Sinterklaas met de Dude!

En, hoe was jullie Sinterklaas?

Hier was het een feestje. Precies zoals het hoort. Met leuke cadeautjes. Maar zonder hebzucht. Met grapjes en verrassingen. En met zelfgemaakte sushi.

Het was helemáál een leuke dag. Ik had ’s ochtends in de stad al een ‘free hug’ gekregen. Ik had daar wel eens van gehoord, van die free hugs, maar het was voor het eerst dat ik zo’n blij groepje in het echt tegenkwam. Heel vrolijk waren ze, beetje flower power en ze leken op ABBA. De free hug was heel fijn. Het maakte me blij. En toen moest het echte feest nog beginnen!

Sinterklaasverrassing

Ondertussen had ik – ook in de stad – leuke schoenen gescoord en die had ik laten inpakken in Sinterklaaspapier. Thuis had ik alle cadeautjes voor iedereen al verstopt (dat was onderdeel van Esthers Grote Sinterklaasverrassing) en ja, daar konden die schoenen ook nog wel bij. Lache joh, toen ik ze uitpakte!

“Kijk nou! Sint weet wel wat ik wil!”
“Mámma! Heb jij nou nieuwe schoenen voor jezelf gekocht en die tussen de cadeautjes gestopt?!”
“Misschien.”

Ander leuk moment was toen er drie chocoladeletters werden uitgepakt. Toen viel natuurlijk op dat er dit jaar geen ‘E’ geleverd was. Dat vonden de meiden zielig en ze zeiden: ‘Mama! Waar is jouw chocoladeletter?’ Tja. Toen moest mama toegeven dat ze haar letter die avond ervoor tijden het inpakken al had opgegeten.

Who's the Dude?

Maar het leuks was het laatste cadeau. Het spel ‘Who’s the Dude’. Ik had er hoge verwachtingen van en het spel stelde me niet teleur. Wil je nog iets leuks organiseren in de donkere decembermaand, dan is dit een aanrader!

De Dude is een opblaasgast van 1,5 m hoog waarmee je ‘situaties’, ‘dingen’ of ‘wat-dan-ook’ moet naspelen. Je leest bijvoorbeeld van je kaartje op: “Wat heeft de dude nú weer?!” En dan heeft de dude kiespijn. Of hij krijgt een kind (Dude is ondanks baard tamelijk genderneutraal). Maar soms is de Dude ook een object (tennisracket of stormram) en dan gebruik je de pop weer heel anders.

Enorm gelachen. Met en om de Dude.

Hilarisch!

Kortom, een zeer geslaagd en heerlijk avondje. Met z’n allen én de Dude (of, zoals Paul conseqent bleef zeggen: de Djoed, wat de meiden weer hilarisch vonden!). Een feestje was het. Zonder gezeur over zwarte pieten en ander gedoe.

Precies zoals het hoort.

One Response to "Sinterklaas met de Dude!"

  • dine
    4 december 2017 - 17:58

    Klinkt als een heerlijk avondje 🙂 hier in Frankrijk met een volwassen kind behoord Sinterklaas aan de verleden tijd, maar op dat soort momenten zou ik toch wel weer heel effe in Nederland willen zijn…

Leave a Reply