ja, volgend jaar weer een kans. Mijn twin verjaard 29 december en ze hopen juist dat dan de sneeuw weer weg is. Omdat sommige gasten van ver moeten komen. Hier in Nijmegen ligt 10 a 12 cm, dus redelijk veel 🙂

  • Esther Vuijsters
    28 december 2014 - 13:21

    Wow, dat is echt veel! veel plezier met de verjaar komende dagen!

Leave a Reply