Sinds ik voor Libelle schrijf …

Sinds ik voor Libelle schrijf, gebeuren er vreemde dingen.

Zo hoorde ik van een vriendin, dat de voormalig stadsdichter van Amersfoort mij – destijds serieuze kandidaat voor de rijmpartij - had omschreven als ‘die ene die voor Libelle schrijft’. Nice.

Niet leuk wanneer je gehele oeuvre zonder pardon wordt ingedikt tot ‘voer voor damesbladen’.

Magere basis

Andere mensen zijn mij juist hoger gaan achten. Zo kreeg ik een mailtje van een oude vriendin kennis die weer eens wilde afspreken. “Want ik zag dat je nu ook voor Libelle schrijft”. Dat schreef ze echt! Nou snap ik dat er verschillende soorten vriendschap zijn, maar dit leek me wel een erg magere basis. En daarbij, het is maar een blog, niet bepaald een column in De Volkskrant. (Sylvia Witteman doet beide! Spreek daar maar mee af!)

Overgang

Ook in mijn mailbox is het onrustig. Dacht ik eerst nog dat het toeval was, dat ik op één dag twéé persberichten over incontinentie ontving, moet ik vanwege de aanhoudende stroom nu toch anders concluderen. Het lijkt wel of ‘overgang’ van Vrouwonline naar Libelle ineens een dame-op-leeftijd van me gemaakt heeft. En ik zweer je, tegen die digitale rimpels is geen kruid gewassen!

Nog single ook

Gisteren kreeg ik zelfs een persbericht waarin de aandacht werd gevraagd voor 60+ Singlereizen. Huh? Val ik nu ook al in díe doelgroep .60+. Toe maar. En dan was ik ergens onderweg kennelijk ook nog ergens mijn man verloren. Gut.

Plus?

Afijn. Tot zover over mijn transfer, nog maar enkele weken geleden, naar Libelle. Ik ben benieuwd wat er gebeurt, mocht ik ooit voor Plusmagazine gaan bloggen.

Dat wordt de ene advertorial over crematies na de ander!

Meelezen? Klik hier voor de blog van afgelopen week op Libelle.

Tagged , , ,

7 Responses to "Sinds ik voor Libelle schrijf …"

 • Nicky
  19 februari 2015 - 04:18

  Die opmerking van die oude vriendin (uh kennis inmiddels) !

  Ik moet even kwijt dat ik je blog op Libelle heel erg leuk vind! Alleen is de Libelle site wel zeer onoverzichtelijk, moeilijk om van blog naar volgende blog te klikken. Of ligt dat aan mijn iPad en is het op een pc beter?

 • Eline
  19 februari 2015 - 08:48

  De uitvaartbranche betaalt wel beter dan Sanoma 🙂
  Ik vind ze ook leuk, op Libelle. Zelf vind ik de Margriet leuker. Die hebben nog geen bloggers volgens mij. In welke doelgroep val je dan?

 • Esther Vuijsters
  19 februari 2015 - 10:18

  Eline 🙂

  Nicky, Libelle is volop bezig met de site dus e.e.a. zal nog zeker verbeteren. Het is nu ook niet handig dat je niet een soort archiefje heb. En dat je niet kan reageren, dat zal allemaal nog komen (hoop ik). Maar fijn te horen dat de columns in de smaak vallen!

 • Joolzz
  23 februari 2015 - 10:49

  Hahahaha, een heel nieuw leven ben je dus begonnen bij Libelle??

 • Esther Vuijsters
  23 februari 2015 - 13:20

  Sja…. 🙂

 • Denise M
  23 februari 2015 - 14:16

  “Andere mensen zijn mij juist hoger gaan achten. Zo kreeg ik een mailtje van een oude vriendin kennis die weer eens wilde afspreken. “Want ik zag dat je nu ook voor Libelle schrijft”. Dat schreef ze echt!”
  LOL.

  Ik merk het ook, sinds de lancering van Followmyfootprints al. (Had je dat gezien eigenlijk, of zit je nog onder het verbouwingsstof?). Ik kreeg al veel mail, maar nu kom ik ineens óm in de mails met persberichten, vragen of ik voor die en die iets wil schrijven, iets wil promoten en zelfs meerdere verzoeken om interviews! Leuk natuurlijk, maar het voelt alsof ik nu pas serieus word genomen, terwijl ik toch echt dezelfde persoon ben.

  • Esther Vuijsters
   23 februari 2015 - 14:46

   Had het gezien, Denise, mooi geworden je site! Grappig verschijnsel, jij bent dezelfde maar mensen zien je anders! Succes met alles.

Leave a Reply