Sinterklaas, mag ik ook een nieuwe look?

Nog maar anderhalve week, dan is de Sint weer in Nederland!

En de tuincentra mogen dan al helemaal in kerststemming zijn, hier thuis is alle aandacht gericht op het Sinterklaasjournaal. Over een paar dagen is ze er weer! ‘Blokkertje Blok’, zoals Annabel Dieuwertje vorig jaar nog noemde.

Tegoedbon

Ik weet al wat ik dit jaar aan de Sint ga vragen. Een ander uiterlijk! Dat zit zo, ik heb gelezen dat het hip is om je (etnische) afkomst te laten wegboetseren. Michael Jackson begon daar ooit mee, talkshowhost Julie Chen volgde, maar nu ook Renée Zellweger haar Lapse trekken liet corrigeren, gaan we helemaal los.

ReneeOnder het mes

In Azië wordt het al langer gedaan. Ogen worden groter gemaakt, lippen opgevuld, de Europese look floreert en 40% van de vrouwen in Zuid-Korea gaat daar al onder het mes. Heel normaal allemaal. En niet alleen in Azië.

Zouden Michael Jackson en Renée Zellweger daar soms óók doorheen gegaan zijn?!

Witte Pieten

Want ook in Spanje is de ‘anti-etno’-trend inmiddels doorgedrongen. Dat begon al met het verdwijnen van de pikzwarte kroesharen en rode lippen van Zwarte Piet, maar nu zie ik dus ook opeens witte Pieten lopen! Kennelijk heeft Sint in Spanje één of andere apparaat staan, dat je zomaar een andere afkomst kan geven. Zouden Michael Jackson en Renée Zellweger daar soms óók doorgeen gegaan zijn?!

Anyway. Gezien de huidige trends en de mogelijkheden die daar in Spanje voor zijn, staat er dit jaar dus een nieuwe look op mijn verlanglijstje. Ik wil juist wel wat minder Europees. Een koffiekleurige huid lijkt me wel wat en van die mooie Japanse ogen. Geen probleem trouwens, als ik daarvoor dan even naar Spanje moet.

Wit wordt grijs?

Ik hoorde trouwens dat nu ook het witte paard ter discussie staat. Misschien kan dat beest ook even door die etnische transformeerpoort die Sint daar in de opslag heeft? Zal je zien hè, komt Sint straks op een grijze ezel naar Nederland.

Nou ja, dat valt hij in elk geval niet op. Tussen alle andere grijze ezels.

En jij? Wat vraag jij aan de Sint dit jaar?

2 Responses to "Sinterklaas, mag ik ook een nieuwe look?"

  • Tanja
    5 november 2014 - 12:07

    Ik heb al een hele lijst, maar niets duurder dan 20 euro 🙂 Dat is het maximum wat we afgesproken hebben met de dochters. Wie mijn lootje trekt heeft veel te kiezen 😛 Een taartplateau,een tajine, een vogelvoederhuisje met rieten dak voor aan de muur. Maar ook van die herbruikbare handenwarmers waar je in moet knijpen. En nog veel meer 🙂

  • Jelte
    5 november 2014 - 12:30

    Ik vond die facebookpost ‘Hoezo eigenlijk een schimmel? Kan Sint dit jaar niet op een virus naar Nederland komen’ ook leuk 🙂

Leave a Reply